Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 12.04.2012 0:52 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2010
Příspěvky: 20
Custe lidi, mam takovej mensi problemek, mel jsem dvoulist bezpadlo a litalo mi to paradne, ted jsem se rozhodl ze si udelam polomaketku s petilistem a je to samej problem, prvotni podivne chovani jsem vyresil pootocenim cykliky ale mam z toho takovy divny pocit, kdyz ve visu zacnu menit smer - dopredu, tak se vrtulnik rapidne propadne u dvoulistu jsem to tak necitil a vubec je to takovy nachylny na jo jo hopsani.Ve vysilacce jsem objevil mix pro klopeni+plyn a ve vysvetlivkach k tomuhle mixu pisou ze je vhodny pro viceliste rotory, takze to propadani asi je bezny jev ale prijde mi to ze se to propada fakt fest, nemate s tim nekdo nejakou zkusenost ? Pripadne kolik stupnu nabehu listu k otackam pouzivate u vicelistu ?

Dikes za odpovedi.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 8:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Kroměříž
Prosim, co je pravdy na tom, ze flymentor musi mit minimalne sedmikanal vysilacku? S DX6i to nepujde?

_________________
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 8:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.4.2010
Příspěvky: 118
Bydliště: Příbram
Obrázky: 14
Flymentor samozřejmě funguje i s 6ti kanálem :)

_________________
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 8:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Kroměříž
Takze neni pravda, ze je potreba sedmy kanal aby se dal zapinat nejaky stabilizacni mod pri krizovkach?

_________________
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 9:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.4.2010
Příspěvky: 118
Bydliště: Příbram
Obrázky: 14
citace z návodu :
Gyro sense – zisk (citlivost) gyra – zelený vodič
Pokud kanál zisku gyra na Flymentoru byl připojen k přijímači (zelený vodič), tato stránka bude zakázána. Vnitřní gyro z Flymentora bude používat signál z přijímače jako směrodatnou hodnotu nastaveného zisku. Pokud nechcete měnit hodnoty zisku často, nemusíte kanál zisku gyra zapojovat do přijímače (zelený vodič), čímž ušetříte jeden kanál na přijímači, který pak můžete použít pro jiné účely.

_________________
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2006
Příspěvky: 935
Bydliště: Praha 9
ten kanal navic, ktery FM umoznuje zapojit na DX6 nebudes mit. ale to nevadi. 5 kanalu je ovladani vrtulniku. no a na sesty kanal se musis rozhodnot co das, protoze jich nemas 7 a zbyvaji 2 moznosti: zisk gyra a zisk stabilizace. obe moznosti lze nastavit "natvrdo" v tom jejich software. na tobe pak je, kterou z techto veci chces za letu nastavovat (navrhuji zisk stabilizace) a tento kanal pripojit do prijimace. tim tedy zisk gyra nepujde nastavovat za letu, ale pouze na zemi pomoci NTB (ci krabicky) a softwaru, ale zisk stabilizace muzes libovolne prepinacem menit napr.: pozicni / horizontalni stabilizace

_________________
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07.06.2012 1:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2012
Příspěvky: 304
Bydliště: Hustopeče u Brna
Obrázky: 43
Ahoj, nemá tady někdo zkušenosti jak zapojit FM do Graupner MX-12 Hott (6 kanálů) a jak to ve vysílači nastavit ? Peru se s tím už tři noci a nevím si rady. Na futabě 7C mi to funguje bez problémů. Díky za rady

_________________
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.06.2012 21:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2012
Příspěvky: 304
Bydliště: Hustopeče u Brna
Obrázky: 43
bayerische píše:
Ahoj, nemá tady někdo zkušenosti jak zapojit FM do Graupner MX-12 Hott (6 kanálů) a jak to ve vysílači nastavit ? Peru se s tím už tři noci a nevím si rady. Na futabě 7C mi to funguje bez problémů. Díky za rady


Tak už je to rozchozeno...

_________________
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.06.2012 16:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.6.2012
Příspěvky: 2
Zdravim pani.mam helinu kds450 quiet s original flymentor 3d.je nova,zevraj uplne nastavena predajcom.origos vysielac ma prepinac na 5 a 7 kanal,to sluzi na prepnutie modu medzi pozicnym modom a stabilizacnym?.ked zapnem helinu tak rychlo blika zelena ledka,a tak slabucko aj cervena.ked ju dvihnem do vzuchu rukou tak zelena svieti.mna zaujma pozicny mod.ako sa da zapnut len ten? A tak isto potom staci len pridat plyn a heli sama visi alebo ju musim najprv ustabilizovat sam a pak sama visi.dakujem za odpovede.som zaciatocnik.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2012 2:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2012
Příspěvky: 304
Bydliště: Hustopeče u Brna
Obrázky: 43
Doporučuji si přečíst téma od začátku a pochopíš princip nastavení-ovládání. Taky jsem to absolvoval před pár dny. Tištěný návod-otevřené tohle téma-zapnutá heli-youtube a ono to nějak půjde.... :lol: :roll: :lol:

Hlavně díky Gattorovi, staženému návodu od Libor61 a Hombree333 jsem to zvládl.

Ještě díky jmenovaným za rady

_________________
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2012 9:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.6.2012
Příspěvky: 2
tak mam to cele precitane,je toho dost :)
kukol som ten navod a uvidime co to povie.skusat a skusat :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.07.2012 0:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2012
Příspěvky: 304
Bydliště: Hustopeče u Brna
Obrázky: 43
Zajímavé video o nastavení vrtulky, hlavně ten "přípravek"


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 14:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.10.2012
Příspěvky: 21
Bydliště: Vev.Bítýška
Dobrý den,
lze systém zapojit zatím jen na zadní vrtulku?Mám Griffina 450 a uvažuji o sestavení
HK 600 kde bych systém v plném rozsahu využíl a do té doby bych chtěl využít gyro.

_________________
T-REX 450 DX6 i Phoenix
Griffin 450 RC-3920-58


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 15:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2010
Příspěvky: 20
Ano lze to, flymentor po vypnuti funguje pouze jako gyro.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.01.2013 22:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2008
Příspěvky: 314
Setkal se někdo s podobným problémem u flymentoru nebo u jiného gyra? Podotýkám že v oblasti vrťasů se pohybuji minimálně patnáct let, ale s podobným problémem jsem se u gyra nesetkal. Nastavení: Vysílač WK 2801 PRO nastaveno bez mixu, subtrim vysílač 0, Normál mod zisk 75%, HL mod zisk 75% mám na mysli zisk ne % ve vysílači, Flymentor subtrim 0, směr vychylování vrtulky pro řízení letu a vyrovnávání gyra je správně,, rozsah vrtulky nastaven. Páka serva O.K, nastavení vrtulky v Normál režimu při zisku 20% posunutím serva na ocase. Heli v režimu gyra normál se ziskem 75% paráda, lze s tím létat. Vše uloženo. Potud vše O.K. Odpojím aku vypnu vysílač. Zapnu vysílač s gyrem v režimu HL, připojim aku k heli, dojde k inicializaci, servo vrtulky najede do krajní polohy (což se u jiných gyr stávalo občas taky), bohužel gyro vyrovnává pouze jedním směrem, defakto jen na opačnou stranu než do které odjelo. Při pohybu kniplem vrtulky dojde k najetí na střed a dokud kniplem hýbu funguje to jak má, pokud ustanu odjede to zase do kraje. Samozřejmě to nefunguje ani při roztočení. Heli zvednu pouze za notné pomoci kniplem. Prostě to v HL nenačítá správný střed který by si mělo přepočítat z polohy v normálním modu. S odpuštěním, j..bu se s tím několik večerů, vyzkoušel jsem mraky nastavení, ale standartním způsobem jsem ničeho nedocílil. Pokud si přepínání Normál/HL hodím na přepínač tak v normál modu je smykátko v poloze tak jak jsem to nastavil při seřízení, pokud přepnu do HL odjede servo nadoraz do kraje, vzdálenost odjetí se mění s nastavením zisku gyra v HL modu. Už nevím jak jsem k tomu došel ale při zapnutém HL modu jsem ve vysílači dorovnal subtrimem smykátko do stejné pozice jako je poloha smykátka v normálním modu. Zkusil jsem jestli při odpojení a znovupřipojení aku heli nedojde ke změnám v načtení neutrálních poloh, ale světe div se je to v pořádku a to i za letu v HL modu. Tak a teď jsem z toho jelen. Jediný co mě napadá je, že z vysílače neleze pro kanály neutrál 1,5ms které flymentor potřebuje a subtrimem jsem ho doladil. Zkoušel jsem vyměnit servo, problém přetrvával, zkoušel jsem vyměnit gyro to zas chodilo tak jak má. Problém je podle mne ve Flymentoru. Pokud mám na vysílači nastavenej subtrim cca na 45 tak při přepínání z normálního do HL modu to už do kraje neodjíždí a gyro pracuje jak má v obou režimech i za letu. Nemá někdo podobnou zkušenost s flymentorem?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz