Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: ned 01.09.2013 11:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2009
Příspěvky: 439
Pozrel som si tvoje nastavenie VStabi:
1.) Vypni si optimalizaciu na cyklike aj vrtulke.
2.) Hodnoty optimalizatoru na cyklike mas dost vysoke, zvysil si si agilitu a expo mas na 0 . Bolo ti Logo malo obratne?
3.) Hodnota elevatoru z autotrimu je dost vysoka. Takze bud je zle spraveny autotrim, alebo je odchylka dosky cykliky od nuly vacsia nez je bezne. Zresetuj autotrim a potom ho uplne vypni.
4.) Nastavenie drah na vrtulke mas 90/80. Skusil by som o jednu dierku kratsiu paku, aby bolo na vrtulke vyssie rozlisenie.

_________________
rcblog.houseofcode.eu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: ned 08.09.2013 18:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2013
Příspěvky: 27
čau mam takovej problemek u MiniVbaru na Miniprotosovy.Při letu mně ocas lehce plave jak ryba nemuzu prijit čim se toho zbavit dik za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: ned 08.09.2013 18:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Ahoj

U miniprotose se casto stava to, ze se zanese hridelka vrtulky povlakem (ten nemusi jit ani videt). Zkus ji vycistit, smykatko by melo jezdit uplne samo. Jakmile bude, tak by nic plavat nemelo.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 15.10.2013 11:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.7.2010
Příspěvky: 125
Bydliště: Semily
Ahoj,
mam dotaz na zkusenejsi. Mam minivbar a rozhodl jsme se vyzkouset jeho governor. Problem je bohuzel v tom, ze at v nastaveni valcim jak se da a precetl jsem uz opravdu hodne textu na rcgroups, nedari se mi ho zprovoznit. Problem je ze regulator se pri inicializaci neodarmuje jako by nemel signal :( Mam na 600 BEC takze prvni probehne inicializace Vbaru a pak zapojuji pohonou baterii. ESC jen jednou pipne a nic. Vycetl jsem ze by to mohlo delat nastaveni failsafe vbaru a hodnoty plynu ktera se udajne pouziva pri inicializaci. Bohuzel jsem zkousel dost ruznych hodnot a bez vysledku. Verim ze je to nejaka kravina, kterou jsem prehledl. Dekuji za jakoukoli radu.

Jinak setup:
BL-600MX, Align ESC, RPM senzor hobbywing, mini Vbar 5.3 PRO

_________________
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 15.10.2013 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
Zkoušel si posunout dolní limit kanálu plynu ve vbaru? A máš vůbec správně nastavenej plyn na ten ke kterýmu regl připojuješ?

_________________
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 15.10.2013 23:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.7.2010
Příspěvky: 125
Bydliště: Semily
Jj nakalibroval jsem to pri jednom pokusu az na -120 (vic mi Tx nepusti) a bohuzel vysledek stejny :( Jinak ESC podle manualu pripojuji na RXB ...

_________________
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 0:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2009
Příspěvky: 439
TX ta nema co pustat. Pokial chces pouzivat VStabi governor, tak limity kanalu plynu sa nastavuju vo VStabi.

_________________
rcblog.houseofcode.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 9:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.7.2010
Příspěvky: 125
Bydliště: Semily
Ano, samozrejme mas pravdu, ale rozsah, stredy atd delas pomoci TX v zalozce Transmiter v Vbaru a aby jsi se dostal na tuhle hodnotu pri kalibraci musis proste v TX nastavit vetsi endpointy :) Takze jsem to asi jen blbe napsal ...
Kamen urazu vidim v tom motor failsafe stavu co se nastavuje v VBaru pri pouziti PPM signalu mezi Rx a VBar jednotkou.

_________________
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 10:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2009
Příspěvky: 439
Na aku tuto hodnotu?

_________________
rcblog.houseofcode.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 10:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.7.2010
Příspěvky: 125
Bydliště: Semily
zkousel jsem uz vice rozsahu ESC na Vbaru (-100/100, -90/90, -110/110, -120/120) ani jedno nepomohlo k tomu aby se pri zapnuti ESC odarmoval :( Uz vazne netusim kde je zakopany pes ...

_________________
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 10:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2009
Příspěvky: 439
Z toho co pises netusim ktore rozsahy kde nastavujes. Takze pre poriadok ... v kalibracii TX musi VStabi vidiet -100/+100, s tymto potom uz nehybes. Vo VStabi setupe governoru potom nastavujes endpointy podla ktorych VStabi posiela signal regulatoru. Cize treba znizovat endpointy vo VStabi setupe governoru (nie v TX) az kym sa ESC nearmne. Hodnoty mozes aj vpisovat do policok, cize obmedzenie rozsahu posuvniku sa da takto obist. Inicializacna hodnota sa da nastavit cez fail-safe vo VStabi.

_________________
rcblog.houseofcode.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 17:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.7.2010
Příspěvky: 125
Bydliště: Semily
Aha, tak ted uz tusim o co jde a samozrejme jsem v domeni ze rozsah je stejny jako v Tx zalozce i pro vystup delal chybu. Dekuji za nasmerovaní, vecer otestuji a dam vedet ....
EDIT: tak mel jsi pravdu v govII zalozce se mi soupanim podarilo reg odarmovat. Diky
Ted zas pro zmenu valcim s Hobbywing RPM senzorem, ktery nedava hodnoty. Zapojen do VBaru pouze signal kabel a napajeni z prijimace ale nic ten smejd neukazuje ...

_________________
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 14:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
pro Castle ESC se osvedcil postup dat min a max na neutral v bezpadle. Na radiu 100% plyn a pak posouvat max v bezpadle smerem nahoru az ESC zapipa, pak pridat dalsi 3%. To same pak pro min.
Castle musis mit nastaven na fixed end pointy.

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 18.03.2014 12:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1183
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Chtel jsem se zeptat jak je to s governorem pro spalovaci heli.

Chtel bych prave governor vyuzivat, ale mam pouze 6ch radio coz muze byt problem.
Podle manualu jsem to nejak nepochopil. Je mozne nastavit nejake dva stavy.

Je to mozne nastavit napriklad tak zby Normal mel krivku 0-30-60-80-80 pro pomale roztoceni, idle1 mel jiz krivku 80-80-80-80-80 a na idle2 by bylo napriklad 90-90-90-90. samozrejme ze toto by se cele nastavilo prave ve VBar jednotce a na radiu by krivka predpokladam byla bud uplne stejna nebo konstantni.

Je to asi hloupost ale jak to tedy je? Prozatim mi nezbyva litat jinak nez na krivky, ale pro spalovaci heli by byl ten govik prave hodne super vecicka. Pokud by to byla hloupost nejspise by mi nezbyvalo nic jineho nez se poohlidnout po novem radiu. V mem pripade Aurora jelikoz prijimace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: úte 18.03.2014 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
jasně, křivky plynu jak píšeš , servo plynu píchnout do vbaru podle schematu v softu,
ještě potřebuješ snímač otáček, plyn se řídí jen jedním kanálem, o ostatní se stará vbar.
A hlavně nehledat v tom složitosti , na to jsou jiný jednotky :)

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz