px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 26.05.2014 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5975
Bydliště: Písek, ČR
Já jsem bídnej letec, s heli se teprve učím. Pokud toho moc nerozmlátím, aby mě to neotrávilo a bude mě to bavit, tak možná že pořídím něco lepšího. Zatím je pro mě klasická 450tka skoro škoda.

Trošku Off-topic na odlehčení jinak seriozního tématu:
Z Dominátora už kousek mám, na Božence mám z něj ocasní trubky :lol: :lol: :lol:
Příloha:
ram_06.jpg
ram_06.jpg [ 117.76 KiB | Zobrazeno 1495 krát ]

S kopterama mi létání jde, tam není problém. Helikoptéry jsou pro mě daleko těžší, ale budu se snažit, je to zase něco jiného a líbí se mi.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 26.05.2014 18:25 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1390
Bydliště: Pardubice
Nová cyklyka není třeba.... Normálně jsem to provozoval s tou klasickou co je k FB hlavám.. Stejně mám uděláno i R600, taky DFC hlava a stará cyklyka.. Jde o to že kuličky jsou blíže středu otáčení a tudíž se využije celá dráha a rozlišení serv, pokud tam necháš tu starou tak klesne rozlišení serv ale zase nebudou tak namáhána a bude to rychleji reagovat při menší výchylce serva ale musím říci že podle mě je to jedno normálně funguje obojí :wink: ..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.05.2014 19:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5975
Bydliště: Písek, ČR
Já jsem právě zkoumal co je na ní jinak, a podle fotek jsem na nic nepřišel. No už jí mám objednanou, zase tak drahá nebyla (15$), tak aspoň bude nová - moje stará cyklika byla jetá (z pádlové verze) už když jsem kdysi Rexe kupoval stašího. Postupně těmi rankami a opravami se mi to hezky obměňuje a je to vždy k lepšímu. :)

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1300
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Rád bych zkusil na HK dát bezpádlo hlavu. Dáte mi tip na něco spolehlivého? Chtěl bych to ale zkusit bez el. stabilizace, jestli to půjde uřídit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 13:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2011
Příspěvky: 1186
Bydliště: Šurany
Obrázky: 7
Ano, viset s tym pojde.
Jednoznacne toto:


http://www.myrcmodel.com/images/1259.jpg

_________________
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 14:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
jo to jsem lítal 2 sezony několik pádů a vše ok ani ložiska v gripech neodešly. Nic jiného bych nekoupil

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.12.2014 23:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5975
Bydliště: Písek, ČR
Taky tak.
Jenom - jak je to DFC, tak při i malých pádech se mi lámaly převody v servech.Doporučil bych koupit ty lámací páky k servům (někde se tady o tom psalo), ochrání to serva. Taky je mám už koupený, ale zatím jsem je nanamontoval jednak už posledí dobou nepadám (zaklepu na dřevo) a jednak jsem líný. Po dalším pádu si budu nadávat.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.12.2014 1:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2410
Bydliště: Liberec
FBL jde řídit i bez el.stabilizace? Tak nějak jsem žil v tom že el.stabilizace nahrazuje mechanické pádlo a dodává jakýsi bonus navíc. Ale bez ní? No, asi to člověk musí mít v ruce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.12.2014 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1300
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Prý je to peklo. V poslední době (pokud počasí povolilo) jsem beztak poletoval s 500 a protože jsem nakřečkoval díly na 450, tak bych ji mohl na ten pokus využít. Případná rána by tolik nebolela. Na akrobačku nemám pařáty, tak bych mohl zkusit něco netradičního. O bezpádle bez 3D gyra se diskutovalo tady.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.12.2014 23:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Ahoj, tak to tu pročítám a stojím též před rozhodnutím přestavby na bezpádlo.
Koupil jsem z druhé ruky jednotku ZYX S2 od Tarotu (mimochodem máte někdo zkušenost?) a přemýšlím jakou hlavu. Je to na Rexíka 450. S žádnou tvrdou 3D akrobačkou se nepočítá,zatím :)
Mám pár dotazů.
1-Origo hřídel lze tedy použít,jen zkrátit a převrtat?( případně kolik zkracujete)
2- origo desku cykliky mohu použít také? Nebo koupit s hlavou?
3- táhla od serv a od desky ke gripům můžou taky zůstat?
4- Dá se koupit někde v rámci EU? Případně uvítám kde nejlépe.
DFC je tedy tvrdší,ale vadí to i mě jako první bezpádlo? Mám radši vrtulník ostřeji nalzen,než kvedlat pákama po celém rádiu ,než to něco udělá.
A poslední věc. Když budu nastavovat bezpádlo,tak mám začínat s uplně šistým profilem v rádiu a veškeré parametry nastavovat v bezpádlu? Přijde mi to logičtější. Ale nevím. Nebo jestli si výchylky,trimy, atd. nastavit v rádiu...
Ještě jsem to k pc nepřipojil. Zatím se raději optám,než začnu něco tvořit.
Jistě už bylo ledacos řečeno, ale je to mé první bezpádlo a musim mít jasné rozhřešení,než se do toho vrhnu. :)
Díky Petr.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.12.2014 0:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1390
Bydliště: Pardubice
Wirda píše:
1-Origo hřídel lze tedy použít,jen zkrátit a převrtat?( případně kolik zkracujete)
2- origo desku cykliky mohu použít také? Nebo koupit s hlavou?
3- táhla od serv a od desky ke gripům můžou taky zůstat?
4- Dá se koupit někde v rámci EU? Případně uvítám kde nejlépe.
DFC je tedy tvrdší,ale vadí to i mě jako první bezpádlo? Mám radši vrtulník ostřeji nalzen,než kvedlat pákama po celém rádiu ,než to něco udělá.
A poslední věc. Když budu nastavovat bezpádlo,tak mám začínat s uplně šistým profilem v rádiu a veškeré parametry nastavovat v bezpádlu? Přijde mi to logičtější. Ale nevím. Nebo jestli si výchylky,trimy, atd. nastavit v rádiu...


ad. 1: jde použít i bez zkracování ale musíš pak zase prodloužit táhla od serv k cyklice.. Jen to pak vypadá strašně, navíc čím blíže je hlava k rámu tím lépe (i když to asi nepoznáme)
ad. 2: ano můžeš nemá to na nic vliv
ad. 3: ano jen je více zašroubuješ pokud zkrátíš hl. hřídel
ad. 4: netuším ale na Ebay ji mají běžně, sice z Chyny ale to ničemu nevadí krom dodací doby

Že je tvrdší ti nevadí, naopak ale zase je vše více namáháno. V rádiu nic nenastavuj, dáš si jen typ desky H1 a pak jen doladíš subtrimy podle PC SW. Vše ostatní budeš nastavovat v ZYXu.. Jinak ZYX je jedna z těch lepších oem jednotek, měl jsem, létalo to obstojně ale jsou lepší i za podobné peníze, skus pohledat třeba klon V-BARu.

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.12.2014 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5975
Bydliště: Písek, ČR
Wirda píše:
1-Origo hřídel lze tedy použít,jen zkrátit a převrtat?( případně kolik zkracujete)
2- origo desku cykliky mohu použít také? Nebo koupit s hlavou?
3- táhla od serv a od desky ke gripům můžou taky zůstat?

1-Hřídel zkracuju tak, že řez vedu středem horní díry. Pak vyvrtám novou horní díru (v příslušné vzdálenosti).
Ono to vyjde selským rozumem samo o kolik řezat.
Dělal jsem to tak, že jsem dal origo Align hřídel, cvičně jsem to sestavil na helikoptéře, a zkouknul jsem kolik mi chybí na délce táhel aby to bylo pěkně. O tolik se potom ta hřídel uřízne.

2-Pasují obě stejně, a dokonce ta Align se mi zdá lepší - menší vak v ložisku.

3-Od desky ke gripům, to jsou ty šestihranné Align kousky - ne-e, Align jsou jiné, použiješ ty od Tarota. Já si ale dělám vlastní, z pevnostních šroubů M 2,5. Pasují krásně do těch Taroťáckých oček, a do zvedátek gripů přeříznu závit M2,5, jenom závitníkem č.1 a č.2. Tam to pak zalepím Loctitem a ještě dám kontramatku.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.12.2014 19:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
DFC hlava nemá ty táhla od desky ke gripům že? Tím by odpadly další dvě táhla. Asi vezmu DFC. ZYX si s tím poradí stejně jako s FBL ne?
Zkusím to vzít asi na GOGO RC. Rád bych i prodloužil na 480 ;) Nemám sice zkušenost s tím ,když to chytnou celníci, ale snad to nebude tak hrozný.
Ještě drobnost. Kde měříte otáčky? Na motoru, nebo na hřídeli? A měřit s listama v neutrálu,nebo při max. náběhu? Chci si koupit optický otáčkoměr s BEL-SHOPU.
A když bych chtěl přejít na 4s, utáhne to setový pohon? Mám 450MX 3400kv a 12T pastorek.
Díky kluci za odpovědi. Hned se líp rozhoduje :wink:

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.01.2015 22:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2011
Příspěvky: 455
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Ahoj. Tak už mám posháněné cajky na upgrade Rexe. Deska+ hlava DFC Tarot, prodloužení na 480 Tarot a ZYX S2.
Tak to začnu pomalu skládat. Ale hned jsem narazil na problém. Zkrátil jsem hřídel z Rexe, páč nemám ten kroužek co je u Tarot hřídele, abych ji použil. Tak jsem říznul Alignackou. Ale vrtat se mi jaksi nedaří. Kobalt vrták, i jsem si udělal mustr z matky, kterou jsem chytnul červíkem k hřídeli a stejně se mi nepovedlo to vrtnout ve středu hřídele. Pokaždý to někam malinko ujede a nedám tam šroub. Vrtám na stojanovce. Jak to vrtáte, že vám to neuteče??? :D
Tak jsem objednal DFC hřídele od Alignu a snad budou akorát a pásnou tam bez úprav.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.01.2015 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5975
Bydliště: Písek, ČR
Vrtal jsem jich už několik, bez problémů. Udělat důlčík a VELMI přesně si natočit hřídel tak, aby důlčík byl opravdu nahoře. A pak VELMI přesně umístit hřídel ve svěráku pod špičku vrtáku. Hřídle přitom musí být vodorovně. Pak už to může vrtat dítě nebo stará bába. Prostě pomalu tlačíš vrták a vrtáš. Podmínka je ovšem stojanová vrtačka a ne "stojanová vrtačka" (v uvozovkách). Tedy bez vaklu.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz