Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: protos 500 rondo
PříspěvekNapsal: pát 27.08.2010 16:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Mám výše uvedený vrtulník osazený bezpádlem rondo. Prosím touto cestou někoho, kdo má zkušenosti s tímto systémem o radu jak zvýšit "obratnost" celého systému. Vrtulník mám seřízený a létá pěkně nicméně vůbec netuším jak zvýšit jeho obratnost, protože i přes rozsah cykliky na 95% (max. cyclic) se do obratů musí jaksi nutit. Nevím zda-li to souvisí s hodnotamí i-gain a p-gain na cyklice - mám je nastavené tak, že vertulník nekmitá a stabilizuje dost.

Předem děkuji za případné odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 27.08.2010 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2007
Příspěvky: 2095
Rondo nastavoval Stepan Skorpil(krtek), tak mu zkus napsat nebo zavolat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 27.08.2010 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6349
Bydliště: Dubai, UAE
Nastavuje se to stejně jako ostatní ( většinou ) bezpádla. Ve vysílači nastavení dráhy serv ( ATV ). Čím větší hodnota, tím větší rychlost rotace kolem danné osy. Stejně jako u standartního gyra. Do parametrů I a P , pokud nekmitá, nesahej.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 27.08.2010 19:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Díky za reakce, měl jsem za to, že pokud snižuji hodnoty I a P tak snižuji stabilizaci a zvyšuji obratnost. Ještě mě napadlo jestli by to nemohla být hodnota decay - u které je popis, že tato funkce zajišťuje jak rychle se bude vyrovnávat nerovnovážný stav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Dnes se vyskytl ještě jeden problém a jelikož nemám s Protosem zkušenosti obracím se na Vás. Jdu lítat a hodnoty v rondu mám netknuté tak jak byly, jen jsem včera mechanicky něco dělal s vrtulkou, ale vše se zdá být, jak má být, nicméně heli se při změně směru rozvybruje (jako by byl ocas přegyrovanej a to neni, když uberu tak plave, ale při změně směru to vybruje znovu a i odpověď na cyklice je taková houpačková.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6349
Bydliště: Dubai, UAE
vibrace, jednoznačně

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 22:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zvlášní ale je, kde by se ty vibrace vzaly, když včera to bylo ještě v pořádku:(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 6:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6349
Bydliště: Dubai, UAE
Roztoč si helinu v ruce a uvidíš. Proč jinak by to najednou mělo dělat když ( teda pokud ) jsi do nastavení nesahal.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 8:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2009
Příspěvky: 205
Bydliště: Liberec
Mám také na protosovi Rondo a ocaska mi taky plave. Krtka se ani neptej nemá to smysl , on ti nějak neporadí ani neseřídí nebo aspon mě odmítl i za peníze a to jsem to rondo tam koupil a měl i příslib pomoci se seřízením. Mě osobně to rondo nevyhovuje na protosovi. Je možné že až ho nechám přehrát na V2 že to bude lepší nebo ho zahodim a dám jinej stab. system. S protosem ani nelitam páč bych se u toho rozčiloval.

_________________
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 9:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Něco bych doporučil, ale nebudete mě mít rádi.

Prodejte to a kupte si Microbeast. Seřízené to budete mít za 2 lety a bude to chodit jako víno :wink:

Já tohle udělal s GyroBotem...

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 12:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Asi na tom něco bude a zkusím našetřit na to microbeast a snad to bude v pohodě, ikdyž na t-rex 600ESP to rondo chodilo dobře. Vibrace na heli nejsou, ale prostě to nění ono, tak jak uvedl uživatel, který též má rondo v Protosovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 13:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6349
Bydliště: Dubai, UAE
Ono čím menší heliny, tím větší nároky jsou na elektroniku, protože se tam díky menší celkové váze jaksi vytrácí moment setrvačnosti.
3G třeba je jakž takž schopno fungovat na padesátkový helině, ale na 450-tce jsem ho ke spokojenosti nerozchodil.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 14:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Trochu jsem poladil hodnoty a teď se to chová vcelku dobře, reaguje to na povely okamžitě, ale ještě by možná stálo za úvahu přemístit to rondo, protože ho mám na protosi tam, kde se běžně dává gyroskop, zkrátka nad trubkou. Třeba ho umístit do vnitř konstrukce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
lexlutor píše:
Trochu jsem poladil hodnoty a teď se to chová vcelku dobře, reaguje to na povely okamžitě, ale ještě by možná stálo za úvahu přemístit to rondo, protože ho mám na protosi tam, kde se běžně dává gyroskop, zkrátka nad trubkou. Třeba ho umístit do vnitř konstrukce.

dyk sem ti to řikal hned jak sis protose bral :D dát rondo pod hlavní hřídel


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 29.08.2010 22:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 282
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Taky to udělám:) Jinak je heli fakt super jen mě štvě, že nemám ten kanál navíc a tak si musím udělat jen jednu hodnotu a nevím jak otevřit regl aby mi to vyhovovalo na akrobačku, ale asi mu dám 100% a nastavím hodnoty na tyto otáčky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz