Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.07.2010 17:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Tak jsem to vymyslel:

v pořadí od osy: 1x axiál 3x8x3.5 - podložka 3x4x0.6 - 2x radiál 3x8x3

ložiska jsou ta v napínacích kladkách a ta podložka je ta co byla u napínacích kladek. Dnes už tam tyhle podložky nejsou :(

místa tam je dost tak jsem na to zvědav :) už jen koupím to axiální ložisko v Tobexu. Mají tam verzi CN za 75,- a JAPAN za 145,-. Je opravdu takový rozdíl v kvalitě? Stačit by mi to mohlo, ne?

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.07.2010 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6348
Bydliště: Dubai, UAE
Zkus SKF. Jsou to normální podložky určené k vymezování axiálních vůlí.
Ale já bych se tím taky netrápil. Trénuj víc na simu a bude to účelnější.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 22.07.2010 23:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2008
Příspěvky: 973
Bydliště: Praha
boZZda píše:
Tak jsem to vymyslel:

v pořadí od osy: 1x axiál 3x8x3.5 - podložka 3x4x0.6 - 2x radiál 3x8x3

ložiska jsou ta v napínacích kladkách a ta podložka je ta co byla u napínacích kladek. Dnes už tam tyhle podložky nejsou :(

místa tam je dost tak jsem na to zvědav :) už jen koupím to axiální ložisko v Tobexu. Mají tam verzi CN za 75,- a JAPAN za 145,-. Je opravdu takový rozdíl v kvalitě? Stačit by mi to mohlo, ne?


Jestli se takova uprava projevi a ma cenu delat, v tom ti neporadim. Jen nevim jestli sem spravne pochopil to poradi lozisek. Pokud tam budes davat axialni lozisko dej ho az na konec, kdyby bylo na dne gripu tak by ti celo loziska drelo a dno gripu.
Drzim palce at se uprava zdari ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 8:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
jj změním pořadí a dám axiál nakonec. Chtěl jsem to takto, protože mám jenom malou podložku a nemám větší. Zkusím se zeptat v Tobexu, když budu kupovat ty axiály.

Jen ještě budu muset sehnat lepší šrouby, protože ty originály mají menší průměr než 3mm a tudíž tam ty ložiska vaklají :/

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4247
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
obecně ložiska v gripech na vrtulkách nejsou na šroubu, ale na kámenu zadního rotoru "tail rotor hub"

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 9:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
krtek2k píše:
obecně ložiska v gripech na vrtulkách nejsou na šroubu, ale na kámenu zadního rotoru "tail rotor hub"

To jo, ale Protos to má na šroubu. :cry:
Obrázek

Krom toho Protos má třeba opačně pořadí axiálů a radiálů v hlavních gripech
Obrázek

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 9:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4247
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
však dyt si to tak udelej, já jsem sám zvědavej.
Teď tam máš místo na 2x4mm ložisko = 8mm
Dáš tam 2x3mm + AX 3,5mm + podl 0,6mm = 10,1mm

Já tě schválně zrazuju, aby jsi měl víc páry :)

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 9:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Tak a teď mě došlo, že to u Protosu nejde!!!

Na kámen vrtulky se grip dotahuje jen tím šroubem a ložiska vysí právě jen na tom šroubu (proto to vyklá). To znamená, že když tam dám axiály, tak je vlastně utáhnu tím šroubem a je vymalováno! Potřeboval bych jiný kámen vrtulky. Zrada!

To bych musel koupit kámen z Loga, respektive kámen a ložiska, a do takové investice se mi už opravdu nechce!
http://www.readyheli.com/MIK4069-Tail-R ... 5306.htmll

Tímto končím s tímto projektem a pokud to někdo zkusí ať dá vědět. :wink:

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 10:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Takto to udělal jeden borec, ale ten tam dal dělaný šroub na zakázku, který se dotáhne přesně. Ten nevím kde bych si nechal udělat...
Krom toho má axiál mezi radiály. No a prej je moc spokojený.
http://www.helifreak.com/attachment.php ... 1278388728

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4247
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
A mě jen tak selským rozumem napadlo:
Vezmi ten šroub, ty ložiska na něj nalep (když ti vadí vakl) až po hlavičku, celý to pak strč do gripu , přišroubuj a je to.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 23.07.2010 12:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2008
Příspěvky: 973
Bydliště: Praha
boZZda píše:
Krom toho Protos má třeba opačně pořadí axiálů a radiálů v hlavních gripech
Obrázek

V tom to pripade, lze mit axialni lozisko na dne gripu, protoze se ti vnitrni casti loziska o nic neopira (to zabezpecuje druhe lozisko zdruhe strany gripu). Ale u gripu vrtulky se ti bude prvni lozisko opirat jak o stred vrtulky tak o dno gripu a proto nemuzes mit uplne na dne axialni lozisko, protoze se bude bud odirat o stred vrtulky, nebo by se drelo o dno gripu vrtulky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2011 1:58 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 1299
Obrázky: 0
Mam v protosovi taky axialy ve vrtulce a funguje to paradne.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz