Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 14:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
Ahoj,

potřebuji poradit s doladěním T-Rexe450ProDfc, kterýho jsem sestavil ze stavebnice. (je to FBL s 3GX jednotkou)
Zatím se zdá že vše je na dobré cestě a jsem snad ve fázi zalétání, motor se točí, rex se neotáčí kolem osy..

Rexe mám na cvičným kříži a snažím se o nejprve pozorovat jak reaguje na klopení a zatím mi to reaguje tak, že když chci klopit vpřed tak se rex nakloní doleva (musím tedy dorovnávat kloněním vpravo) a stejně tak opačně, tedy klopím vzad a rex se kloní doprava.

S cvičným křížem je rotor ve výšce cca 35cm, tak nevim jestli to může způsobovat to že jsem nízko u země a ve vzduchu to přejde?
Pokud to tedy není tím že jsem u nízko u podlahy, věděl by někdo kde mám hledat problém, resp. čím začít s vo přenastavit?

Vysílač: Aurora 9, přijímač optima 7.

Děkuji předem za rady.

P.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 14:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
To by delat nemelo, spis me tak napada jestli to spis nechce virtualne pootocit desku cykliky v 3GX o 90°...mas ji nastavenou spravne? Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 14:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
... jak to můžu zkontrolovat v 3gX, je to nějaký parametr jehož hodnota je zobrazitelná v dodávaném 3gfx programu pro pc?

na vysílači jsem nastavoval typ desky cykliky dle návodu na 120. (3 serva)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 14:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Ja mam dojem ze pro pouziti FBL jednotky se ve vysilaci zadne mixy ani desky cykliky nenastavuji. Ze si to jednotka mixuje sama. Procti si manual. Sam s tim zkusenost nemam, litam klasickou mechaniku. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 14:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.12.2008
Příspěvky: 149
máš správně zapojený serva? choděj serva podle popisu v návodu?...

_________________
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 15:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
ntpr píše:
máš správně zapojený serva? choděj serva podle popisu v návodu?...


serva jsou správně, dle návodu, prošel jsem i jednotlivý kroky pro nastavení 3GX FBL, neutrály, limity, reakce desky při klonění, klopení ..apod..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 15:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
Nakadah píše:
Ja mam dojem ze pro pouziti FBL jednotky se ve vysilaci zadne mixy ani desky cykliky nenastavuji. Ze si to jednotka mixuje sama. Procti si manual. Sam s tim zkusenost nemam, litam klasickou mechaniku. Nak


v manualu nechapu jednu věc, tzn. pišou že pro použití 3GXFBL musí být vypnutá mimo jiných volba SwaxhMix, co mi na vysílači ani vyptnout nejde.
A na druhou stranu v manuálu píše že v témo volbě je nutno doladit limity AIL a PITCH pro max./min úhly listů rotoru.

Jak tomu mám rozumět, může být chyba v návodu? nebo se ty úhly mají nastvit jinde mimo menu SwashMix?
(jak případně SwashMix vypnu u Aurory 9... zatím jsem nenašel jak toho docílit...)
Nastavení provádím v setup režimu 3GX jednotky, tzn. DIR, E.LIM,E.REV atd....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 15:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Proc by to nemelo jit vypnout? Tak si vytvor novy model ale podle sablony letadlo. Nemam zkusenost s Aurorou. Signaly bezi z TX do RX nemixovane - a zmixuje si je pro ovladani 120° cykliky sama jednotka. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 20:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
U 3GX swash mix potřebuješ, jako model máš nastaveno Swash Type H3 (3 servos) 120° ?
Žádné pootočení, ani virtuální nedělej.
A v položce swash mix opravdu nastavuješ velikost výchylek AIL, ELE a PITCH ... popř. obrácenou hodnotou reverzuješ pohyb pokud to nejde zkombinovat reversem kanálů v rx.

Pokud se tě na stole hýbou serva jak mají, dopředu, dozadu, nahoru i dolu a nejlépe dle videí co najdeš na youtube mraky, tak pak je to ok a to utíkání je do je do jisté míry normální, přízemní efekt ...

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 20:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
[quote="habasek"]U 3GX swash mix potřebuješ, jako model máš nastaveno Swash Type H3 (3 servos) 120° ?
Žádné pootočení, ani virtuální nedělej.
A v položce swash mix opravdu nastavuješ velikost výchylek AIL, ELE a PITCH ... popř. obrácenou hodnotou reverzuješ pohyb pokud to nejde zkombinovat reversem kanálů v rx.

Swash Type mam skutečně H3 120°.
Tu reverzi jsem u AILu musel skutečně nastavit jinak mi to klonilo protichůdně k páčce na vysílačce.

Jinak serva mi dělají přesně to co mají dle návodu a obrázků v návodu.
Dokonce jsem si kvůli srovnání desky c. koupil i správnej přípravek přesně na tenhle model ... aby to bylo vodorovně...

Možná, že až se odvážím to zvednout aspoň 40cm nad zem, tak že třeba ty přízemní anomálie skutečně pominou a nebude problém ... teda možná bude... přistát :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 20:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
Ano. Máš to OK a Auroru také. Kolik jsi dal výchylku kolektivu a cykliky? Pro začátek stačí na Normal nebo Idle1 dát si max. 10° kolektiv a cca 8° max. křidélka a výškovku.
Dej si v Auroře exponenciálu na ocas, cca 35% to otup.
V nastavovacím režimu 3GX (při zapnutí držet tlačítko) - pokud se tě vše hýbe jak má, tak to zkus zvednout půl metru nad zem ....

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 21:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2012
Příspěvky: 877
Bydliště: Praha 4/12
No jo, opravdu se na Auroře pro 3GX má nastavit 120 CCPM. Uživateli Petrex450 se omlouvám za mystifikaci v SZ, myslel jsem si že všechny FBL jednotky si mixují samy...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.02.2014 0:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
habasek píše:
Ano. Máš to OK a Auroru také. Kolik jsi dal výchylku kolektivu a cykliky? Pro začátek stačí na Normal nebo Idle1 dát si max. 10° kolektiv a cca 8° max. křidélka a výškovku.
Dej si v Auroře exponenciálu na ocas, cca 35% to otup.
V nastavovacím režimu 3GX (při zapnutí držet tlačítko) - pokud se tě vše hýbe jak má, tak to zkus zvednout půl metru nad zem ....


Výchylky mám dle doporučení z návodu pro režim Normal, cca tak jak píšeš..

Můžeš mi prosím objasnit tu exponenciálu na ocas, o co jde? Tak daleko ještě nejsem... :(

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.02.2014 9:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2012
Příspěvky: 877
Bydliště: Praha 4/12
"Exponenciála" je nastavení kdy pohyb serva (resp. výstupní signál) nesleduje pohyb kniplu v poměru 1:1 - rychlost pohybu serva není po celé dráze kniplu stejná. Jinak řečeno, můžeš tím otupit reakci ocasu například na drobné pohyby kniplem okolo středu, nebo si ji naopak přiostřit. Snad to píšu srozumitelně :D V Auroře na to máš menu [D/R & EXP].


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.02.2014 10:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.2.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Liberec a taky Praha 9
Tak teď už to konečně chápu, tak jsem zase kousek dál... tohle nastevení se mi bude hodit, neboť už nyní pro pohyb ocasního serva na max výchylky stačí jen část z rozsahu kniplu ... a servo pak skučí a vodící tyčka se prohýbá :)
Tímhle nastavením to tedy zkusim doladit/omezit a jestli to pujde tak i posunout dál od kraje aby to nereagovalo když chci jen klopit.

Díky za vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz