Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 12.09.2013 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Tak jsem koukal, že vyšel nový FW - 4.0:
http://www.align.com.tw/alignhtml/3gx_u ... update.php
Bohužel je tam i výslovně napsáno, že se bude muset vše nastavit znovu...

Máte někdo vyzkoušeno? Chtěl bych se zeptat, zdali někdo nemá kabel a nepomohl by s updatem.
Koupil jsem T-Rexe z druhé ruky a popravdě nevím, jaký SW je tam nainstalovaný. Jsem z Prahy 6 nebo Hlinsko v Č (víkend).

Díky

_________________
MiniProtos;


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 21.09.2013 14:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Chtěl bych se zeptat, jak se na 3GX pozná, že funguje Heding lock.
Moje konfigurace:
Spectrum DX6i
Align 3GX, FW 2.1
1x Spectrum satelit v ANT1 konektoru.

Pokud jsem s vrtulníkem na zemi a dám směrovku mírně na stranu, tak by měl jezdec dojet až na kraj /pokud se nepletu/, ale to se nestane. Ať v DX6i nastavím Gyro na 25, 35, 65 nebo 100...

Kontroloval jsem nastavení přes kabel a něco jsem ukládal - je ke stažení zde:
https://www.dropbox.com/s/hv7c82p249tpqxy/Settings.txt

Zde je i PRT SC. Strachuju se zbytečně a nebo je Heding lock opravdu vypnutý?


Přílohy:
Poznámka: Nastevení směrovky
photo.JPG
photo.JPG [ 90.21 KiB | Zobrazeno 1919 krát ]

_________________
MiniProtos;
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.09.2013 15:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2013
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno
Zdar. S DX6i ti nastavení gyra při použití satelitů z vysílačky nepůjde, protože 3GX má gyro na kanále 7 a na kanále 5 je governor. Takže nejrychlejší je satelit vyhodit a dát tam normální přijímač, zapojit podle návodu. Já jsem tam rovnou nahrál fw 4.0 a udělal nastavení znovu. K nastavení není potřeba počítač. Krajní polohy vrtulky se nastavují v tomto nastavení, nemá to nic s gyrem. Zapnutý Heding lock poznáš tak, že ti v normálním režimu svítí status zeleně. Na vysílačce DX6i je při gyru 0 až 50 Heding lock vypnutý při 50 až 100 je zapnutý. Snad to pomůže

_________________
Jura

T Rex 450 dfc, Blade MCP X BL, Swift II (uletělo neznámo kam)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.09.2013 18:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Lze to tedy nejako prenastavit (datovy kabel k 3GXu mam)? Popravde jsem mel za to, ze standart je mit gyro na kanale 5.
Prijimac doma mam taky, ale konektory se pripojuji vertikalne a pak "koukaji" moc nahoru (myslim, ze je oznacen jako 6210 nebo nejako tak). Ten satelit je lepsi reseni, ale kdyz nic jineho nezbude, tak to prestavim.
Jeste by me zajimalo, pokud nemam 7 kanal, cim se urcuje zisk gyra? A nastavuje Heading lock?

Kazdopadne diky za radu!

_________________
MiniProtos;


Naposledy upravil SlezY83 dne ned 22.09.2013 9:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 21.09.2013 23:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2013
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno
Datový kabel je potřeba jen na nahrání nového fw. Na DX6i je gyro na 5. kanále, ale na 3gx je na 7. Proto se při použití pouze satelitů nedá nastavit zisk gyra z DX6i. Buď by to musela být vysílačka s více kanály např. DX7,DX8 (což asi nebude nejlepší řešení) nebo dát samotný přijímač např. 6115e a z jeho kanálu AUX1 to zapojit do 3GX na kanál gyra, pak jde normálně nastavovat zisk gyra jak jsem psal.

_________________
Jura

T Rex 450 dfc, Blade MCP X BL, Swift II (uletělo neznámo kam)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 9:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Ted je to jasne. Když jsem si dal do googlu vyhledat kombinaci 3GX, satelit a DX6i, tak to našlo spoustu odpovědí... Hledal jsem problém v nastavení 3GX a nenapadlo mě, že by to mohlo být kombinací těch třech možností.
Ještě jsem koukal na stránky Alignu a v popisu k updatu na FW 4 je napsáno:

• Added support for Spektrum DSMX satellites.

Hádám, že je to přidání DSMX oproti DSM2 a ne možnost změnit kanál gyra, co?

No nic, dám tam zpět 6210 přijímač a vyzkouším...
Díky!

_________________
MiniProtos;


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.10.2013 23:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Pokud by někdo měl USB redukci Align 3G a nešla mu připojit k 3GX (je tam jiný konektor), tak dejte vědět - objednával jsem si je z ebay a mám jich doma celý pytlík.
Úprava není nic složitého - připájí se 3 drátky a je to - viz foto...


Přílohy:
Align3Gto3GX_reduction.JPG
Align3Gto3GX_reduction.JPG [ 119.48 KiB | Zobrazeno 1728 krát ]

_________________
MiniProtos;
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 24.10.2013 17:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.11.2011
Příspěvky: 39
Ahoj, chci se zeptat jestli tu někdo má 3GX v T-Rexu 600 Nitro a co vibrace jak se mu líbí? Díky za info.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.10.2013 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1545
Vibrace se "nelíbí"žádnému bezpádlu;pokud 3 GX dobře připevníš,nejlépe v přední části vrtulníku na orig.oboustranku,nebude problém. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 17:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 400
Bydliště: Velké Meziříčí
Mate uz nekdo stazeny novy fmv 4.0 ? Zajimalo by me v cem je vylepseni. A dal by sem nekdo podrobny postup jak to do heli dostat,a co udela? Nemam o tom ani paru. V pc mam program 3 gx a tim po spojeni s jednotkou nastavuji letove rezimy. Pokud neco stahnu, stahnu i novy softver do pc? A do heliny jak s tim potom?
Predem dik za odpovedi.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1836
Obrázky: 0
Zkousel jsem ho hned v rijnu jal vysel...no jednotka byla v kombo kitu tak jsem si rekl ze tomu dam po dvou letech druhou sanci... Bylo to lepsi jak v2 co jsem kdysi zkousel ale pak to slo z heliny pryc aletelo to z bytu...horsi bezpadlo jsem nevidel ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.01.2014 22:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2013
Příspěvky: 313
Bydliště: Hlinsko v Č.
Ahoj,
Update FW je jednoduchý. Stáhneš si novou verzi z www stránek Alignu, připojíš bezpádlo s počítačem, v poslední záložce vybereš "Firmware Upgrade" a vybereš předvybraný soubor :-).
Jenom měj na paměti, že ti to přepíše všechny nastevení a vše budeš muset udělat znovu.
Ale s tím nastavením ti pomůže průvodce v tom samém programu, který ti řekne, co máš dělat. Případně bych ti doporučil použít youtube a najít video, kde je to názorně ukázáno - je jich tam dost...
Mě se 3GX nezdála jako špatná bezpádlovka a opět na youtube můžeš vidět, co se s tím dá vše zaletět. Podle mě záleží na nastavení. Já jsem měl verzi 2.1, ale létal jsem s ní jenom na začátku. Teď jsem tam zoušel dát verzi 4.0, ale tu jsem zatím do vrtulníku nenastavoval, protože tam mám HC3-sX.
Ale kdybys potřeboval nějakou radu, tak klidně napiš.

Měj se,
Roman

_________________
MiniProtos;


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 15.03.2014 12:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Louka okr. Hodonín
Obrázky: 0
Ahoj,
dají se k bezpadlu align 3gx mrs připojit přijímače optima od hitecu? tak jako ke klasickému 3GX.
Hledal jsem ale našel jsem že to asi nejde.
Mám totiž Auroru 9


Přílohy:
heg3gx03_2.jpg
heg3gx03_2.jpg [ 21.77 KiB | Zobrazeno 1207 krát ]

_________________
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 15.03.2014 13:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 17.12.2012
Příspěvky: 124
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 0
Tak musim rict, ze jsem mel 3kusy 3gx a vsechny po cc 100 letech odesli. Jednou z to ho byl pad a 2x temer pad. Posledni jsem mel v 550ce, kde mi odeslo vcera vecer. Zniceho nic zacalo dost vyrazne tahat za 2 serva a s velkym stestim jsem pristal bez uhony.

_________________
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.03.2014 23:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1545
To ti odešly všechny tři jen tak,zničehonic a zrovna po zhruba 100 startech?To je nějaké divné :o Ne :?:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz