RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Protos 500 jaký regulátor
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=105&t=70674
Stránka 1 z 2

Autor:  pitrsan [ ned 01.02.2015 15:17 ]
Předmět příspěvku:  Protos 500 jaký regulátor

Potřeboval bych poradit jaký regulátor dát do mého protose 500.Osazení je cyklika sawox sh1250mg vrtulka sh1357 motor je scorpion hk 30-26 1000kvmozná mvvs6.5. bezpadlo je demon mam tu na výběr align rce-bl70g nebo phoenix icelite75 a další možností je hacker x70 ten je setový z loga 400

Autor:  paveld [ pon 02.02.2015 8:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Používám setový YGE 80. Spokojenost :D

Autor:  Woita [ pon 02.02.2015 8:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Zajímavý by mohl být tento Hobbywing. Na RCgroups si ho dost chválí, dle toho testu je srovnatelný s Kontronikem, cena je mírná, a má BEC 10A trvale / 25A špičkově. To je pro helinu důležité.

50A verzi jsem si nedávno objednal do 3m letadla, měl by každou chvíli dorazit.

A kdoví, jestli by ti tam nepasovala i ta 50A varianta? (50/75A, BEC 7/15A) Nevím kolik takový Protos žere. :?:
Tady je porovnání obou:
http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=307

Hobbywing se prodává i na HK, ale někteří tam vyslovili pochybnost, že je to originál. Já ho objednal z Banggood za 48$.

Autor:  krtek2k [ pon 02.02.2015 11:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Problém je, že do protose se regl strká do rámu pod baterku. Pokud se spokojíš s tím, že ho dáš jinam, tak určitě můžu toho hobbywinga jen doporučit. Chce to porovnat rozměry, jestli se pod baterku do rámu vejde , nebo ne.

Autor:  Tsisters [ pon 02.02.2015 12:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Já mám YEP 100A a mám ho položený na dně rámu jakoby za motorem

Autor:  pitrsan [ pon 02.02.2015 15:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Ten doporučovaný regulátor vypadá moc dobře ale leží mě na stole 3 regulátory napsané už dřív a jen se rozhoduji mezi nima.????

Autor:  Woita [ pon 02.02.2015 16:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

pitrsan píše:
Ten doporučovaný regulátor vypadá moc dobře ale leží mě na stole 3 regulátory napsané už dřív a jen se rozhoduji mezi nima.????

Jejda, máš pravdu. Toho jsme si nikdo asi nevšimnuli že vlastně vybíráš ze tří které máš :oops:
Z těch tří bych volil phoenix icelite75. To je tutovka a funguje super. Jen se koukni, kolik proudu dává jeho BEC (nebo budeš mít přijímačovky?) a zvaž jestli ti to uživí tvoje serva. Případně pro klid bych doporučil dát externí dostatečně silný BEC. Align regl - na vrtulník ne, je známé že má hodně špatný governor. Hackera neznám.

Autor:  pheek [ pon 02.02.2015 17:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Woito, neblázní, přijímačovky do Protose, :-D to z toho chceš udělat tank?

Autor:  Woita [ pon 02.02.2015 19:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

pheek píše:
Woito, neblázní, přijímačovky do Protose, :-D to z toho chceš udělat tank?

No máš pravdu, já jen že některý z těch reglů dávají sakra málo proudu a to je problém. Tak potom externí BEC, ale asi jediná správná cesta je dát regl se slušným BECem. Baterky jsem ani neradil tam dát, jen jsem se ptal jestli je tam náhodou nemá, protože občas se najde nějaký paranoik nebo staromilec, co je dává všude.
Ty baterky fakt do Protose ne-e, já je nemám vůbec nikde, ani ve 3,5m éru jsem je neměl. Jediná výjimka byl T-Rex700, to už mě jímala hrůza, tak tam jsem dal A123 (měl jsem je zrovna odněkud vyndané).

Autor:  pheek [ pon 02.02.2015 20:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

V pohodě, já to bral ve srandě. Pokud někdo chce, tak ať si je tam dá. Ale to přijde o příjemně lehkou heli.

Autor:  pheek [ pon 02.02.2015 20:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Pokud jde o výběr regulátoru z toho co tu nabízíš, tak bych šel taky do phoenix icelite75.

Autor:  Protos [ úte 03.02.2015 9:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Taky uvažuji o hobbywing. A nemusí být v rámu. Jen jestli ho upevním někde k rámu.

Autor:  pheek [ úte 03.02.2015 9:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Protos píše:
Taky uvažuji o hobbywing. A nemusí být v rámu. Jen jestli ho upevním někde k rámu.

Připevnit na Protose něco k rámu je problém, podle mě není kde. Jediná možnost je dát regl do prostoru pod hlavní kolo, tedy pokud tam už nemáš přijímač a nebo stabi. Ale zase se musí dát mimo díru na povolení šroubku hlavní hřídele :)

Autor:  Tsisters [ úte 03.02.2015 10:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

Klidně může být pod hlavním ozubeným kolem, šroub povolíš pomocí skráceneho zahnutého inbusu, mám to tak :mrgreen:

Autor:  pheek [ úte 03.02.2015 10:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Protos 500 jaký regulátor

A nebo :-)

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/