Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2012 15:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 433
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
OPR píše:
..... když půjdeš krůčekl po krůčku tak se na zemi dá velice dobře vysledovat co to má za tendence. Pokud budeš na zemi mírně přidávat kolektiv, uvidíš sám kam to má snahu táhnout. A nebudeš pak překvapenej, kam to najednou uskočí jako když za to vezmeš fest. To přepnutí z HL do normálu během visu může bejt taky překvápko. Tak opatrně a hlavně si na zemi uvědom kam má vrtulka foukat a na kterou stranu se má tendenci vrtulník bez vyrovnávacího rotoru stáčet.


Z toho prekvapka mam prave trosicku vitr :grin: dohodnu se s kamosem aby mi tu zmenu letoveho modu cvaknul a nemusel jsem dat ruce z kniplu...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2012 15:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 433
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Beep píše:
Máš nastavený přepínač pro autorotaci (odstavení motoru)? Měl by být na dosah třeba malíčku a v připadě problémů ho cvakneš. Takže začneš přidávat kolektiv a tím i otáčky v normálu a jakmile uvidíš že to má tendenci se to roztočit (nejde to zkorigovat vrtulkou proti) tak cvakneš autorotaci.
Autorotace ušetří spoustu peněz i při létání, pokud při pádu se ti podaří ji tam cvaknout před kontaktem se zemí, snížíš náklady na opravu o cca 30%, protože spousta škod vznikne tím jak se mlátí vrtulník po zemi vlastní silou.
Možná by nebylo od věci sem dát fotky ocasu jestli bychom tam něco neviděli.
Blbá otázka: listy vrtulky máš nasazeny správně?


Autorotaci mam nastavenou a bezne pouzivam, listi je spravne...jako blbou otazku to rozhodne nepovazuji...protoze z vlastni zkusenosti vim, ze cim dele do toho cumim tak prestane mozek pracovat a clovek dela nesmysly...proto steluju vzdy jen do te doby nez prijde utlum mozku, coz byva zejmena po tezkem pracovnim dni a malo spanku velmi brzo :grin:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2012 16:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
ještě bych zkusil si půjčit jinou (tvrdou) baterku, pokud není ok tak může pohon neznatelně pulsovat, že to není slyšet ale gyru se to nelíbí.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2012 17:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 433
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Beep píše:
ještě bych zkusil si půjčit jinou (tvrdou) baterku, pokud není ok tak může pohon neznatelně pulsovat, že to není slyšet ale gyru se to nelíbí.


Tohle me taky napadlo, baterky jsou nove ale litam 2x3s, takze jsem si rikal jestli nemam na konektorech studeny spoj a netece tam staly proud. Prave jsem tu vystrik, protoze misto toho abych povolil ctyri srouby, otocil drzak loziska a sel to vyzkouset, tak jsem prave 2hodiny doloval srouby za pomoci klesti a dremelu. Kdybych tam dal kybl lepidla a mel na prd sroubovaky tak nereknu, ale takhle s cistym svedomim muzu prohlasit ze ty srouby stojej za h...no. Zitra si udelam cestu do Akrosu pro srouby. Co ale nemam jsou podlozky pod srouby, bude vadit kdyz tam nebudou?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2012 18:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
tak tam dej obyč podložky a ne ty kalíšky, v nejhorším bez podložek.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 16:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 433
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Po 3 měsících závada odstraněna! Rozebral jsem co se dalo, prolezl co šlo, jen jeden díl jsem nerozebíral...hlavní ozubené kolo spolu s kolem pro náhon kardanu. Obě se zdály být naprosto v pořádku, žádný vylomený nebo jen načatý zub. Když jsem si byl dnes pro nové kolo, zjistil jsem, že se kola liší...nové kolo má uprostřed kovový váleček, nebude tam asi zbytečně a výrobce by asi neměl důvod ho tam začít dávat kdyby nebyl potřeba....
Obrázek

jak k tomu celému tedy s největší pravděpodobností došlo?

Při tom poskočení, které jsem hned za začátku měl to odnesly zuby převodu, kolo náhonu se zdálo být ok, ale nárazem se uvnitř kola vyryla drážka a kolo tak mělo vůli. Ta způsobovala vibrace, které blbnuly gyro.

PS: Jdu se ožrat... :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
Konec dobrý, všechno dobré.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2012 23:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2012
Příspěvky: 232
Bydliště: Klatovy
Ahoj. Trochu mi není jasné,jaký je rozdíl mezi ESP 3G a EFL? ESPéčko je skoro všude o trošku dražší,tak si říkam co je tam lepší(asi rám),ale nějak sem to nepochopil. Plánuju přechod do světa 6CH helin a 500kilo se mi zdá celkem přijatelný :) . Poradíte někdo? Díky

http://www.helipross.com/t-rex-500efl-p ... 17016.html
http://www.helipross.com/t-rex-500-esp-3g.html

_________________
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 7:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2011
Příspěvky: 272
Obrázky: 1
v EFL combe je 3GX a serva s kovovymi prevodmi. staci citat specifikacie:)

_________________
PRÔTOS


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 16:16 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
A kdyz citas jeste pozorneji, tak zjsitis, ze ty serva jsou v obou modelech stejny :)
Podle me EFL nova verze, ESP stara verze. Kterej je lepsi bych nechal na tech co s tim litaji, novy neznamena vzdy lepsi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 16:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
psena píše:
.... novy neznamena vzdy lepsi.


Bohužel ano :(

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2012
Příspěvky: 232
Bydliště: Klatovy
OPR píše:
psena píše:
.... novy neznamena vzdy lepsi.


Bohužel ano :(


Mam to chápat tak,že efl má nějaké ,,mouchy"? :)

_________________
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Okolí Prostějov
Obrázky: 14
a nevíte nahodou někdo jestli pausijí kabinky s té nové verze na tu starší ESP ? ty nove maji moc pěkné kabinky ale nevim jestli mi nato bude pasovat

_________________
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
jose75 píše:

Mam to chápat tak,že efl má nějaké ,,mouchy"? :)


Já mluvím jen o jeho jedntlivých částech. Některé mám, nebo jsem měl. A poslední dobou se zhoršili s kvalitou dílů i u verzí starých. :(

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trex 500 EFL-ESP 3G
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2012 22:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2012
Příspěvky: 232
Bydliště: Klatovy
Snad to nějakou dobu bude fungovat. Díky za info :)

_________________
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 339 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz