Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1513 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 101  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Protos 500
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 6:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2007
Příspěvky: 440
Bydliště: Plzeňsko
Jelikož se tento vrtulník začíná i v ČR docela rozšiřovat, myslím, že si zaslouží svoje téma. Něco málo o něm už se na tomhle fóru řešilo- zde a zde ale budu rád, když sem napíšete svoje zkušenosti (osazení, vlastnosti, zpracování atd...) prostě vše, co se této heli týká.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 6:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2007
Příspěvky: 440
Bydliště: Plzeňsko
Takže na úvod jedna otázka: Při hledání co nejvíce info o Protosovi jsem na df mojehobby našel i takové názory, že je Protos proti Rexovi500 dost divokej a pořád někam "utíká"(byl to jen názor jednoho člověka, co s Protosem teprve začínal). Vím, že hodně dělá nastavení, ale přeci jenom-kdo může porovnat-je Protos opravdu i při použití A123 a tupém nastavení oproti Rexovi500 pořád tak divokej??-jsou i názory, že je to plně srovnatelné, jen je Protos díky nižší hmotnosti obratnější a hlavně lepší pro použití A123.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.11.2007
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 3
nejlépe to může porovnat ten, kdo oba ty vrťase létá a zná je. Já osobně znám jen jednoho takového, čímž neříkám, že víc jich není :wink: . Pokud tě to opravdu zajímá hledej informace u Štěpána "Krtka" Škorpila na jeho webu je na něj i telefon.

http://www.heliservis.eu/shop/484/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 10:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2007
Příspěvky: 440
Bydliště: Plzeňsko
petr-powder píše:
nejlépe to může porovnat ten, kdo oba ty vrťase létá a zná je. Já osobně znám jen jednoho takového, čímž neříkám, že víc jich není :wink: . Pokud tě to opravdu zajímá hledej informace u Štěpána "Krtka" Škorpila na jeho webu je na něj i telefon.

http://www.heliservis.eu/shop/484/


Díky za odpověd'!
Ano, toho znám také, na Heliservisu to mám taky zkouknutý, ale čím víc názorů tím lépe, že :wink:
Já znám taky jednoho: nostromo z tohoto fóra, už se k tomuto vrt'asu taky vyjadřoval, takže čekám, co řekne na názor ohledně divokosti toho Protose. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 13:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2008
Příspěvky: 270
Bydliště: Praha 6 - Ruzyně
Protos je hodnej, dá se s ním i sekat tráva:
http://www.tomasrc.cz/VIDEO/krtek_zahradnikem.wmv
:D :D 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.09.2008 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6346
Bydliště: Dubai, UAE
Mám zkušenosti s oběma. Trexem i Protosem. Trexe sice nevlastním, ale často ho lítám. Protose mám doma. Pro Protose jsem se rozhodnul právě pro možnost využít A123. Osazení Trexe: 3x Hs5245 MG, GY 401 a S 9257, orig motor a regulátor, 6s LiPol 2200mAh. Osazeni Protose : 3x HS 5245MG, GY 401 a S 9254, motor Scorpion 1000KV a regulátor Spin 55, 6S A123. Oba regulátory nastaveny na křivky. Váha Protose cca 1600 g letová. Trexe jsem nevážil, ale bude těžší.
Není pravda, že Protos pořád někam uhýbá. Alespoň ne ten můj. V porovnání s Trexem je Protos daleko živější a citlivější na kolektiv. Asi bych ho nedoporučil začátečníkovi, ale pokud jde trénink různých polohovek a obratů, jsem maximálně spokojen. A hlavně, 5 min. letu a 12min nabíjení. Co víc si přát.
Ještě pro info. Oba jsou postaveny a létány z krabice. Včetně listů. Žádný další tuning.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 11.09.2008 22:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2007
Příspěvky: 2095
JM píše:
petr-powder píše:
nejlépe to může porovnat ten, kdo oba ty vrťase létá a zná je. Já osobně znám jen jednoho takového, čímž neříkám, že víc jich není :wink: . Pokud tě to opravdu zajímá hledej informace u Štěpána "Krtka" Škorpila na jeho webu je na něj i telefon.

http://www.heliservis.eu/shop/484/


Díky za odpověd'!
Ano, toho znám také, na Heliservisu to mám taky zkouknutý, ale čím víc názorů tím lépe, že :wink:
Já znám taky jednoho: nostromo z tohoto fóra, už se k tomuto vrt'asu taky vyjadřoval, takže čekám, co řekne na názor ohledně divokosti toho Protose. :)


Ono s tou divokosti to nebude tak horke. Z kazdeho vrtulniku muzes udelat bestii, vsechno je to o nastaveni a o tom, jak clovek umi packovat. Mam oba stroje, v porovnani mi prijde Protos s A123 daleko zivejsi oproti T500.

Je to jen muj nazor, dnes bych rovnou koupil Protose, ale duvod je pouziti A123, protoze LiPolky uz mi nesmi domu. Na druhou stranu mi prijde T500 o neco robutnejsi a pro zacatecnika, ktery do neho nalozi A123 to bude takovy autobus, ale na pozdejsi letani az se rozlita bude muset osadit Lipolky, protoze T500 se tezko konfiguruje na A123.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 21.09.2008 10:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2007
Příspěvky: 440
Bydliště: Plzeňsko
Takže problém s některými problémovými díly je asi vyřešen: "Další dodávka Protosů je již upravená.Pevnější plast na gripech i na domku vrtulky, nová axiální ložiska a zesíléná ocasní ploutev a výškovka.Takže se nění čeho už obávat, a jak Corado slíbil tak i udělal"-citace z jiného DF o Protosovi
Takže přístup výrobce vypadá zatím docela slibně :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 21.09.2008 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
můžu potvrdit stavebnici už mám doma a ještě místo 18z pastorku jsem tam měl 15z ( alespoň v té mojí byl)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 21.09.2008 14:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2008
Příspěvky: 98
len pre zaujimavost, ked uz sa tu riesi Protos. Ako sa tam zmesti 6pack A123? treba ho nejak delit, alebo 888 usporiadanie? D.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 21.09.2008 16:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
brushie píše:
len pre zaujimavost, ked uz sa tu riesi Protos. Ako sa tam zmesti 6pack A123? treba ho nejak delit, alebo 888 usporiadanie? D.

podívej se na moje stránky je tam 6sA123 vidět v protosovi


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 21.09.2008 19:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.2.2008
Příspěvky: 98
Jo, mas hezky udelane stranky, dik za info. Videl som ze si mal LiFe aj v 500vke, lietas to s nimi alebo to bolo len na tej foto?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 04.12.2008 22:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Mám dotaz.

Chci si ho osadit motorkem Scorpion HK3026-1000KV
no a nevím jestli by stačil reguilátor Scorpion 6S 60A a nebo 90A?

Přemýšlím o tomto osazení:

- Scorpion HK3026-1000KV
- Scorpion Commander 6s 60A ESC (nebo 90A?)
- 6S A123
- Spartan RC DS760 - Adaptive Heading Hold Gyro
- Futaba S 9257 nebo HITEC 6965HB (na vrtulku)
- 3x HITEC HS82MG

Děcka, co jste si do Protose dali?

Díky

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 04.12.2008 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
boZZda píše:
Mám dotaz.

Chci si ho osadit motorkem Scorpion HK3026-1000KV
no a nevím jestli by stačil reguilátor Scorpion 6S 60A a nebo 90A?

Přemýšlím o tomto osazení:

- Scorpion HK3026-1000KV
- Scorpion Commander 6s 60A ESC (nebo 90A?)
- 6S A123
- Spartan RC DS760 - Adaptive Heading Hold Gyro
- Futaba S 9257 nebo HITEC 6965HB (na vrtulku)
- 3x HITEC HS82MG

Děcka, co jste si do Protose dali?

Díky
já tam mám tohle
Listy: MS composit 425mm
Pastorek: 15 zubů
Motor: SCORPION HK 3026-1000ot/v
Regulátor: ALIGN RCE-BL60G 60A
Baterie: 6s A123 life
Přijímač: Spektrum AR7000 2,4GHz DSM2 7ch
Gyro: Futaba GY401 Gyro w/S9254 Digital Servo
Serva: 3xHS - 5245 MG dig
Letová váha : 1720g


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 05.12.2008 21:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6346
Bydliště: Dubai, UAE
Stejný osazení jako PROCHEL, akorát regl mám Spin 55. Ale jen proto, že když jsem to stavěl tak Align 60A regl z Trexe 500 prostě v ČR nebyl k mání. Jinak bych ho tam dal taky.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1513 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 101  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz