RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Blade MCPX - nastavení rádia
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=104&t=85430
Stránka 1 z 1

Autor:  lucas [ úte 15.01.2019 22:38 ]
Předmět příspěvku:  Blade MCPX - nastavení rádia

Zdravím,

byla by prosím nějaká dobrá duše, co by poradila jak nastavit Blade MCPX do rádia? Jedná se o Jumper T12 Plus na OpenTX.
Případně alespoň nějak obecně. Zkoušel jsem, ale neměl jsem úspěch.

Případně děkuji.

Luc

Autor:  OPR [ stř 16.01.2019 6:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Zkusil bych se obrátit na nějaké forum, kde se řeší rady a typy ohledně nastavení rádia. popřípadě na toho, kdo Ti rádio doporučil. Možná také půjdou stáhnout postavené šablony vrtulníkových programů pro dané rádio.

Autor:  ddano007 [ stř 16.01.2019 8:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Mám síce mCPX, ale s inou riadiacou doskou, ergo neviem, či ti to pomôže...
https://www.rcmodelytt.sk/blade-mcp-x-m ... ch-rokoch/
Myslím, že origoš doska je obyčajný štvorkanál...

Autor:  ago-56 [ stř 16.01.2019 18:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Napiš od kut jsi,a někdo se ti určitě ozve.

Autor:  lucas [ stř 16.01.2019 23:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

ddano007 píše:
Mám síce mCPX, ale s inou riadiacou doskou, ergo neviem, či ti to pomôže...
https://www.rcmodelytt.sk/blade-mcp-x-m ... ch-rokoch/
Myslím, že origoš doska je obyčajný štvorkanál...


Ahoj,

tak tento Tvůj článek jsem vygooglil. Díky moc. Zkusím to podle toho.
Mám k tomu ještě problém, že jsem měl teď nějakou dobu pauzu a dnes jsem se po pravdě lehce pral i s nastavením jednoduchého letadla.

luc

Autor:  lucas [ čtv 17.01.2019 0:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

ago-56 píše:
Napiš od kut jsi,a někdo se ti určitě ozve.


Čakovice, Praha.
Bohužel toho vím málo a moje okolí ještě méně :)

Autor:  ddano007 [ čtv 17.01.2019 4:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Vzhľadom na to, že som origoš mCPX dakedy lietal s DX5e, čo bol päťkanál, ktorý nemá žiadne heli mixy, myslím si, že to bude obyčajné AETR + cyklika.
Keďže mi origoš doska odišla, dal som tam nejakú WL dosku a tá potrebuje heli mix, ale pôvodná doska ho ( asi ) nebude potrebovať. Ale to je len moja domnienka, vyskúšaj...

Autor:  OPR [ čtv 17.01.2019 6:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?

Autor:  ddano007 [ čtv 17.01.2019 8:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

OPR píše:
Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?

No, neviem na koho je tvoja pripomienka adresovaná.
Ak na mňa, tak DX5ku som kupoval v cca 2009, ergo bežala na DSM, alebo DSM2 - už si nepamätám, ale s mCPX fungovala.
Ak na autora vlákna, tak Jumper T12 tiež Spektrum protokoly podporuje...

Autor:  OPR [ čtv 17.01.2019 11:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

Ano, bylo to na autora vlákna. Tak to se omlouvám, já viděl nějakou specifikaci podporovaných protokolů které prodejce přeložil do nějaké excelovské tabulky a tam dsm nebylo proškrtnuté.

Autor:  lucas [ pát 18.01.2019 17:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

OPR píše:
Jen by mne zajímalo, jak jsi přišel na to, že toto rádio podporuje protokol DSM?


Podporuje. Je to takové to multiprotokolové rádio. Koupil jsem jako druhé ke Graupneru - ten mám jako hlavní na letadla. Nicméně mám nějaké Assany a tento vrtulníček. Tak chci mít jedno rádio hlavní a druhé právě na ty "zbytky/hračky".

Jinak k nastavení - asi to budu říkat ne právě přesně, ale ta elektronika od Blade si evidentně vše vyřizuje sama, takže když jsem to nastavil stupidně jako "letadlo", tak to skoro dělá to, co bych chtěl. Bohužel skoro - listy zůstávají vodorovně. Pamatuji se, že v tom neakrobatickém režimu se listy s přidáním plynu natočily a vrtulník mohl letět. Vše ostatní už ale dělá co má (plyn, otáčení kolem osy, správně se to naklání).
V zásadě se to chová jako třeba multikoptera s nazou, kdy to také vše řeší ta řídící jednotka a z rádia do toho posílám jen povely, kam to má letět.

Tak na tom jsem teď zaseknutý.

luc

p. s. omlouvám se, že to popisují takto, ale jinak to neumím. Vrtulníky vs programování rádia - to vůbec netuším.

Autor:  ddano007 [ sob 19.01.2019 18:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Blade MCPX - nastavení rádia

No, a keď ťa poprosím, nedal by si sem foto mixov? Čo máš na ktorom kanále namixované.
Možno by nebolo od veci aj nejaké krátke video, že čo to robí a čo nie...
Pri troche snahy to hádam niekam pohneme.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/