Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
Měl jsem je za listem. Předělal jsem je před list, ale je to stejné.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Vojto, na tebe to nebylo. Tvoje rádio je křáp docela jiného kalibru. Radu bych ale pro tebe měl. Tu samou jako zdzd. Celé to dej na poličku ( když už to nechceš vyhodit) a budeš mít hezkou památku. Do modelu dej spolehlivé rádio. Jestli na něho nemáš peníze, musíš počkat a přišetřit anebo se věnovat něčemu jinému. S tímhle si moc radosti neužiješ. :(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
dudaj píše:
Pokud to kmitá pouze s listy vyloučil bych serva i elektroniku.
kolem nulového náběhu bych to viděl na vůle kolem čepů, ale pravděpodobnější bych viděl nevhodné listy .
Mně bez problémů chodí na blade 4003D bez padel tyto http://www.emotors.cz/rc-vrtulniky/1200-325-10820.html.
Oni listy pro bezpadlovou hlavu mají jiné vyvážení v předstihu.
Řekl bych že nekmitají serva ale listy flatrují.

Mockrát jsem viděl servo co bez zátěže chodilo a se zátěží kmitalo. :wink: Myslím si, že vůle sama o sobě zcela jistě nezpůsobí kmitání serv. Že nejde o kmitání ale flatrování listů je o poznání pravděpodobnější.Jenomže flutter je děj velice rychlý a dost odlišný od klasického kmitání serv. Ten není moc vidět, zato je dobře slyšet.Když je vidět kmitání serv pouhým okem , myslím že o flutter se nejedná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Ano já koupím model na naučení a budu lítat s ním mezitím než se s ním naučím pořádně lítat tak budu mít dost peněz na vysílač kterému se dá říkat vysílač ne tomu co mám např., tak si ho koupím, dám do éra a až seberu odvahu vzletět s mantou tak když se roztřískám budu mít dobrý pocit že to není špatným vysílačem ale mnou, :mrgreen: díky všem za rady.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6307
Bydliště: Dubai, UAE
Mnohokrat jsem mel listy pro padlovou mechaniku na bezpadle. Dokonce i zamerne. Nikdy se mi to co popisujes neprojevilo.
Paky by u bezpadla mely byt pred listem. No v tvem pripade bych sel po dvou vecech. A to:
a) mechanicke vule, od serv az k listum. Nenapsal jsi jak na tom heli je. Kdyz vezmes za unasec, tak je tam citit neco ? Stupen je sakra hodne.
b) opravdu ta serva, ze ti to u padel nedelalo nic neznamena. Tam nejsou serva tak zatizena. Uvedom si, ze ted mas servo v podstate primo na list a je daleko vice zatizeno. Navic, veskere korekce, co ti driv delala mechanicky padlova hlava se ted deje elektronicky tzn. servy. FBL je celkove narocnejsi na kvalitu serv.
A servo za 8USD, no netvrdim ze je spatne jenom proto ze ho neznam. Ale skoro bych se vsadil, ze cena bude odpovidat kvalite.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 19:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2010
Příspěvky: 54
Bydliště: Letohrad
Zdar, kam chodíš lítat? Já chodím sem: http://rcmapy.com/?locid=618 Klidně se stav, víc hlav víc ví. Ale asi to budou ty serva.

_________________
HK450V2, T-REX450PRO, Blade mCPX, Blade 130X, T-REX 700E, T-REX 700E DFC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.09.2012 7:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
Většinou cestou do práce na letiště v Žamberku. Nebo večer do polí kolem Kameničné, kde bydlím.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2012 20:38 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
No předělal jsem eco na bezpádlo s hodně blbými analogovými servy s vůlemi , vlastní hliníkovou hlavou. Vrtulník lítal jak delfín ale nic nekmitalo.
Nevím, ale cukání serv na cyklice bych asi nepoznal ve vybraci při nulovém náběhu za letu. Ale mám 130x.
Při klesavém letu s origo plastovými listy bez čudlů se vrtulník pěkně rozvibruje. Udělal jsem uhlíkové se závažím v listě.
Změnil tím předstih listu a je po problémech. Až mě překvapilo jak se helina uklidnida a stabilizovala.
U listů samozřejmě nemusí udávat výrobce jaký mají předstih, ale věřte tomu že kvalitně vyvážené otestované listy jsou základ. jedno jestli pro bezpadlo
nebo padlový systém. A že by všechna serva na cyklice začala cukat v "neutrální" poloze? :D

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 30.09.2012 11:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
Vyměnil jsem serva a je po problému. Start je plynulý bez poskakování. Po dlouhém zvažování jsem tam dal Turnigy TGY 306G. Uvažoval jsem i o KDS N300 a podobných, ale zdálo se mi to hodně podobné. Podle některých názorů na zahraničních fórech se jedná dokonce o stejné servo. Koupil jsem k nim lámací páky (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14925), abych ušetřil za převody a funguje to. Už jsem stihnul spadnout a páka povolila, servo je v pořádku.
Zajímavé je, že po asi týdenní přestávce v létání se původní serva několik letů chovala normálně a při startu nekmitaly. Pak zase začaly.
Přestože nová serva jsou papírově podstatně rychlejší a silnější, na letovém projevu to podle mě vidět není. Řídí se mi to úplně stejně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 16:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.1.2012
Příspěvky: 467
Bydliště: Sobotka
Obrázky: 2
Na mechanice pro maketu se čtyřlist. hlavou a řídící jednotkou BD mně při rozběhu v poloze plynu cca 20% zakmitají pouze serva 1 a 3, pak přestanou. Když ubírám, tak též ve stéjné poloze plynu. Serva byly Savoxy a nyní TGY-S306G a dělá to stejně. Vůle na táhlech " 0 ".
Dík za rady.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz