Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: čtv 24.04.2014 20:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.4.2014
Příspěvky: 6
Zdravim.
Bylo by mozne mi to neja vystvetlit?Ja startuji a litam na normal ale když chci udelat loping tak si prepnu na idle1 ale naco je idle 2?
Dekuji za vysvetleni.
PS:Co to vlastne jsou ty dve funkce?Nebo kde se o tom dočtu..??


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: čtv 24.04.2014 20:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.2.2006
Příspěvky: 150
Bydliště: Praha
Je to pro ruzne nastaveni otacek v letovem rezimu. Treba v 1 mas 70% a ve 2 100% na krivce. U elektriky jako normal nepotrebujes, protoze tam je pomaly rozbeh otacek je rizen regulatorem. U nitra se pouzival normal pro roztoceni motoru a pak se prepinalo na 1.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 6:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2009
Příspěvky: 403
Bydliště: SR
Rozdiel v tom moze byt velky alebo aj vobec ziadny. Je to len na tebe, co si tam nastavis.
Proste tam tie rezimy mas, aby si ich mohol vyuzit, ak to potrebujes. Ale nemusis, ak nechces ;)

U elektro heli... vyuzivat NORMAL na lietanie je podla mna blbost. V NORMALe mam motor vypnuty bez ohladu nato, co robim packami. V IDLE1 mam nastavene "nejake" otacky (V-krivka, alebo v pripade GOVERNOR modu je to len rovna vodorovna ciara) a v IDLE2 zase ine otacky (ina krivka). Takze ked chcem letiet, prepnem do IDLE1 alebo IDLE2. Po pristati prepnem zase do NORMAL, cim vypnem motor. Riesit rozbeh pomocou paky kolektivu (co predpokladam, ze mas asi ty) je uplne zbytocne, pretoze regulatory maju vzdy moznost nastavit plynuly rozbeh. A navyse tak hrozi ovela vyssie riziko, ze si omylom buchnes do packy a necakane sa ti roztoci rotor. To fakt nie je nic prijemne :D

U Nitro heli... NORMAL sluzi na roztocenie rotora (ovladane pakou kolektivu, u nitra je to nutne). Po roztoceni hned prepnem na IDLE1 alebo 2. Tu takisto sluzia na zmenu roznych otacok rotora, ci uz pomocou V-krivky alebo ovladanim GOVERNORu.

Samozrejme, ze prepinanim tychto rezimov sa daju menit aj dalsie nastavenia ako napr. zisk gyra a krivky kolektivu. Ale aj ich nastavenie zalezi len na tebe, ako ti to vyhovuje, resp. ako sa ti dobre lieta ;)

_________________
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 6:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
Ja praveze lietam Normal a motor zapinam-vypinam inou packou (throtle hold-autorotacia) ku ktorej mam pohotovejsi pristup, na Idle 1 mam nastavene maximalne otacky.Je to otazka nastavenia co komu kde vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 6:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.3.2009
Příspěvky: 403
Bydliště: SR
Robin123 píše:
Ja praveze lietam Normal a motor zapinam-vypinam inou packou (throtle hold-autorotacia) ku ktorej mam pohotovejsi pristup, na Idle 1 mam nastavene maximalne otacky.Je to otazka nastavenia co komu kde vyhovuje.

Tak samozrejme aj tak sa to da. Principialne je to to iste, ako som popisoval ja, len ten NORMAL si tak povediac "prekrstil" na IDLE0 :wink:
Podstatne je len to, NASTAVIT SI TO TAK, AKO TI TO VYHOVUJE.

_________________
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 7:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10058
Bydliště: Břeclav
http://zd.wwwcity.cz/zd/IDLErezimy.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 7:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 387
Bydliště: Kanice
Obrázky: 4
Mám už jen elektro a NORMAL jsem totálně zavrhl poté, co jsem to v něm hodil asi dva metry nad zemí na záda a bylo vymalováno.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 7:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.8.2012
Příspěvky: 418
Bydliště: SVK
Ja mam uplne v kazdom letovom rezime kolektiv nakrivkovany tak, aby som vzdy mal rozsah od -12 po +12st (-100-75-50-25-0+25+50+75+100)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 18:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.4.2014
Příspěvky: 6
Dekuji za tipy a rady.Ale stejne.Zapnu vysilac pripojim baterii a sparuji se.Pritom mam zaplou autorotaci.Posleze vyzkousim serva a vypnu autorotaci.Zapnu si stopky a pri pridavani plynu roztocim vrtulnik a litam.A to je co?Normal let?Kdyz chci udelat loping tak si prepnu prepinac ktery me umozni udelat loping ale abych stim lital normalne jako osmicky tak to mam strach protoze pri pridani plynu vrtulnik klesa a naopak stoupa.Mam stoho gulas tak se nezlobte na me :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 18:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
mozností je fakt hodně.
Ja používám Trotle hold na vypnutí motoru tedy případnou autorotaci z letu, křivka kolektivu mám -100+100
Normal mám na roztočení motoru při startu a na přistání. Kolektiv mám u každého letového režimu -100+100
Né na lítání bo z přidáváním a ubíráním tedy +- kolektiv se ti budou měnit otáčky motoru . Je jedno jestli lítáš křivky nebo governor.
Ja preferuji governor ale dá se dobře lítat i na křivky. Ale velké V bych nedělal má to vliv na chování vrtulky.
IDLE 1 a 2 se liší poze v % Trotle třeba normál 45 idle1 65 a idle2 80 rozsah kolektivu mám vždy +100-100 těma otáčkama si heli uděláš agresívnější, rychlejší.... v normálu se nikdy nelítá a už vůbec neakrobatí , je ale vhodný na začátky, kdy se učíš lítat z křížem základy vysení polohy , ale na poletování už vždy požívej idle 1 třeba. :wink:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 18:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2008
Příspěvky: 1250
Bydliště: Meziboří
Obrázky: 171
atrej999 píše:
Dekuji za tipy a rady.Ale stejne.Zapnu vysilac pripojim baterii a sparuji se.Pritom mam zaplou autorotaci.Posleze vyzkousim serva a vypnu autorotaci.Zapnu si stopky a pri pridavani plynu roztocim vrtulnik a litam.A to je co?Normal let?Kdyz chci udelat loping tak si prepnu prepinac ktery me umozni udelat loping ale abych stim lital normalne jako osmicky tak to mam strach protoze pri pridani plynu vrtulnik klesa a naopak stoupa.Mam stoho gulas tak se nezlobte na me :(

Ještě taková blbá otázka jakej máš vrtulník s pevným náběhem listů nebo kelektivním řizením
Na normal se používá když nemáš regl z pomalým rozběhem tak máš nastavenou křivku plynu trotl kurve třeba 0-30-50-70-80
Na Ide 1pak máš třeba 70-70-70-70-70 teda pokuď používaš governor gdyž ne tak 90-80-70-90-80 a ide 2 100-95-90-95-100 a když governor tak 100-100-100-100-100
A křivka kolektivu na normal je 30-40-50-75-100 to abys ho nepřibyl do zemně a na ostatmí režimy 0-25-50-75-100 to je na okrobǎku kdy máš na 50 nulový náběh listů

tak snad to pochopíš


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 19:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2010
Příspěvky: 684
Bydliště: Praha 10
Šikovná věc na kontrolu a porovnání nastavení všech režimů je servo monitor :D najdeš v podmenu moderního vysílače. Tuhle funkci používám na mé DX7 a hodně mi to pomáhá nejen u helin.

_________________
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 19:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.4.2014
Příspěvky: 6
Jsem vlastnikem T-Rexe 450 plus dfc rtf.Vysilac je tam futaba t6.Od novoty jsem do toho nesahal jako nastaveni vysilace jen stopky jsem si nastavil.Apropo je to bezpadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 19:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 2807
Bydliště: Český Těšín
No nevím odkud jsi, ale nejlépe vyhledat v nejbližším okolí nějakého vrtulníkaře nebo partu vrtulníkařů a on- oni ti poradí a pomůžou z nastavením mnohem víc než tady úvahami. Trex je setový vrtulnik který zná 9 z 10 helinářů :P takže tam určitě zasadní problém nebude.

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaky je rozdil mezi Idle1 a Idle2?
PříspěvekNapsal: pát 25.04.2014 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2010
Příspěvky: 684
Bydliště: Praha 10
Jak napotvoru T6 nemá servo monitor a už vůbec ne v grafice.

Servo monitor na DX7

Obrázek

Příklad nastavení throttle a pitch curves v grafice

Obrázek

_________________
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: hombre333 a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz