Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 7:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
No, super! Tak skús toto:
Příloha:
DDano007_20161026.zip [15.61 KiB]
22 krát

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 14:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
skusil jsem nahrat ten soubor s koncovkou bin. do radia ale napsalo mi to hlašku bad eeprom data :( taky jsem si všiml že ten tvuj sobour jepodstatně menší. navíc v Raru jsou dva. Já mám vše uložene jen v jednom s koncovkou .bin

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: stř 14.12.2016 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
No dobre, zabudol som v tom zipe ešte ten eepe - ten ignoruj. Každopádne je to čudné: mne otvorí Companion aj ten tvoj, aj môj bin. Verziu Companionu mam 2.0.20 z 14. sept 2016 :?
Skúsil som pár mojich vrťasov nakopírovať do tvojho binu. Skús to otvoriť v Companione.
Ak nie, potom už neviem...
Příloha:
eeprom-2016-12-12_dd.zip [2.45 KiB]
16 krát

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 18:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Ahoj, všem děkuji za cenné rady :) Už se blížím ke konci, s výsilačkou jsem si tak nějak poradil. Naběhy listu už mám taky seštelované, ted už mě trápí jen jedna věc. Jak poznám že servo ktere ridi nabeh listu na ocase funguje spravně ? :) Když s helinou točím prijde mi že se to nehýbe, kdyz helina jen tak stojí a hýbu s knyplem na vysilacce tak to taky ani nevrkne :) a tak mam strach vzletnout :D kdyz pridam vic plynu helina ma tendenci se tocit kolem sve osy. ale uz se mi nekolikrat stalo ze udelala jedno kolecko a pak drzela....je tedy mozne ze to nejak drzí gyro ? :) nerad bych rorozflákl sotva se odlepím od zeme :)

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Keď otočíš heli okolo zvislej osy napríklad doprava, ocasne listy musia ísť doľava/ spraviť protipohyb. Pokiaľ je gyro v normal mode vrátia sa späť, v headlock móde tam zostanú.
Tak isto cyklika, keď napríklad heli nakloníš čumákom dopredu, cyklika spraví protipohyb.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: pát 20.01.2017 0:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Tak presně to se neděje.... občas absolutne nahodně se mi stane že zatahnu za nějakou páku a servo se pohne až nadoraz a pořád tlačí. pak at dělám cokoli. pořád tlačí, dokud neodpojím baterku. Predpokladam že to bude prave tim nastavením vysílače :( zapásím s těma mixama jak hrom :D

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: pát 20.01.2017 0:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Tady je moje aktualni nastavení :) Opsal jsem to někde z netu.

Jen by mě zajimalo. Jestli mi nekdo vysvetli co presne znamena to propojeni CH3 a CH6, oba jsou ovladane stejnym tlacitkem jehož efekt je mi neznamy. Kdyz ho prepnu heli točí na maximum, tudiž mi prijde absolutne zbytecne.

CH5 by mělo byt gyro, jehož hodnoty mi taky nejsou uplně jasné. Chápu to tak že kdyz zapnu preminac ke kanalu prirazeny gyro se zapne v head lock modu. Ovladane je to "silou" toho kanalu.

Pokud si to dobře pamatuju mělo by to odpovidat tomu schematu tady v odkaze
Kód:
http://hombre333.webnode.cz/news/zaciname-s-vrtulnikem/


Přílohy:
IMG_20170119_231954.jpg
IMG_20170119_231954.jpg [ 43.94 KiB | Zobrazeno 862 krát ]
IMG_20170119_232044.jpg
IMG_20170119_232044.jpg [ 44.65 KiB | Zobrazeno 862 krát ]

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Naposledy upravil Casari dne pát 20.01.2017 0:31, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: pát 20.01.2017 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Casari píše:
... Jen by mě zajimalo. Jestli mi nekdo vysvetli co presne znamena to propojeni CH3 a CH6, oba jsou ovladane stejnym tlacitkem jehož efekt je mi neznamy. Kdyz ho prepnu heli točí na maximum, tudiž mi prijde absolutne zbytecne.

Ked neviem, ako to mas zapojene, tazko... CH1, 2, 4 su jasne. CH3 by som tipoval na kolektiv a CH6 na otacky motora ( mas motor strčený v kanali 6?).
Tipnem si tvoje zapojenie kanálov RX - ZXY S2:
CH1 Ail
CH2 Ele
CH3 Pit
CH4 Rud
CH5 Gyro
CH6 ESC
Sedí?

Casari píše:
Tady je moje aktualni nastavení :) CH5 by mělo byt gyro, jehož hodnoty mi taky nejsou uplně jasné. Chápu to tak že kdyz zapnu preminac ke kanalu prirazeny gyro se zapne v head lock modu. Ovladane je to "silou" toho kanalu.

Pre rozsah kanalu -100 až 0 nastavuješ zisk gyra v Normal mode, pre 0 až +100 zisk v HeadLock mode.
Z tých tvojich fotiek mi nie je jasné, čo to má robiť, ja mám iné značenie vo vysielajde a asi inu verziu OpenTX...
Ak máš vo vysielačke "Channel monitor", tak si pozri, čo ti chodí na jednotlivých kanáloch.
A pripoj sa s PC ku gyru a tam si tiež skontroluj, či ti všetko chodí tak, ako má...

Inak princíp je jednoduchý:
Elev, Ailleron a Rudder ti musia chodiť symetricky povedzme +/-100, alebo aj menej, knipel v prostriedku = nula.
Kolektiv chodí tiež symetricky okolo nuly pre akrobatický mód a nesymetricky pre normal mód. T.j. pre páku plynu v prostiedku musíš mať na kolektive vždy nulu. Pre akrobatický aj normal mód máš pri plynovej páke hore maximálnu výchylku listov hore. Pri plynovej páke dole máš pre akrobatický mód maximálnu výchylku listov dole, pre normal mód sú listy dole len nepatrne, povedzme -2 stupne.
Gyro: pre normal mod máš nejakú zápornú hodnotu, povedzme -50 a nejakým točítkom si ju môžeš v nejakom rozsahu meniť, trebars -60 až -40. Pre HeadLock mód platí to isté, len s plusovými hodnotami.
Motor: pre začiatok tam nastav nejaké konštantné otáčky, povedzme +40. Čiže motor vypnutý je -100, motor zapnutý je +40.
A to je všetko. Neviem, čo nad tým toľko bádaš :lol:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: pát 20.01.2017 22:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Tak jsem na to asi přišel, měl jsem přehozene kabely na CH3 a CH6. Ted to teda odpovida tomu schemtku co mas nahore. Servo na ocasu uz funguje, musel jsem upravit nastavení gyra. Ted mam silu na 100% jeho rezim menim v celem rozsahu trimem. Uvidím třeba to pozdeji prenastavím.

Naskytl se ale nový problém :D Netočí mi rotor. Ddyz mam na vypinaci ID- stredovou polohu (HALF) Rotor rovnou toci a nemam nad nim kontrolu. Ve spodni poloze (FULL) toci taky sam od sebe. Pred tim to bylo tak ze v prvni poloze jsem to ovladal pakama ale ted to nic nedela. Myslim ze by tam melo byt misto toho HALF/FULL neco jineho aby to ziskalo hodnoty z kolektivu nebo tak neco ne ? V tom programku mam vse ok. v zalozce onitor se hybe vse jak ma az na THRO, to se nehybe vubec. Myslm ze to je nastavenim radia ale uz nevim kde hledat

EDIT: ma kanal6 jsem nastavil jako sourc CH3. ale musel sejm ubrat silu kanalu a nastavic dost velky offset. Ted uz se ale rotor roztaci jak ma. Jen me zajima, to toto nastaveni correct ? proc ten offset a tak mala sila kanalu ?


Přílohy:
IMG_20170120_221155.jpg
IMG_20170120_221155.jpg [ 33.42 KiB | Zobrazeno 764 krát ]
IMG_20170120_221229.jpg
IMG_20170120_221229.jpg [ 34.98 KiB | Zobrazeno 764 krát ]
IMG_20170120_221238.jpg
IMG_20170120_221238.jpg [ 38.09 KiB | Zobrazeno 764 krát ]

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: sob 21.01.2017 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Casari píše:
Servo na ocasu uz funguje, musel jsem upravit nastavení gyra. Ted mam silu na 100% jeho rezim menim v celem rozsahu trimem.

Nie celkom dobrý nápad. Sprav si zvlášť hodnotu pre Normal a zvlášť HeadLock a meň to trimrom len nejakom užšom rozsahu.

Casari píše:
Naskytl se ale nový problém :D Netočí mi rotor. Ddyz mam na vypinaci ID- stredovou polohu (HALF) Rotor rovnou toci a nemam nad nim kontrolu...

Motor je problém: ja to mám nejako, ale mám silný pocit pocit, že som jediný na svete :mrgreen:
Takže skúsim takto: pri akrobatickom vrťase otáčky motora nereguluješ, ako pri štvorkanále, ktorý má fixný uhol nábehu listov. Otáčky motoru sú konštantné, kniplom plynu ich nereguluješ - s tým ovládaš len kolektiv. S ovládaním kolektivu majú spoločné to, že tým prepínačom, ktorým prepínaš režim kolektivu Normal - Akro1 - Akro2 súčasne prepínaš otáčky motora, povedzme 1700 - 2300 - 2700. Samozrejme ich môžeš mať aj rovaké pre všetky režimy kolektivu, ale bežne to býva rozdielne podľa "tvrdosti lietania".
Čiže inak povedané motor zapneš nejakým prepínačom a jediný vplyv na jeho otáčky má poloha ID, tak isto ako na kanáli CH3... Tipujem, podľa tých tvojich prvých fotiek - že v polohe ID hore má byť motor vypnutý (neviem prečo), ID v prostriedku má mať nejaké otáčky ( HALF ) a v polohe dole iné otáčky ( FULL ).
Trochu som to zjednodušil, ale v tejto fáze ťa trápiť s krivkami či nastavením governoru ( ak to tvoj regulátor vôbec podporuje ) nemá zmysel...

Casari píše:
V tom programku mam vse ok. v zalozce onitor se hybe vse jak ma az na THRO, to se nehybe vubec. Myslm ze to je nastavenim radia ale uz nevim kde hledat

Pokiaľ máš na mysli tuná, to nie je nastavením vysielačky. Pri takomto zapojení, to hodnotu Throttle nemá ako zobrazovať...

Casari píše:
ma kanal6 jsem nastavil jako sourc CH3. ale musel sejm ubrat silu kanalu a nastavic dost velky offset. Ted uz se ale rotor roztaci jak ma. Jen me zajima, to toto nastaveni correct ? proc ten offset a tak mala sila kanalu ?

Tipujem, že polohe ID v prostriedku ti otáčky motora závisia od polohy plynového knipla a v polohe ID dole sú konštantntné. Je tak? ( Ja mám na Taranise inú verziu OpenTX, tož len dedukujem ).
Poviem teda ako to mám ja: v polohe ID hore mám nastavený režim kolektivu Normal a súčasne polohou knipla plynu od spodnej polohy do prostriedku pridávam plyn. V polohe plynového knipla od prostriedku do maxima mám už otáčky motora konštantné a mení sa len kolektiv. Ale či to ešte niekto na svete tak má, to netuším. Vzhľadom na to, že v režime kolektivu Normal nelietam - ale len roztáčam motor - tak je to fuk. Skús sa popýtať múdrejších... prípadne si počítaj:
http://www.rchelicopterfun.com/rc-helic ... adios.html
V akrobatickom režime - poloha ID v prostriedku a dole mám otáčky motora konštantné.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: ned 22.01.2017 23:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2016
Příspěvky: 100
Bydliště: London / Dolní Benešov (Opava)
Casari píše:
Servo na ocasu uz funguje, musel jsem upravit nastavení gyra. Ted mam silu na 100% jeho rezim menim v celem rozsahu trimem.

ddano007: Nie celkom dobrý nápad. Sprav si zvlášť hodnotu pre Normal a zvlášť HeadLock a meň to trimrom len nejakom užšom rozsahu.

Udělám to jak říkáš. Jaké hodnoty máš nastavené ty ? Alespon Přibližně.

ddano007 píše:
Čiže inak povedané motor zapneš nejakým prepínačom a jediný vplyv na jeho otáčky má poloha ID, tak isto ako na kanáli CH3... Tipujem, podľa tých tvojich prvých fotiek - že v polohe ID hore má byť motor vypnutý (neviem prečo), ID v prostriedku má mať nejaké otáčky ( HALF ) a v polohe dole iné otáčky ( FULL ).

Ted jsi mi osvetlil velkou neznamou která mi pravděpodobně komplikovala život již od začátku :D DĚKUJI
Ano, mé nastavení je nasledující:
ID(nahore) = Motor vypnut
ID- = HALF (Logicky polovina otacek motoru)
ID(dole) = FULL (Plne otacky motoru)

Mám k tomu dva dotazy:
1. Nechci zatím litát akro, chci helikopéru beránka. Bude to Ok když budu lítat na half ? :)
2. Dá se nějak nastvit aby se motor rozbíhal postupně ? Líbí se mi jak to nabírá otáčky, a nelíbí se mi jak to rovnou zabere, mám strach že se mi to obilí když neco zmrvím. Hlavně ted na začatku třeba při nastavovaní gyra :)

_________________
Turnigy 9XR PRO (FrSky 9x)
- Tarot 450 FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: pon 23.01.2017 7:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1779
Bydliště: Zavar, SK
Casari píše:
Udělám to jak říkáš. Jaké hodnoty máš nastavené ty ? Alespon Přibližně.

Moje nastavenie mixov je takéto:
Příloha:
_mixer01.jpg
_mixer01.jpg [ 105.83 KiB | Zobrazeno 705 krát ]

Zisk gyra je kanál 5, Normal mód -35, HeadLock +60. A poťákom RS oboje mením +/-8.
Casari píše:
Mám k tomu dva dotazy:
1. Nechci zatím litát akro, chci helikopéru beránka. Bude to Ok když budu lítat na half ? :)
2. Dá se nějak nastvit aby se motor rozbíhal postupně ? Líbí se mi jak to nabírá otáčky, a nelíbí se mi jak to rovnou zabere, mám strach že se mi to obilí když neco zmrvím. Hlavně ted na začatku třeba při nastavovaní gyra :)

1. Vyskúšaj, uvidíš. HALF moc nepovie. Po prvé záleží od KV motora, počtu zubov pastorka a napätia baterky koľko ti to bude reálne točiť. Po druhé od veľkosti výchyliek, ako ti to bude reagovať. V princípe máš dve možnosti na skľudnenie heli: znížiť otáčky motora a nechať veľkosť výchyliek, alebo znížiť veľkosť výchyliek a nechať otáčky motora. No a do tretice si ešte môžeš nastaviť expá na krídelká / výškovku, t.j. okolo nuly ti to bude reagovať menej ostro. Skús si niečo počítať o OpenTX, hlavne potrebuješ rozumieť čo a ako máš mať nastavené. Ja ti s tým moc neporadím, v Taranisovi mám trochu inú verziu ako ty.
2. To si nastavuješ v regulátore, na rozbeh motora máš možnosti PLANE / HELI a obe majú tri podmožnosti slow / middle / fast. Určite nastav HELI ( PLANE je brutál rýchly nábeh pre helinu ) a skús povedzme middle. Najpohodlnešie sa to robí programovacou kartou ale dá sa aj vysielačkou. Prečítaj si v manuále k tvojmu reguláku.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TAROT 450 PRO FBL
PříspěvekNapsal: úte 31.01.2017 22:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
Chlapi - kto robíte s gyrom Tarot ZYX ... chodilo to v Tarote450 celkom bezproblémovo, ale vymenil som rádio. Nastavenia gyra sú samozrejme "rozhodené" a potreboval by som ho nastaviť. Lenže medzičasom prišiel WIN10 :evil: . Pripojiť sa nedá - driver píše ( v device manažéri ) "toto zariadenie sa nemôže spustiť ( kód 10 )". Zrejme ten pôvodný driver z WIN7 nie je kompatibilný s WIN10. Stretli ste sa s tým niekto ? Vyhodiť to gyro nechcem, je to stále skoro ako nové ... :?:

:P - vyriešené ... na http://www.ifamilysoftware.com/news37.html je správny driver :P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz