px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: T-Rex 500 -kmitá ocas, nahoru dolu??
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 22:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 672
Bydliště: Harrachov
Ahoj,
mam dotaz ohledně T-Rexe 500, před chvilkou jsem se vrátil z létání z haly.Helinu mam nastavenou tak jak vždy, bez nehody a seřízenou, jak Sparťana DS 760, tak i veškerou konfiguraci radia.Dnes při létání, mi od prvního okamžiku celou dobu létání nepatrně nahoru a dolu (pohupování asi 0,5cm)kmitá ocas heli.Nejedná se o kmitání vlevo ani vpravo = což odstranim doladěním gyra, ale tohle? Máte-li někdo rozumnou radu, rád jí uvítám, opakuji, z heli jsem v poslední době nehavaroval a nepřestavoval ji.Do dnešního dne, tento problém nebyl.

Díky za vaše rady, Drop.

_________________
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 22:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.6.2009
Příspěvky: 492
uložení, utažení,vyvážení rotorových listů, problém je prostě někde na hlavním rotoru, neuvolnilo se něco ?

_________________
VBC Racing, Sanwa, Team Orion


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 22:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.11.2008
Příspěvky: 230
Bydliště: Kutná Hora
Tohle se mi dříve stávalo u Trexe450 a to dokonce tak, že v průběhu letu se to občas objevilo. Nejdříve jsem si myslel, že to jsou nízké otáčky rotoru, ale příčina byla v nekvalitní baterii - byla moc měkká (20C). Při použití lepších aku (25C, 30C) se to neobjevilo.

_________________
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 22:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2008
Příspěvky: 131
Bydliště: Svätý Jur pri BA
Podobne sa tu uz riesilo..cekni TOTO ci ti nieco nepomoze ak si to este necital.

_________________
PRÔTOS Carbon


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 22:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 672
Bydliště: Harrachov
vaio píše:
Tohle se mi dříve stávalo u Trexe450 a to dokonce tak, že v průběhu letu se to občas objevilo. Nejdříve jsem si myslel, že to jsou nízké otáčky rotoru, ale příčina byla v nekvalitní baterii - byla moc měkká (20C). Při použití lepších aku (25C, 30C) se to neobjevilo.


Čoveče, jak tak nad tim uvažuji, dnes jsem lítal pouze na FlightPower EVO, a ty mam slabší než MegaPower na které jsem lítal doposut, v tom bude možná zakopanej pes, jdu létat v sobotu, tak to vyzkoušim. Jednoznačne vim, že baterie nejsou zdaleka tak ostré jako MegaPower, toho jsem si všiml už dříve.Chtěj za ně dost peněz a kvalita nic moc, spíš nic než něco :?Prostě přestup na Hyperion G3 je jasnej :lol:

_________________
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL


Naposledy upravil Drop dne pon 01.02.2010 23:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 23:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2008
Příspěvky: 131
Bydliště: Svätý Jur pri BA
Potom napis ako si pochodil.
Gut flajt :D

_________________
PRÔTOS Carbon


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 672
Bydliště: Harrachov
Tominator píše:
Potom napis ako si pochodil.
Gut flajt :D


Díky za odkaz, viděl bych to na ty baterie, dám v sobotu vědět :wink:

_________________
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2010 23:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 973
Bydliště: Praha
Shodou okolnosti sem stejne houpani zaznamenal v Sobotu na Sniperu. Po vice nez mesici sem si sel zaletat(byl sem premluven, po posledni havarce mam z mrazu respekt(prdli mi paky serv)).
Pri vzletu se mi strasne houpal dopredu/dozadu, ale moc sem to neresil, pripisuji to asi mrazu(bylo hodne pod nulou). Udelal sem par kolecek a loping, aby se zahral, a pak uz to letalo skvele.
Kolega to prej natacel, tak mozna bude video.
Myslim, ze to bylo, bud zmrzlou baterkou, nebo zatuhle kloubky v rotorove hlave, a nebo sem mel zmrzle ruce a klepali se mi :-D
Promin, vim ze ti timhle prispevkem asi moc nepomuzu, spise jen tak informacne.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 1:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Drop píše:
Ahoj,
mam dotaz ohledně T-Rexe 500, před chvilkou jsem se vrátil z létání z haly.Helinu mam nastavenou tak jak vždy, bez nehody a seřízenou, jak Sparťana DS 760, tak i veškerou konfiguraci radia.Dnes při létání, mi od prvního okamžiku celou dobu létání nepatrně nahoru a dolu (pohupování asi 0,5cm)kmitá ocas heli.Nejedná se o kmitání vlevo ani vpravo = což odstranim doladěním gyra, ale tohle? Máte-li někdo rozumnou radu, rád jí uvítám, opakuji, z heli jsem v poslední době nehavaroval a nepřestavoval ji.Do dnešního dne, tento problém nebyl.

Díky za vaše rady, Drop.
Zvyšit otáčky upravením křivky plynu :!: nebo tvrdší baterky,aspon 30C


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 10:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Otázka...

Když visím, tak vše v klidu. Pohnu výškovkou a zaseknu na místě. Je normální, že se ocas zhoupne +-10cm? Jakoby propružil někde v hlavě nebo co :? Budu měnit hlavu za jinou, takže uvidím, ale stejně mě to zajímá...

Snaží se najít někde nějaké video, kde bych viděl jestli to je normální, respektive jak moc to je normální.

Díky

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 11:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Pokud zahoupe po zastavení, tak to značí měkou hlavu, vyměň tlumící gumy. Nebo to můžou dělat měkké listy.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 11:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Mad_Box píše:
Pokud zahoupe po zastavení, tak to značí měkou hlavu, vyměň tlumící gumy. Nebo to můžou dělat měkké listy.

Moc měké a nebo příliš tvrdé?

- mám tam Radixy, takže listy ne.
- hlava je bezpádlová Sniper II - to by mělo více lidí tento problém, ale asi to neřeší jako já :)

Dám tam originál MSH bezpádlovou hlavu s tvrdšími gumami od Infinity hobby a uvidíme.

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 12:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Nojo pokud je to bezpádlo tak ti to dělá elektornika. Já myslel že máš pádla, tam je to jasně měká hlava. u bezpádla se ti mohla taky vychodit a pak se s tím elektronika nepopere, ale mělo by to jít doladit v elektronice.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 13:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 6.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
hmmm. Vyměním hlavu a uvidím.

I u bezpádla by gumy měly fungovat jako u pádel. Všechno přeci elektronika nemůže umět ukočírovat.

Máte nebo nevíte někdo o nějakém videu, kde bych viděl jak se to má zastavovat po zastavení výškovky? Hledám hledám a nenacházím. Chtěl bych vědět co je normální a co už ne ať zase neřeším ptákoviny...

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2010 13:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Tominator píše:
Podobne sa tu uz riesilo..cekni TOTO ci ti nieco nepomoze ak si to este necital.


V tom odkaze na tu temu nikto z "postihnutych" uzivatelov BLC Egro, kmarty, gamer007 nepise ci a ako to vyriesili...

Ale Mad_Box tam pise "tvrda hlava", a teraz "měka hlava" :roll:
Mne to sice nerobi, ale co ked......raz.....zacne.....? :o


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz