Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 618 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 11:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2009
Příspěvky: 439
Je to mix niekolkych parametrov, ale prakticky sa to prejavuje hlavne ako pociatocna reakcie na kniple. Takze je tam rychlejsia prvotna odozva pri pohybe kniplami. Heli je s vyssou hodnotou paddle simulation "citit viacej na packach" , s nizsou hodnotou je heli viacej roboticka a odozva nie je taka rychla .

_________________
rcblog.houseofcode.eu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 13.10.2014 11:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 930
swalko - děkuji za odpověď

_________________
Logo 500 VBar, nano CPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2015 16:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 767
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
Pánové, můžete mi prosím poradit kde v nastavení a nebo zda je to vůbec možné a jak, omezit dráhy jednotlivých serv. Jedno servo mi jezdí víš/níž než ostatní na kolektivu. Hledám ale nenacházím, něco jako má Brain, jednotlivá serva se dají omezit na koncových +- bodech drázhy.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 15:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
Ahoj. Může mi někdo poradit kde dělám chybu. Mám Vbar silverine 5.3.4 Pro a přijímač FUTABA R617FS. a řeším to .že vbar funguje pouze na separátní příjímač. Pokud zadám Single line tak to třeba naběhne ale nemá to signál. Kde je chyba? chci vyzkoušet rpm senzor a nemůžu si přiřadit kanál 7. Díky David

_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 15:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
pheek píše:
Pánové, můžete mi prosím poradit kde v nastavení a nebo zda je to vůbec možné a jak, omezit dráhy jednotlivých serv. Jedno servo mi jezdí víš/níž než ostatní na kolektivu. Hledám ale nenacházím, něco jako má Brain, jednotlivá serva se dají omezit na koncových +- bodech drázhy.




Tady se to dá omezit.David


Přílohy:
chod serva.png
chod serva.png
[ 312.55 KiB | Zobrazeno 6210 krát ]


_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 16:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6728
Bydliště: Berounsko
A neni nahodou pojmem "single line" myslen treba S-Bus, kdy vsechna data tecou po jednom dratu ? FS617 pokud si dobre pamatuju nema S-Bus vystup.

_________________
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 16:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
Futaba s-bus má vlasní kolonku ve vbaru .


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 321.55 KiB | Zobrazeno 6197 krát ]


_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 17:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6728
Bydliště: Berounsko
Ano, ale FS617 nema zadny "single line" vystup. Nemuze ti to na tuto volbu fungovat. Jedine co ti fungovat bude, je klasicke propojeni kabely "RX hookup". Tam mas ale omezeny pocet vstupu.
Potrebujes prijimac s oznacenim SB, prepnout na S-Bus a pak ti pujde 7. kanal priradit.

_________________
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 19:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
pkotatko píše:
Ano, ale FS617 nema zadny "single line" vystup. Nemuze ti to na tuto volbu fungovat. Jedine co ti fungovat bude, je klasicke propojeni kabely "RX hookup". Tam mas ale omezeny pocet vstupu.
Potrebujes prijimac s oznacenim SB, prepnout na S-Bus a pak ti pujde 7. kanal priradit.




Tak jinak. Ano vím .že SB má vlastní slot.Protože to mám na nitru a tam mám expres. A tam to funguje.
Ale pokud si chci vybrat nebo přehazovat kanály musí se mi otevřit první okno.Kde budou políčka žlutá a modrá obr 1. To to se mi neukáže. U separátního přijímače ale naskočí rovnou obrázek 2..
prostě se mi to spoji ale nekomunikuje.


Přílohy:
1.png
1.png
[ 323.93 KiB | Zobrazeno 6152 krát ]

3.png
3.png
[ 271.17 KiB | Zobrazeno 6152 krát ]


_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 20:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
Přece není možné abych byl omezen ve vyběru kanálu jen proto ,že nemám SBas ale klasickej přijímač? Protože nenastavím vbar governor.

_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 20:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6728
Bydliště: Berounsko
No protoze u separatniho prijimace to okno neni potreba. Proto se ti neotevre. Tam si jednotlive kanaly propojis primo kabelem a to podle popisu na V-Baru a rozmisteni kanalu v tom danem prijimaci.
Takhle to funguje i u jinych bezpadel. Proste propojeni pres kabelu ma nekolik omezeni z duvodu nedostatecneho poctu kanalu. Proste tam chybi vic konektoru/vstupu.
Pres linku (po jednom dratu) tam mas kanalu vic. Navic ruzne radia maji ruzne prirazene kanaly. Proto se po zvoleni linky otevira i moznost jejich prirazeni v bezpadlu.
To same je treba u Spirita a nejenom u nej. Pokud mas prijimac, ktery musi byt propojen separatnimi kabely pro kazdy kanal, mas smulu a ne governor. :wink:

_________________
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pát 27.05.2016 20:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
pkotatko píše:
No protoze u separatniho prijimace to okno neni potreba. Proto se ti neotevre. Tam si jednotlive kanaly propojis primo kabelem a to podle popisu na V-Baru a rozmisteni kanalu v tom danem prijimaci.
Takhle to funguje i u jinych bezpadel. Proste propojeni pres kabelu ma nekolik omezeni z duvodu nedostatecneho poctu kanalu. Proste tam chybi vic konektoru/vstupu.
Pres linku (po jednom dratu) tam mas kanalu vic. Navic ruzne radia maji ruzne prirazene kanaly. Proto se po zvoleni linky otevira i moznost jejich prirazeni v bezpadlu.
To same je treba u Spirita a nejenom u nej. Pokud mas prijimac, ktery musi byt propojen separatnimi kabely pro kazdy kanal, mas smulu a ne governor. :wink:


Aha .Tak to děkuju za vysvětlení. Zase sem o něco chytřejší.

_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 22:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 399
Bydliště: České Budějovice
Ahoj. Resim docela velky problem. Mam vbar silverline a modrej velkej 5.3.4 Chtel jsem se podivat u stribrneho na nastaveni a zjistil jsem .ze se mi zasekne v incializaci a nikam se nehnu. Pripojil jsem modry a to same zasek. U mini vbaru uplne vpohode se vse nacte. Predtim vse fungovalo. Nainstaloval jsem vbar a drivery znovu a vysledek stejny. Ma stim nekdo zkusenost? Co stim delat? Diky za info David VYŘEŠENO

_________________
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: ned 16.02.2020 22:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 554
Polozka "Cyclic" nebola tu riadne vydiskutovana, napisem nieco okolo toho.

Příloha:
Cyclic.png
Cyclic.png
[ 138.27 KiB | Zobrazeno 4053 krát ]


Parameter "Cyclic" s polozkou "cyclic ring" ma spolocne iba tolko, ze sa ho proste neda nastavit, ak 'cyclic ring' je prilis maly. .................. "Cyclic" je velmi dolezity parameter, je zakladom spravneho fungovania gyra cykliky, nastavuje mieru reakcia gyra cykliky, takze je to nieco, ako 'P-gain' pre gyra cykliky.

Cyclic treba najprv nastavit na 8 stupnov, Mikado to vyriesil tak, aby sme mali sancu trafit tu spravnu hodnotu a ukazat pre gyra, kolko ma pracovat. Potom, ked sme si to nastavili a polietali, oplati sa s tou hodnotou troska poexperimentovat. Mozno ze treba to este vyladit, lebo sme netrafili presne ani tych 8 stupnov, alebo nas vrtulnik potrebuje troska ineho nastavenia Cyclic. ... Ked Cyclic je maly; vtedy stabilta, ale aj presnost riadenia je zla, ked je moc velky, to znamena pregyrovania, ovladanie, aj stabilita sa zhorsuje tiez, ale troska inaksim sposobom.

Vyexperimentovat a nastavit "Cyclic" treba precizne, najlepsie az na urcitu jedinu najoptimalnejsiu hodnotu, vedla toho aj "Gyo gain" a potom kludne mozeme nastavit trebars aj vacsiu hodnotu "Style" niekde medzi; 60 a 100, to aj pre mensiu helinu a bude to krasne lietat. Ubrat Style hned na 40 je spatny sposob riesenia, ked nemame ten spravny pocit z ovladania, za to moze byt zodpovedny aj spatne nastaveny Cyclic, s tym nevylucim pouzivania maleho Style. ........................................................ System Vstabi 5.3 ponuka vyborne letove vlastnosti, ak je nastaveny spravne, je vsak limitovany hardverom, taky skvely asi nebude, ako V-bar Neo, kedze ten uz ma vyspelejsie snimace.

S nastavenim "Cyclic" pod 7 a nad 8,5 stupnov nema velky vyznam experimentovat a to moze byt aj nebezpecne :!:

( Tu fotku bral som z netu, nastavenie 73 nie je optimalne. Spravna hodnota "Cyclic" podla Mikada ma padnut niekde medzi 80 a 110, ked je mensie ako 80, vtedy ramena serva cykliky su prilis dlhe, ked je vacsie ako 110, su prilis kratke, ......alebo s celym prepakovanim od serva ku rotorovej hlavy nieco nie je v poriadku. )

_________________
KDS 450 Q FBL _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Naposledy upravil helipali dne stř 17.02.2021 12:15, celkově upraveno 9

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vbar 5.0 zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 22:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 554
Co som tu o nastavenie "Cyclic" napisal, zhruba sedi, da sa s tym tuningovat gyro cykliky. ........Nikde som nepisal, ze 8 stupnove nastavenie nie je dobre, pisal som, ze "Cyclic" je dolezite nastavenie a treba presne nastavit a tak, aby gyro najlepsie fungovalo, takze to nastavenie umoznuje vylepsit, ale aj zhorsit gyroskopicku pracu cykliky.

S polozkou "cyclic ring" sa nastavuju limity cyklickych serv, ked "cyclic ring" je prilis maly, neide nastavit ani polozku "Cyclic", ako som to predtym napisal. ..Co je nove :arrow: , na co som dnes prisiel vdaka otazke Banung, ze napriklad vacsi "Cyclic" nezvacsuje iba gyroskopicku pracu cyklickych serv, ale sumerne s tym aj vychylenie serv na cyklicky povel z vysielacky. ... Naopak, ked vypnem "Cyclic" (do rubriku napisem nulu), nevypina sa iba gyro cykliky, vypina sa aj ovladanie cykliky z vysielacky.
............. Treba mat pred ocami, ze zmenou "Cyclic" ovplyvnime aj gyro, aj rozsah ovladania cykliky.

"cyclic ring", ako limit, ma davat dostatocny priestor pre gyroskopicku pracu cykliky, to ale tiez rozhoduje aj o tom, ze nakolko sa vyboci cyklika na povel z vysielacky, lenze tu ide o maximalneho a nie o sumerneho vybocenia.
----------------------------------
Takze parameter "Cyclic" ma vplyv na pracu cyklicky vseobecne, aj na gyroskopicku pracu, aj na tu pracu (vychylenie, ci pohyb), ktora je vyvolana s kniplom vysielacky, preto asi dostal ten nazov: "Cyclic" a teraz uz to vieme aj my, okrem vyvojara, ci autora software.

_________________
KDS 450 Q FBL _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Naposledy upravil helipali dne stř 03.02.2021 21:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 618 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz