Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 9:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.11.2012
Příspěvky: 18
Čau, zdravím všechny helináře. Já jako úplný začátečník jsem si pořídil Raptora 50 titan nitro. A teď bych tu potřeboval najít někoho poblíž České Lípy aby mi to pomohl dostat do vzduch. Fakt to není pr... nastavit :-D Díky moc za každou pomoc nebo kontakt na někoho poblíž mě. Láďa. Kontakt na mě je 777208003


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 10:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 326
Bydliště: Louny
...do vzduchu to půjde samo.....frrrrrrrrrrrrr.....teď bych doporučoval simulátor...a na jaře se zeptat znovu... protože todle na začátek...nevím, nevím... :)

_________________
Turnigy 9x, V 911, V 939, Quad 230 KK.2 LCD , Quad 470 APM 2.5, BIXLER 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Vlkodlaku , tys mu fakt poradil :( . Kluk si koupí vrtulník, a ty mu to hned znechutíš. BTW, já a spousta dalších začínali na ještě větších spalovácích, a kupodivu , jde to. 8O :lol: . Nikoho jsem nezabil a ani to nerozbil . A nikdo jiný zkušený tady poblíž nebyl, ti, co byli, nebyli lepší protože všichni začínali a každý věděl houby. Internet neexistoval a simulátory taky nebyly. To jenom tak na doplnění. Existují taky školy kde Ti to celé seřídí , poradí pomůžou a i létat naučí. Ale stojí to nějaké kačky. Výhodou je, že obvykle zase dostaneš kvalitní službu od někoho, kdo to umí . Jde to velmi dobře i s pomocí kamarádů a dokonce i bez nich jak jsem se snažil naznačit. :wink: Teď přes zimu se se spalovákem létá blbě, zvláště pokud to není zalétnuté a neumíš to. Tak to v klidu poskládej a trénuj na simu. A studuj, čti , ptej se. A taky se nenech znechutit různými rejpaly , každý jednou začínal a i ten nejzkušenější borec byl původním povoláním začátečník. :lol:
Kdysi jsem se snažil založit vlákno kde by byli pouze informace kdo je odkud,právě pro pomoc podobným jako jsi ty, možná to tady ještě najdeš . Pokud ne, podívej se na helimania. cz. Tam takové vlákno bylo a asi ještě je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 12:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.11.2012
Příspěvky: 18
Díky za vyčerpávající odpověď. Na simulátoru jsem lítal a sem tam lítám. Problém mám někde v nastavení jelikož když vezmu za plyn tak se mi začne jakoby převracet :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Můžeš tohle " tak se mi začne jakoby převracet " nějak líp popsat ? A je to ještě na zemi, anebo kdy? Při jaké poloze plynu se to začně převracet? Na kterou stranu? Vždy na stejnou? Když chceš radu, musíš ten problém popsat jak nejlépe dovedeš, jinak nejde určit příčina a nikdo Ti pořádně neporadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 15:49 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Kluci maj pravdu :D
Jestli chceš ušetřit peníze a spoustu času, Kup si coax, potom nějaký mSR X.
A až to budeš zvládat tak, že s tím nepraštíš pokud nebudeš chtít, tak vyndej raptora ze skříně, opraš a pokračuj.
Vrtulník při startu nad zemí má vždy snahu se někam klopit. Přidáš plyn, rychle to srovnáš za současného odlepení od země. trimuješ teprve ve výšce cca 2 a více metrů.
jako začátečník pokud zvládneš start, během dalších 5 vteřin máš vrtulník buď z dohledu, nebo v zemi.
Sim tě naučí směry, reagovat správně a rychle, ale skutečnost je daleko náročnější. Pokud v simu udržíš vrtulník proti sobě viset jak dlouho chceš, a neodlétne ti,
možná v reálu zavisíš ocasem k sobě.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 16:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
dudaji. On nepotřebuje poradit jakej krám do baráku pořídit. Kdyby to byl alespoň vrtulník to co mu "radíš", ta mrdka co mu cpeš ani vrtulníkem není. :)

Psal, že simulátor má a létá na něm. Takže pokud na něm uvisí pět minut ve čtvrci 1m x1m ..... dál bych to neprotahoval.

A také psal, (důvod proč sem vůbec psal :D ) že má problém při startu, kdy se vrtulník převrací. Teď jen potřebujeme vědět jestli je to v momentě kdy je už vrtulník nadlehčený a převrací se to v momentě kdy už je potřeba řídit, nebo má nějakou botu v nastavení rádia a něčím si šahá do řízení .... aniž by na něco sáhal.

Ale to už je zase řada na něm aby se rozepsal :D

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
Taky jsem na Raptoru 50 vyrostl a dodnes ho mám a občas ho protáhnu, byl to můj druhý vrtulník a první s kterým jsem zalítl přemet. Simulátory nebyli a iternetové diskuse v plenkách. Chce to co nejlíp popsat problém, klidně i laicky, co přesně se hne, kdy a co k tomu pak se dá radit. Mimochodem Raptor je oproti dnešním vrtulníkům s deskou cykliky H1, tak je to třeba nastavit ve vysílači.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 17:44 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
OPR píše:
dudaji. On nepotřebuje poradit jakej krám do baráku pořídit. Kdyby to byl alespoň vrtulník to co mu "radíš", ta mrdka co mu cpeš ani vrtulníkem není. :)

Psal, že simulátor má a létá na něm. Takže pokud na něm uvisí pět minut ve čtvrci 1m x1m ..... dál bych to neprotahoval.

A také psal, (důvod proč sem vůbec psal :D ) že má problém při startu, kdy se vrtulník převrací. Teď jen potřebujeme vědět jestli je to v momentě kdy je už vrtulník nadlehčený a převrací se to v momentě kdy už je potřeba řídit, nebo má nějakou botu v nastavení rádia a něčím si šahá do řízení .... aniž by na něco sáhal.

Ale to už je zase řada na něm aby se rozepsal :D


No někdo přehlédl mou první větu.
Za druhé. Teď jsem měl kluka na kabelu, který na simu zavisel, ale let v reálu je fakt jinej (hlavně psychicky).I on si to velice rychle uvědomil, a to jsem mu to dával na 3 až 5 vteřin ve výšce a věděl že je na kabelu a že o nic nejde. Po pár zkouškách chtěl přestávku trochu rozhozenej.
Taky jsem začínal se spalovákem a viset jsem se naučil bez simu a pomoci (Ale těch ran). Ale jestli opravdu začíná a nelítal třeba s letadly...
Člověk rychle zapomíná na své začátky jaký měl strach a co strach vše ovlivní.
Ale co, jde jenom o peníze a zdraví.
Každej je jinej, mám známýho kterej se nenaučil za rok s coaxem.
Osobně si myslím že je víc lidí kteří to vzdali, než těch kteří se létat s helinou naučili.

pro Beep
jinak co jsem koupil první simulátor, tak si neuvědomuju že by byly raptory Thunder tiger v té době heliny ještě nedělal.
Měl jsem sim co měl kružnici místo vrtule a zkosenej obdélník byl trup :) , ale fungovalo to docela .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 19:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2012
Příspěvky: 312
Bydliště: Stará Ves n/O (Ostrava)
Obrázky: 30
Jen skromnou poznámku. V reálu visím v pohodě(Blade 450X), ale v simu (Phoenix) se do 1m x 1m neudržím ani náhodou. Nicméně na sim nedám dopustit protože než jsem si jej pořídil tak jsem helinu 2x zrušil a po tvrdém každodenním tréninku na simu mám teď cca 100 letů za sebou bez havárky. :D :wink:

_________________
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2012 20:24 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
IvoR1 píše:
Jen skromnou poznámku. V reálu visím v pohodě(Blade 450X), ale v simu (Phoenix) se do 1m x 1m neudržím ani náhodou. Nicméně na sim nedám dopustit protože než jsem si jej pořídil tak jsem helinu 2x zrušil a po tvrdém každodenním tréninku na simu mám teď cca 100 letů za sebou bez havárky. :D :wink:


Neříkám že simulátor je k ničemu, jenom v reálu přibudou další faktory. Dopředný let jsem pochopil jenom díky simulátoru a snížení rychlosti bez následného
vystřelení vzhůru. Jenom mě začátky se spalovákem stály dost peněz a času. Dnes jsou jiné možnosti a já bych je využil. Jedna
rána s raptorem je cena za malý vrtulníček, který většinu ran přežije beze škody. A není tam ten faktor strachu.

Co se týče visení v simulátoru na místě nad jedním bodem a srovnání s realem to fakt neposoudím. Nemám problém ani v jednom případě.
Potíže mi dělá let na zádech, ocasem napřed v pravidelném kruhu :) . Ale to už se asi stejně nikdy nenaučím. :cry:

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2012 13:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.11.2012
Příspěvky: 18
Ahoj, už jsem zase tady. Aby jsme se dostali k jádru věci, mám pocit že je něco blbě zapojený nebo nastavený. Jde o to že když je raptor na zemi v obýváku ( mám obrovský obývák :-D ) nastartovaný a na volnoběh vše v klidu. Jenže jakmile přidám plyn a snažím se ho zvednout jen lehce nad zem, tak ještě než se odlehčí, začne se převracet na pravou stranu, a to i když dám tu páku řízení plně do proti. Prostě na to nereaguje. Jsem si jistý že pokud by mi to někdo pomohl nastavit (v realu, né po písmenkách) tak bych to ve visu zcela jistě udržel. Navíc mám zatím nějaký debilní 6ch radio Carson. Takže i tady je možná zakopaný pes. A nebo to mám jen blbě zapojený do příjímače. V tom mám taky ještě zmatek. Zkrátka helina je naprosto něco jinýho než rc auta, ale já to prostě nevzdám. Na tomhle se chci naučit protože je to těžká helina a slyšel jsem na ní jen dobré věci. Časem koupím něco jiného (třeba většího) ale teď bych prostě ocenil kdybych našel někoho poblíž se kterým bych to seřídil a zaletěl. A třeba i rozbil, vždyť jde jen o prachy a stejně mě to dřív nebo později čeká. A kdybych se toho bál, tak si koupím EasyCoptera a ne Raptora :-D Díky všem Láďa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2012 13:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.11.2012
Příspěvky: 18
Jinak co se týče rádia, hodlám na jaře houpit Auroru9. Takže pokud mi někdo poradí neco jíného, lepšího, rád se přiučím. Láďa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2012 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
osobně bych šel do Futaby 8fg, na heli je futaba nejlepší. V návodu k raptoru je zapojení, kdyžtak si ho stáhni z netu, problém bych typoval na špatně nastavenou desku cykliky ve vysílači, nesmí být "ccpm" ale "h1".

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pomoc s Raptorem nitro
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2012 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6301
Bydliště: Dubai, UAE
Jednoducha rada. Mrkni na desku cykliky (bez motoru) zahybej kniplem kolektivu nahoru a dolu. Co dela deska cykliky ? Jezdi nahoru a dolu bez toho ze by se naklanela do stran ?

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz