Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 991 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 67  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2009 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
První dojmy?? :wink:

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2009 14:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 221
Bydliště: Ostrava
Jsem v práci, nemám moc času 8)

překvapila mně malá krabice, 52x24x11,5 cm

Zpracování výborné.

Myslím, že není důvod se bát ohnutí Al rámu, tloušťku odhaduju na 1,0-1,2mm (nemám tu šupleru), absolutně to nejde ohnou ani při použití hrubé síly.

Váhově je CF samozřejmě někde jinde, ale jinak v tom problém nevidím.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2009 15:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 221
Bydliště: Ostrava
Setové listy nejsou stejné jako u staré 500, není důvod je vyhazovat, dle prvních letů jsou slušné.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.10.2009 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 625
Bydliště: Vsetín
Tak GT je doma.

Trup je kompletně sestavený, bohužel i s držákem ocasní trubky, takže musí při sestavě ven. Bočnice jsou trochu jiné než HK500 (tvarově i rozměrově vypadají stejně, jen mají trochu jiné výřezy pod ozubeným kolem). HK500 je z 1.1mm plechu, GT je z 1.5mm plechu.
Šrouby už jsou OK, pasuje tam metrický 2mm imbus a jsou z tvrdšího kovu.
Rotorová hlava vypadá OK, čepy jdou ztuha. Hřídel je u ozubeného kola zúžená, takže by tam měla pasovat originál z T-Rexe.
Smykátko na ocasu naráží do páky, takže se musí omezit výchylka serva.
Kovový držák vrtulkového serva už v setu není, servo se montuje přímo na plastové packy (aspoň jsem ho v sáčcích zatím nenašel).
Kabina je udělaná perfektně. Žádné vady na nástřiku.
Je vidět, že GT dělá jiná firma, díly jsou zabalené jinak a celkově budí "lepší" dojem.
Toť zatím vše.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 15.10.2009 19:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 221
Bydliště: Ostrava
flubber píše:
......Kovový držák vrtulkového serva už v setu není, servo se montuje přímo na plastové packy (aspoň jsem ho v sáčcích zatím nenašel).
......


to je dobré řešení, protože si tam můžeš dát servo jaké chceš a vždycky bude pevně držet.

Já koupil tohle rychlé servo, digitální, kovové převody
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9442


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 15.10.2009 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 625
Bydliště: Vsetín
Já tam mám to samé servo. Táhlo k vrtulce je zbytečně dlouhé a servo je nalepené na trupu. Páka serva tam pasuje tak tak, aby nenarážela do ocasní trubky. Zítra udělám nějaké fotky a o víkendu snad bude zálet.
Další info:
VOP a SOP je z plastu.
Kulové čepy jdou až moc ztuha :(
Šrouby v trupu je potřeba dotáhnout.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2008
Příspěvky: 1793
Bydliště: Ustí nad Labem
Kluci, jaký budete používat baterky? Těd jsem ho objednal, neodolal jsem. Zatím teda jen ten kit a elektroniku asi až ježíšek. Ale mám těd nový dva packy Rhino 3S 2250mAh, tak jsem myslel je spojit do 6S a použít je na HK500GT. Co myslíte nebude to málo kapacity? Motor vemu asi ten doporučovaný a regl asi SS70A heli....

Edit: ještě dotaz, použiju HG-5000 gyro se servem HSG-5083MG, je to servo dostatečně silné na 500heli?

_________________
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 12:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
flubber píše:
Já tam mám to samé servo.


Nieje to servo zbytocne tazke, velke a silne? Nestaci na chvost slabsie servo ako na cykliku? :?:

Ked na tomto vrtase upgraduju chvost na nejaku verziu GTX = kardan typu t-rexa, okamzite si ho tiez kupujem. 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 14:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
Accupacky můžeš spojit na 2x3S ale pokud je nebudeš nabíjet jako 6S tak nikdy nebudou pořádně balancované, většinou všude doporučují rovnou 6S.
Sám jsem také nechtěl čekat a v rexu500 používám 2x3S Uni 2200 a poté co jsem je používal asi rok samostatně, ted jedou v packu a nabíjím je zvlášt na Ultra DUO PLUS 50 a zatím po sezoně dobrý, používám ještě zlatý Pelikany 2300 6S, a jsou tvrdší ale také je mám od jara, odhad okolo 100 cyklů, uni cca 150 cyklů a jsou o rok a půl starší, takže pokud je už máš tak je klidně použij jako 2x3S ale pokud budeš kupovat nové tak ve¨m rovnou 6S.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 16:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 221
Bydliště: Ostrava
gamer007 píše:
Kluci, jaký budete používat baterky? Motor vemu asi ten doporučovaný a regl asi SS70A heli....


Jinak dobrá doporučovaná baterka je Turnigy 6S 3000,

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9262

náhrada motoru Typhoon je 1600kv

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... (500_Class)

regl 70A SS je dobrý, až bude skladem.....

Jinak stačí Turnigy 60A,

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Controller

popř. 80A


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 16:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
80A je ale ubec. Aky je v tom rozdiel?

A co to servo, nestaci nejake mensie na chvost ako na cykliku?
Chcem sa trochu poucit, kym sa pustim do velkosti 500.

Naskladnili 500GT, momentalne stav 248ks


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 16.10.2009 18:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2007
Příspěvky: 414
Bydliště: Neratovice
gamer007 píše:
Kluci, jaký budete používat baterky? Těd jsem ho objednal, neodolal jsem. Zatím teda jen ten kit a elektroniku asi až ježíšek. Ale mám těd nový dva packy Rhino 3S 2250mAh, tak jsem myslel je spojit do 6S a použít je na HK500GT. Co myslíte nebude to málo kapacity? Motor vemu asi ten doporučovaný a regl asi SS70A heli....

Edit: ještě dotaz, použiju HG-5000 gyro se servem HSG-5083MG, je to servo dostatečně silné na 500heli?


ja pouzivam baterky zippy 2X 3S 2200mAh spojene do serie mam jeste velikost 450 tak ze kdyz nelitam s 500 tak je rozpojim a litam 450 jinak mam nabijecku mega power http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=2180 s balancerem a stou muzu nabijet najednou az 12 S tak ze nabijeni 6S(2x 3S) spojeny do serie je uplne jednoduche a vpohode... :D

jinak gyro se servem ti bude bohate stacit!!!

_________________
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.10.2009 0:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
A na balanční konektory máš redukci?? nebo jak si řešil balancování?
Problém není v tom mít nabíječku na 6S ale v tom balancování, do další redukce se mi nechtělo takže nabíjím zvlášt.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.10.2009 9:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 221
Bydliště: Ostrava
Kenny McCormick píše:
80A je ale ubec. Aky je v tom rozdiel?


UBEC je spínaný, lepší než BEC, nemá takové ztráty.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.10.2009 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Prepac, stale nerozumiem: tento ma BEC tiež spínaný podla popisu
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Controller

tento uBec neviemaký
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Controller

Tomu nerozumiem, aký je v tom rozdiel.

Tiez niektoré sú bez BEC, tam zrejme treba dokúpiť externý podľa toho, kolko chcem mat na výstupe V pre servá, ci 5 alebo 6V, to len predpokladám. Opravte ma, ak sa mýlim.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 991 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 67  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz