Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1069 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 72  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2012 8:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
Zeptám se, je použitelný origo regl MSH80A(Lipotech) ze setu, funguje i governor modu?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: sob 19.05.2012 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.5.2010
Příspěvky: 293
Bydliště: Jihomoravský Kraj
frontier píše:
Zeptám se, je použitelný origo regl MSH80A(Lipotech) ze setu, funguje i governor modu?


U lipotechu governor nefunguje, pokud mas tusim ze YGE co davali do setu tak tam by fungovat měl.

_________________
Logo 600| Protos 500| T-rex 450 pro
FUTABA FX-30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: pon 21.05.2012 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
Díky, už jsem k tomu něco našel :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: sob 02.06.2012 12:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2008
Příspěvky: 490
Bydliště: Brno
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli lítáte s regulátorem MSH 60A YGE v default nastavení nebo je potřeba ještě něco přeprogramovat, aby to chodilo třeba ještě líp. Nechci objevovat objevené a na fóru se mi nepodařilo k tomu nic najít.

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2012 11:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.5.2010
Příspěvky: 293
Bydliště: Jihomoravský Kraj
martin_bohac píše:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli lítáte s regulátorem MSH 60A YGE v default nastavení nebo je potřeba ještě něco přeprogramovat, aby to chodilo třeba ještě líp. Nechci objevovat objevené a na fóru se mi nepodařilo k tomu nic najít.

Díky



Martine pokud je to stavebnice tak default hodnoty jsou tyto

- Timing 18°
- Brake off
- under voltage recognition adjusted to Lipo mode 3.1 V
- automatically cell count
- throttle curve 1.15...1.95ms
- Act. Freew. on
- Governor Mode on
- P-Gain 0.7
- I-Gain 0.03
- Startup Speed = Heli middle
- PWM-Frequency 9 kHz
- Startup Power = Auto 1-32%

viz odkaz na
http://msheli.com/Manual/MSH%2060A%20%2 ... nglish.pdf

To by mělo být podle mého názoru dobré nastavení. neměl a nemám ten regulator a jak funguje governor ti nenapišu snad by se zde někdo mohl podělit o své zkušenosti nicméně psalo se že je celkem slušný. Takže bych se toho zasadně nebál.

EDIT:
1) Mam pocit že bez peogramovací karty hodnoty stejně moc nezměníš.
2) motor tam máš jaký?

_________________
Logo 600| Protos 500| T-rex 450 pro
FUTABA FX-30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2012 11:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2008
Příspěvky: 490
Bydliště: Brno
irto píše:
martin_bohac píše:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli lítáte s regulátorem MSH 60A YGE v default nastavení nebo je potřeba ještě něco přeprogramovat, aby to chodilo třeba ještě líp. Nechci objevovat objevené a na fóru se mi nepodařilo k tomu nic najít.

Díky



Martine pokud je to stavebnice tak default hodnoty jsou tyto

- Timing 18°
- Brake off
- under voltage recognition adjusted to Lipo mode 3.1 V
- automatically cell count
- throttle curve 1.15...1.95ms
- Act. Freew. on
- Governor Mode on
- P-Gain 0.7
- I-Gain 0.03
- Startup Speed = Heli middle
- PWM-Frequency 9 kHz
- Startup Power = Auto 1-32%

viz odkaz na
http://msheli.com/Manual/MSH%2060A%20%2 ... nglish.pdf

To by mělo být podle mého názoru dobré nastavení. neměl a nemám ten regulator a jak funguje governor ti nenapišu snad by se zde někdo mohl podělit o své zkušenosti nicméně psalo se že je celkem slušný. Takže bych se toho zasadně nebál.

EDIT:
1) Mam pocit že bez peogramovací karty hodnoty stejně moc nezměníš.
2) motor tam máš jaký?



Jo, je to stavebnice s motorem Scorpion 880 Kv. Defaultní nastavení jsem si přečetl v manuálu k regulátoru. Dokonce jsem i našel na stránkách výrobce optimální nastavení pro tenhle motor. Je téměř shodné s defaultem.

OPTIMAL SETTINGS TO USE WITH MSH/SCORPION 880 MOTOR (MSH51063)
(some parameters are settable only using MSH/YGE programming card)
Timing 18°
P-Gain 0.9 (needs programming card)
I-Gain 0.05 (needs programming card)
PWM Frequency 8 kHz
Startup Power = Auto (needs programming card)

Co je P-Gain a I-Gain vůbec netuším, ale jsou tam (snad) minimální rozdíly, které nemají na funkci vliv.
Některé funkce jdou programovat přes vysílač.

Já to spíš myslel tak, jestli někdo při zkoušení nepřišel na jiné nastavení, se kterým to chodí ještě líp, popřípadě zda není nutno něco přenastavit.

Každopádně díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2012 19:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
ten motor je vlastne scorpion, a vyrobca scorpionov odporuca timming 5 st.
Rozdiel je v tom ze pri vyssej hodnote viac zere, topi ale aj dava vykon. Otazne je ako velky je ten rozdiel, to neviem, lietal som 5.

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 13:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Žacléř okr. Trutnov, ČR
Prosím mohl by jsi mne nasměrovat, kde jsi takou informaci našel? Já lítam Hyperiona to je prý taky Scorpion a při časování pod 10 se dusí při úhlech +- 11. Navíc mam regl. Roxxy kde v manuálu pro outrunner doporučují časování 15 až 25, defaultně nastaveno je však jen 8st. Když jsem ale na zkoušku nastavil 15st. tak síly na rozdávní a baterka vysátá na doraz už po 5min. a to točím 2550.

_________________
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
na strankach vyrobcu
http://www.scorpionsystem.com/catalog/d ... K30-880KV/
http://www.scorpionsystem.com/catalog/d ... 30_1000KV/

musim priznat ze som na tom svojom scorpion motore ine casovanie neskusal, tak ci tak dost hreje, predpokladam ze pri vyssom casovani hreje este o cosi viac. Teraz skusam MVVS a prve zmeny v casovani nepriniesli zatial ziadne rozdiely. Skusal som hodnoty 5, 8, a odporucanych 20 podla vyrobcu.
Ale je to dost mozne ze je to ako pises, mal som so scorpikom priepastne rozdiely medzi max. a average otackami /270-350/, pouzivam tiez roxxy/960-6/, a kontroloval som otacky v programBoxe. Cize pri zabrati dost padali. I ked moj motor je iny ako tvoj, myslim ze moj ma mensi vykon so 6S.
S mvvs teraz su rozdiely len cca 50-80. Len nejak velmi hreje. Len trochu menej ako scorpik, prst na plasti udrzim, na prirube len 2-3 sek.

Ake pouzivas velke /mAh/ baterky? Nemas predlzeneho protosa? A pastorok 13T? kolko krivku v Tx?
Ja s normalnym tocim 2550-2650 a spotreba teraz s mvvs cca 1600-1700 za 5min. Baterky len 2200. Predtym scorpik 5:20 doba letu s rovnakymi tockami a 1500mAh /+-50/ spotreba.

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 20:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Žacléř okr. Trutnov, ČR
Dík za odkaz, tady jsem sice hledal, ale v jiné záložce :wink:

Já poletuji se standartní velikostí a o prodloužení ani nepřemýšlím, jedině až budou Solidy v 470 :lol: .
Pastorek mám 15Z a lítám govíka na nejnižší citlivost, v Tx má křivky 67% (2400max), 71% (2550max) a 78% (2830max).
Baterky 2650 Nanotechy a s časováním 8st. a 71%Tx jsem po 5:20 dobíjel 1550-1600, u časování 15st. jsem po 5:00 dobíjel 1900 i více a stále 71%Tx.

_________________
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2012 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Zaujimave udaje, pre mna pre porovnanie, hlavne tie o otackach, pretoze mame rovnaky regl. Moj motor 3026-880 protos-scorpion tocil s 15T 58%-2683, 62%-2745, 67%-2838, 70%-2875 a priemerne otacky boli o 350 nizsie. :evil:
So 14T tocil 67%-2653, 70%-2720, priemerne tiez klesaju o 300-350
a s 13T tocil 77%-2685, 80%-2730, 83%-2760, priemerne nizsie o cca 250
Moj motor je zrejme nejaky unikat. Ma 880kv, teraz som nasadil mvvs ktory ma 950kv a toci len malinko viac, akoby bol 900kv. Ale nepresnost moze byt skor v scorpione.
Tiez lietam govik s lowest citlivostou. Baterky zippy.
Mas nastavene spravne 8 polovy motor v regulatore? Je divne ze ti to toci menej ako mne ked mas vyssie kv, ked beriem do uvahy aj moj mvvs, tak tiez.
Alebo zeby aj tie regli boli tiez co kus to original? :)

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: úte 05.06.2012 6:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Žacléř okr. Trutnov, ČR
jj, nastavní je sprvně 8 pólů. Ještě jsem kontroloval převodový poměr a ten mám u 15Z 6,2.
Je to zajímavé, protože nejsem u nás sém kdo lítá Protose s Roxxy, Hyper. 3026 1000KV, 15Z a 6S Nanotachy. Sice jen já lítám govíka, ale jen na 71% Tx s 2550max. A dotyčný má křivky 83-80-75-80-83 a točí ještě míň. Lítá 5:30 dobíjí 1300-1400. Prostě co kus to orig.
Ještě je znát, že při zvýšení časování se zmenšuje rozdíl mezi max. a prům. ot.
U časování 15 jsem měl rozdíl +-80.

_________________
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: úte 05.06.2012 11:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
tak tych 80 rozdielu aj menej /50/ medzi max a priemer mam teraz s mvvs 8,0/950. Casovanie som skusal rozne, no zatial som dal len 4 lety s roznym casovanim a nevidel som rozdiel tak to este budem testovat. Tiez som nevidel rozdiel v spotrebe.
No 2550 tocim s mvvs pri krivke gov. 70%, 2590-73%, 2660-76%, 2520-69% ale mam nasadeny stale pastorok 13T, prevodovy pomer 7,15 /v regli nastavene 7,2 nema dva desat. miesta/.
Zaujimave. Najblizsie idem skusit 14T.
Zeby som mal iny soft v regulatoroch? Mam totiz este roxxy 940-6 v 450-tke a kedze som podozrieval tento 960-6 co mam v protose ze nieje košer, tak som ho na par letov otestoval v 450-tke, ale toci to rovnako aj v nej.
Tiez som narazil na zujimavu vec - ak vypnem governor ale krivku v Tx necham identicku, tak je obrovsky rozdiel v max. otackach.
Napr. s gov. na protose 76% sa mi roztoci rotor na max 2660 ale s vypnutym len na 2250-2300 /76%/.
To iste v PROcku, 64% s govikom 2900, s vypnutym 64% len 2450. 8O

Pre rypalov - plyn som v regli kalibroval. Niekolko krat.

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: úte 12.06.2012 7:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2010
Příspěvky: 226
Bydliště: Žacléř okr. Trutnov, ČR
Tak záhada asi objasněna. Neměl jsem zkalibrován plyn. Včera jsem byl lítat a nestačil jsem se divit. V Tx jsem nechal stejné křivky a na 67% to točilo max. 3184, prům. 2867. Měním pastorek na 13T.

_________________
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Protos 500
PříspěvekNapsal: úte 12.06.2012 14:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
ja som otestoval 14T, trosku stupla spotreba, nie dramaticky /10-15%/, a vratil som naspet 13T.
Staci mi tocit 2550-2650, ale mozem ist v poho az na 2750, mozno 2800ot s 13T.
MVVS je vykonovo super, samozrejme ale aj spotreba je adekvatna, nie vsak velka. Zalezi od stylu letu.
Rodiel otacok mam stale v rozmedzi 50-80, co je myslim aj vzhladom na moje baterky super.
Vyskusal som rozne casovania - 5, 8, 15, 20 no rozdiely/vykon, otacky a teplota/ su minimalne, premenlive a dost subjektivne, takze nehodnotim. Skor sa mi zda, ze motoru je v podstate jedno kolko nastavim.

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1069 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 72  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz