Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 22:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 25.3.2012
Příspěvky: 933
zdzd píše:
Lada1 píše:
Páka jde nasadit šesti různými způsoby 14.4°/ 6 = 2,4°.
To asi ne, ze ne? :wink:


A pročpak?


To je preci nesmysl to takto pocitat. Zalezi jake jsou vzajemne uhlove posuny pak od jejich rovnomerneho rozdeleni po obvodu.

_________________
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 22:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
OPR píše:
( Zdendo !! teď přestaň číst :lol: )

Ail -75
Ele +80
Pit -25

( Zdendo už zase můžeš :lol: )



Jako že jsem nic neviděl :wink:

Např. robbe ve svém návodu uvádí:

Úvodní nastavení mechaniky

Při nasazování pák na serva je absolutně nutné aby všechny ovladače a trimy byly v neutrálech. Páky musí být nasazeny přesně v pravém úhlu, použití subtrimu je možné , ale max. do 6%. Pokud to nestačí, je nutné použít křížovou páku serva a nalézt její nejvhodnějš í nasazení (pootáčením o 90°). Čím přesněji bude mechanika nastavena, tím jednodušší bude doladění programu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 22:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Lada1 píše:
To je preci nesmysl to takto pocitat. Zalezi jake jsou vzajemne uhlove posuny pak od jejich rovnomerneho rozdeleni po obvodu.


Není to nesmysl. Ty páky jsou navrženy tak, aby to tak fungovalo.

http://zd.wwwcity.cz/paky.jpg


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 22:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
practice dragonfly píše:
Došly argumenty?


To je dotaz na koho? Těch 20mm je příklad.

Jinak na mých helinách jsou páky převážně od 7 do 15mm. Tedy ještě mnohem menší chyba.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 23:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
OPR:
Tak odfotil (prepac mizernu kvalitu) som si svoju vysielacku a tam sa da vidiet ze hodnota subtrimov sa nemeni ci uz mam, alebo nemam aktivovany Neutral.Na dalsej fotke mam stanovenu hodnotu neutralu na 50%.Ak vsak vyjdem z menu Neutralu a idem do servo monitoru tak sa mi pri opatovnom navrate deaktivuje Neutral.Ako si to Ty kontroloval?


Přílohy:
aktivovany neutral.JPG
aktivovany neutral.JPG [ 122.95 KiB | Zobrazeno 304 krát ]
deaktivovany.JPG
deaktivovany.JPG [ 171.73 KiB | Zobrazeno 304 krát ]
hodnota neutralu.JPG
hodnota neutralu.JPG [ 165.04 KiB | Zobrazeno 304 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 23:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
To není o fotkách displeje.

To je o tom, zda se subtrimované servo s kniplem v neutrálu pohne při zapnutí neutral poloh v servomonitoru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2013 23:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
zdzd píše:
To není o fotkách displeje.

To je o tom, zda se subtrimované servo s kniplem v neutrálu pohne při zapnutí neutral poloh v servomonitoru.

Ani o mm!Je to nehybne ako socha :) V servomonitore ho ale ja neviem aktivovat ten neutral.Ako sa to robi?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Aha, krásný příklad toho když každý mluví o něčem jiném. Tenhle neutrál je blokací všech serv. To znamená že máš blokunutej jak kolektiv, tak i výchylky cyklické pro klopení a klonění. No a to nepovažuju já osobně za vůbec šťastné a pro nastvování tohle vůbec nepoužívám. Já si v křivkách kolektivu (obrázek 01) bloknu kolektiv v 50% dráhy, tedy tak aby na diseji svítila rovná křivka s 0% ve všech jejích bodech. (obrázek 02) Tím se dostanu na polovinu elektronicky snímaného rozsahu dráhy kolektivu. A pak nastvuju nulu.
Avšak ten Tvůj postup je správný. Nemněl bys podle něho udělat chybu.

Já se bavil o funkci "neutral" v servomonitoru. (obrázek 03) Tam pak po aktivaci neutrálu (obrázek 04 a 05 ) se narovnají i subtrimy (obrázek 06)

Proto jsem psla že je to pro dálší nastavování špatně používat tento neutrál.


Přílohy:
01.JPG
01.JPG [ 45.85 KiB | Zobrazeno 277 krát ]
02.JPG
02.JPG [ 44.29 KiB | Zobrazeno 277 krát ]
03.JPG
03.JPG [ 50.95 KiB | Zobrazeno 277 krát ]

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Naposledy upravil OPR dne stř 16.01.2013 9:47, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 9:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
A dálší 3 obrázky


Přílohy:
04.JPG
04.JPG [ 42.88 KiB | Zobrazeno 277 krát ]
05.JPG
05.JPG [ 48.61 KiB | Zobrazeno 277 krát ]
06.JPG
06.JPG [ 43.75 KiB | Zobrazeno 277 krát ]

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 10:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
OPR: dakujem za dolozene foto.Inak v tom servomonitore co znamenaju tie "prepinace" DG1 a DG2, na co to sluzi?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 10:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Nemáš za co, důležitý je ,že jsi postupoval správně. Nevím, samotnýho by mne to zajímalo. :)

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 10:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.10.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Třinec/Brno
Futaba T8FG je 14, falešný. Má 12 propocionálních kanálů, a 2 spínané. Ještě některé z těch análů jsou jenom virtuální můžeš je mixovat, přijímat ale nemůžeš je ovládat napřímo...pokud se nepletu.


Naposledy upravil kure87 dne stř 16.01.2013 10:21, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 10:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Jo aha to jsou ty dva zmetci co nemaj "svuj čudlík". Dík

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Robin123 píše:
Zle som na to isiel.Rovnaky chod kolektivu do +- sa nenastavuje tiahlami od serv (dlzku som dal cca podla manualu),ale tym kratkym tiahlom co ide od gripu listov.Tu som predpisanu dlzku 2,5mm musel skratit o cca 1mm.

To je podla mna chyba. Dlzku tiahel od gripu daj podla navodu a nikdy ich nemen. Taktiez tiahla od ramu padiel dole. Mali by sa dat kupit aj celoplastove tiahla bez moznosti zmeny dlzky a mas pokoj. Prave zmenami dlzky tychto tiahel docielis, ze pri max. krivke budes mat napr. +12,5 a pri min. -10 a v strede 0 na listoch. A mozno aj to ze to bude niekam narazat.

Cize - horne tiahla podla navodu a
Dalej postupujes ako si uz iste nastavoval - 50% kolektivu, paky serv kolmo, cykliku tiahlami servo-cyklika do stredu osky /aby mala cca rovnaky priestor ist dole aj hore, tuto dlzka tiahel nieje podstatne dodrzat podla navodu/, dalej - zrovnat cykliku levelerom za pomoci subtrimov, skompletovat hlavu a nastavit 0 na listoch dlhymi tiahlami od cykliky hore...

PS: tiez potom po roztoceni zrovnat stopu tymi istymi tiahlami od cykliky hore..

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2013 13:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
Kenny McCormick:
Ja som z toho uz magor asi :) Hral som sa s dlzkou A a tym som docielil cca rovnomerny chod do +aj-.Vyzera to tak, ze v manuale je chyba v udajoch -bud zla dlzka,alebo zle nakreslena medzera.Tak podla vsetkeho sa v tomto pripade nemozem drzat navodu.Vsimni si Linkage rod A a B.


Přílohy:
x.JPG
x.JPG [ 61.92 KiB | Zobrazeno 239 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz