Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1310 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 9:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 463
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nápad: Nemůže se stát, že osa plynu při initu není úplně v "nule"? Jako, že je kousek do plusu, nebo to tak přijímač vyhodnotí, nemusí to být nutně vidět na ukazatelích vysílačky. Že by se regulátor (celá elektronika) dostala do nějakého programovacího režimu?
Klidně může být nějakým mixem, trimem, subtrimem...
Zkusil bych posunout minimum na ose plynu kousek dolů (řekněme 105% přes rozsahy, nebo jak to DX8 umí), případně, že by šlo o opačný případ a posunout to na 95% - ale pokud to je tímto, tak bych druhý případ viděl jako méně pravděpodobný.

Případně zkusit rozsahy na něčem jiném (jiný přijímač, Phoenix) jestli ten plyn není posunutý.

A jiná vysílačka se s vrtulníkem chová stejně?

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 15.02.2014 17:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 143
Bydliště: SLOVAKIA, Malacky
Vopred sa ospravedlnujem ak uz taky probelm vznikol ale:
Mam conversion kit z HK a to:
10A regler http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=25432
tento motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=25435

vsetko mam zapojene ako ma byt aj nainstalovane v heline.
Mam aj programovaci kabel cez USB.
Po zapnuti motoru sa ozve signal, potom ho treba stiahnut a zaznie dalsie pipnutie.
Potom pustim motor ten sa roztoci no ten sa po asi sekunde vypne.
Baterky mam 1S duremax 300 a vsetko sa toci naprazdno bez listov a bez pastorka...
Viete poradit co stym moze byt ze motor sa po 1sekunde vypne?

Dakujem


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 15.02.2014 18:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 143
Bydliště: SLOVAKIA, Malacky
http://www.youtube.com/watch?v=pZryi5ao1W0

prikladam aj video


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 15.02.2014 22:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 463
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Trochu mi to příjde, jako by motor měl zapojené jen 2 ze 3 drátů a nechtěl se roztočit, když je zatíženy (nezatížený by se teoreticky točit mohl). Možná je řídící elektronika inteligentní a odmítne pak dál pracovat. Zkus nějaký tupý měřák a proměřit jestli je motor dobře připájený. Pokud ano, pak nějaký chytřejší měřák jestli třeba nejsou nějaké nemocné koncové tranzistory na regulátoru. Ale to už je hodně odvážná doměnka. Zase pokud to jede bez zátěže a se zátěží ne...

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 15.02.2014 23:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2009
Příspěvky: 143
Bydliště: SLOVAKIA, Malacky
Tak zatial som problem vyriesil tym,ze som motor dal na iny regler a na 2S a roztocil ho,poyom som ho zapojil ako predtym a fungoval..tak potom asi bolo treba trosku zabehnut motor...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Blade MCPX2 - letový režim
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2007
Příspěvky: 627
Bydliště: Kroměříž - Jarohněvice
Zdarec pánové - pro "zimní" lítání jsem si pořídil RTF set Blade MCPX2. Šel jsem do setu, protože mám všechno Futabu a nechtělo semi shánět sólo Spectrum radio.
Stroj je to skvělý, ale problém mám v tom, že to setový radio jede v režimu Normal, což na takový poletování stačí, ale já jsem zvyklý lítal IDLE...
Nemáte někdo tušení, jestli to jde nějak přeprogramovat do IDLE1?

_________________
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX2 - letový režim
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 13:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7206
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud máš setovou DX4e a máš ji dobře spárovanou, tak do acro režimu se přepneš normálně přepínačem.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade MCPX2 - letový režim
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 13:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2007
Příspěvky: 627
Bydliště: Kroměříž - Jarohněvice
SUPER! nemám k tomu totiž manuál.. dík!

_________________
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7206
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Manuál mám v EN, kdybys chtěl poslat.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 08.03.2014 9:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2006
Příspěvky: 159
Bydliště: Dolní Benešov - Zábřeh (Opava)
Asi budu za hlupáka, ale už si nevím rady. Když zapnu heli bez plynu a dám třeba klonění nebo klopení, tak se mi serva normálně pohybují na stranu, když páky pustím do neutrálu tak se serva taky vrátí. Když to stejné zkouším ale s plynem, tak mi zůstanou serva v poloze kde jsem měl páku.( na zkoušku mám sundané listy) Přidám plyn, heli se roztočí, hýbnu pákou klonění - serva se pohnou taky, když ale pustím páku do neutrálu, tak serva zůstanou v nakloněné poloze a nevrátí se do neutrálu. Je to tak normální? Vrátí se až po tom co překlopím páku na vysílačce do protivky. Ale musím jí držet aby servo přejelo. nestačí jen do něj klepnout. Díky za radu.

edit:
tady na tomhle videu je to stejné http://www.youtube.com/watch?v=-YpBVbqNjnE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: sob 08.03.2014 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 1700
Bydliště: Havířov
Wrchi píše:
Asi budu za hlupáka, ale už si nevím rady. Když zapnu heli bez plynu a dám třeba klonění nebo klopení, tak se mi serva normálně pohybují na stranu, když páky pustím do neutrálu tak se serva taky vrátí. Když to stejné zkouším ale s plynem, tak mi zůstanou serva v poloze kde jsem měl páku.( na zkoušku mám sundané listy) Přidám plyn, heli se roztočí, hýbnu pákou klonění - serva se pohnou taky, když ale pustím páku do neutrálu, tak serva zůstanou v nakloněné poloze a nevrátí se do neutrálu. Je to tak normální? Vrátí se až po tom co překlopím páku na vysílačce do protivky. Ale musím jí držet aby servo přejelo. nestačí jen do něj klepnout. Díky za radu.

edit:
tady na tomhle videu je to stejné http://www.youtube.com/watch?v=-YpBVbqNjnE

Ano, je to úplně normální. Tyto heli se řídí jinak - musí se nutit stát. "Hračky" se musí nutit letět :wink:.
Taky jsem si kdysi říkal, že mi asi nefunguje SIMulátor, když jsem lítat se 4CH Colibri a pak si na SIMu dal "normální" heli :mrgreen:.
PS: Nejprve se musíš naučit viset (stát na místě). Až potom létat ...

_________________
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: pát 11.04.2014 17:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.1.2014
Příspěvky: 5
Ahoj, další dotázečka. Zajímaly by mě postřehy s vadnýma bateriema. Mám asi 5 baterií a všechny dělají to, že při přidání plynu do cca 5s vrtulník převrátí na bok.
Co jsem to testoval v ruce, tak při pridávání mi po chvíli sjede jedno servo dolu. Při kvrdlání knyplem na max otáčky se jakoby serva po chvilce zaseknou. Musí se ubrat plyn, pak to zase funguje asi 5s do záseku.

Baterie jsem testoval i na Blade nano s redukcí a dělá to taky, je možný že proto mi nechtěl nakočit ten stř. regulátor. A to jsem koupil dvě nové baterie a dělaly to samé! Smůla na kusy :( .

Dělalo to taky někomu.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: pát 11.04.2014 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 912
Bydliště: VSETÍN
Obrázky: 0
To nebude vadnými bateriemi, ale vadný motorek na servu, kde právě končí jeho životnost a dělá ty záseky, taky mi to dělalo, takže budto nový motorek na servo, nebo celé servo.

_________________
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: pát 11.04.2014 19:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.1.2014
Příspěvky: 5
vylizplech píše:
To nebude vadnými bateriemi, ale vadný motorek na servu, kde právě končí jeho životnost a dělá ty záseky, taky mi to dělalo, takže budto nový motorek na servo, nebo celé servo.



Myslim si že to bude spíš těma baterkama, protože ten blade nano mi s orig. baterkama funguje, ale když tam dám ty z Mcpx, tak mi to dělá to co na Mcpx. Ty baterky z nana ale nemůžu odzkoušet na Mcpx zase. Asi zkusim koupit další dvě nový baterky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
PříspěvekNapsal: pát 11.04.2014 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2010
Příspěvky: 684
Bydliště: Praha 10
Kolik mají ty lipol cyklů nabíjení?
Nákup nových článků tvůj problém nevyřeší. Jedná o chybu poškozených serv, bylo lepší abys prošel vlákno Mcpx nejlépe od začátku, najdeš tam rady jak případně řešit opravu.

_________________
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1310 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz