Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 7:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
Předělal jsem Tarot 450 na bezpádlo a mám tento problém: Když roztočím motor bez listů hlavního rotoru a měním úhel náběhu od -12° do +12° vše funguje bez problémů. Jakmile namontuji listy, při roztáčení je vše v pořádku, ale když se listy dostanou do nuly, začnou kmitat všechna tři serva cykliky. Když zvyšuji dál úhel náběhu (přidávám plyn), přestane to, a vrtulník letí normálně. Za letu není žádný problém. Při snižování vše v pořádku, dokud se nedostanou listy zase do nuly. Pak kmitání. Při dalším snižování zase bez kmitání.
V padlové verzi jsem tento problém neměl.
Osazení mám:
gyro Tarot ZYX
serva cykliky EmaxES08D
listy Tarot karbon
FBL hlava Tarot (hranatá robustní konstrukce)
pastorek 13 zubů
motor Turnigy Typhoon 450H 2215H, 3550 kV
Pohon vrtulky řemínkem, vodivé propojení domku vrtulky s trubkou a hlavním rámem.
Zkoušel jsem i jiné listy, je to stejné. Hřídele jsou rovné, vibrace nejsou cítit, když roztočím vrtulník v ruce.
Napádá někoho, čím by to mohlo být?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 9:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
zkontroluj jestli nemáš vyčvachtané očka na táhlech , něco podobného mám ted i já ale po ráně . objednal jsem komplet oka a všechny vyměním. Myslým žeje to tým. mam vše nove jen ty oka mají jaksi větší vakl. Jakse helina odlehcí snížím uhel nabehu tak podle stopy je videt na listech co todělá ve visu :wink:

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 10:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Můj problém asi není úplně přesně to co patří do tohohle tématu ale taky se týká kmitání serv jen úplně za normálních okolností-zapnu vysílač zapojím vše do příjmače a když se s vysílačem pomalu oddaluji tak serva kmitají, a hodně. Nevím čím to je s tímhle nemám vůbec zkušenosti (jsem začátečník) a dával jsem to jednomu modeláři aby se na to podíval, říkal mi že to není chybou zapojení-všechny drátky drží dobře atd. že by se to muselo zkusit s jiným příjmačem. Neměl by někdo nějakou radu nebo zkušenost jak tomuhle problému zamezit? (je to stará vysílačka, nedával bych peníze do opravy jen bych se pokusil opravit podomácku jinak by se to nevyplatilo) Tak jestli někdo nemá s něčím takovým zkušenosti. Díky

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 11:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2806
Bydliště: Český Těšín
no pokud to máš 35 nebo 40Mhztak dle mých zkušeností to v helině nemáco dělat mněl jsem problémy z rušením a šel jsem do 2,4MHz a nevím co je kmitání nebo nečekané poskakování serv. z tím neporadím

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 12:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Vím vím ta vysílačka je stejně vcelku nanic 35mhz na krystaly ale jen tak mě napadlo proč to nezkusit opravit za zkoušku to stojí i kdyby se pak stejně jen válela doma tak kdybyste měl někdo nějakou radu ale stejně bych jí asi na nic nepoužil, max třeba na nějaké pomalé auto...

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 12:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Zahoď ty serva a kup nějaké slušnější.Moc šetřit se nevyplácí. :cry: Pravděpodobně máš vadný ( vyběhaný) potenciometr na některém anebo dokonce všech servech. I jedno vadné umí vyrobit takové rušení, které pak ovlivňuje všechny. Kmitání kolem středové polohy je typický příznak vadného ( vydřeného ) potenciometru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 13:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
Pokud to kmitá pouze s listy vyloučil bych serva i elektroniku.
kolem nulového náběhu bych to viděl na vůle kolem čepů, ale pravděpodobnější bych viděl nevhodné listy .
Mně bez problémů chodí na blade 4003D bez padel tyto http://www.emotors.cz/rc-vrtulniky/1200-325-10820.html.
Oni listy pro bezpadlovou hlavu mají jiné vyvážení v předstihu.
Řekl bych že nekmitají serva ale listy flatrují.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 13:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Jestli to od trolla bylo pro mě tak jsem to zkoušel na 4 servech zvlášť a všechny kmitaly a nejsou to špatná serva stály dost.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 14:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
vojta mansfeld píše:
Jestli to od trolla bylo pro mě tak jsem to zkoušel na 4 servech zvlášť a všechny kmitaly a nejsou to špatná serva stály dost.


Nemohl by jsi tu informaci upřesnit? Nikoho nezajímá kolik ta serva stála. Zajímavý je typ vysílače, přijímače, serv a taky typ a stav accu.

P.S.: Vím, že už jsem tím trapný. Ale co tak tvá sdělení formulovat do vět?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 14:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
VYSÍLAČ-mám starý po strejdovi-nevím typ ale je to 4-kanál na 35mhz,žádné programování nebo tak něco jen nastavení výchylek.
PŘÍJMAČ-opět nevím jen 4 kanál na 35 mhz taky po strejdovi měl už ho dlouho a dal mi ho s tím že ho nepotřebuje ať ho rozmontuju nebo do něčeho použiju ale že když lítal tak ho s tím někdo rušil.
BATERIE-zkoušel jsem obě dvě jedna je EMMERICH NIMH 400mah, 4,5 v a druhá je nějaká obyčejná NICD 300mah 4,5 v serva-dvě od strejdy, měl je ve skylady2 a dvě od pelikána, nevím přesně typ ale byly drahé takže budou asi dobré, doporučil mi je do tohohle můj učitel modelařiny.
KRYSTALY jsou 35mhz.
VE VYSÍLAČI MÁM AKUMLÁTORY SANYO ENELOOP, všechny akumlátory jsem plně nabil. Modelář který mi radí a chodím k němu na mod. kroužek si s tím taky nevěděl rady a říkal že by se musely zkusit vyměnit krystaly nebo příjmač.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 14:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Vyměnit krystaly nebo příjmač nechci-nechci do toho dávat peníze jen jestli vás nenapadá nějaký trik nebo čím by se to dalo spravit podomácku.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 5570
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
:D

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 14:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
vojta mansfeld píše:
Vyměnit krystaly nebo příjmač nechci-nechci do toho dávat peníze jen jestli vás nenapadá nějaký trik nebo čím by se to dalo spravit podomácku.


Hele, vím že je ti 13 nerozumíš tomu a nemáš prachy.

Ale měl by jsi si uvědomit, že pokud po věcech chceš aby fungovaly, musíš do toho něco investovat. Znalosti, čas, peníze, podle potřeby.

A jedna ze znalostí je, že pokud posmetáš na hromádku pár věcí ze smeťáku, tak to nejspíš fungovat nebude. Údaje "od pelikána, byly drahé" jsou k ničemu. Pelikán totiž prodává i šmejdy, přičemž za drahé a dobré se dá považovat servo s cenou řekněme dva a více tisíc, samozřejmě podle účelu. Klidně to může být i pět. Za drahé se dá taky považovat servo za stovku - když nefunguje jak má. Protože to jsou vyhozené peníze.

Čím by se tvé vybavení dalo spravit? Bude to znít krutě, ale dvě cihly. Jednu pod to a druhou to rozšlehnout. Nejlevnější řešení. Nebude tě to svádět k instalaci do modelu, který pak úplně zbytečně rozbiješ.

Pochybuji, že ti někdo dá jinou radu co s tím.

No a pak začít slídit třeba po inzerátech a hledet, co kdo, kde a za kolik nabízí. Přitom se tu v nějakém vláknu zeptat, zda je to na koupi nebo ne. Svět je plný podvodníků, kteří by kavce najraději prodali šrot za cenu nového rádia. Jo a pokud by jsi chtěl kupovat bazarové RC, tak trvej na tom, aby ti to prodávající napřed předvedl ve svém modelu. Pak uvidíš, která bije...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 490
Bydliště: Žamberk
Bez listů to nedělá, takže elektronikou nebo vyběhanými potenciometry to nebude. Jak píše dudaj - když letím a snížím úhel náběhu na nulu, je slyšet úplně jiný zvuk kromě motoru, takové aerodynamické vrčení. To by mohlo být to flatrování. Zkusím objednat listy z odkazu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2012 15:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6319
Bydliště: Dubai, UAE
Jak mas paky u unasecu listu na te FBL hlave ? Pred listem nebo za listem ?

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz