Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

jake mate skusenosti s HBK 3
Anketa končí za sob 26.02.2011 12:05
dobre 38%  38%  [ 3 ]
spatne 0%  0%  [ 0 ]
nestoji za nic 63%  63%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 21:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2901
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
Člověče, už se v tom pěkně motáš. Zkoušíš přepínat přepínače bez znalosti problematiky řízení vrtulníku. Doporučuji nastudovat teorii a potom vyzkoušet nebo raději svěřit model zkušenému vrtulníkáři. Řešit to takhle na dálku bude asi v tomhle případě nekonečný příběh. :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 21:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2010
Příspěvky: 125
1 daj do polohy OFF teda bližšie k čislu 1
2 daj do polohy ON
a vyskúšaj
cyklika sa niesmie nakláňať ale isť pekne rovno hore dole všetky tri servá naraz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Jestli jsi měnil serva a dal tam neorig.která chodí opačně,je to marný boj. :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 30
přepínače přepnuty.Po inicializaci se roztočí rotor na malé obrátky,nedá se páčkou vypnout.Cyklika reaguje jenom omezeně a to spíš jen do stran.
Serva jsou tam origo.

Serva jdou naráz,když jsou přepínače na OFF,ale nejde ten potenciometr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2010
Příspěvky: 125
trim plynu máš stiahnutý?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 30
jo jo,je.Asi to vydím na novou vysílačku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2010
Příspěvky: 753
Bydliště: Hranice na Moravě
mik119 píše:
to s tím akro režimem tak je,akorád mi nejde do hlavy,proč se ten motor v tom režimu zapne naplno?Ten potenciometr,ten vůbec nereaguje,takže nemožnost vzletu může být chybou v tomhle ne?Pod bateriema jsou dva přepínače.Na jedný straně je nápis ON,každej přepínač má označení,1 a 2.Když přepnu 1čku do ON,tak při přidávání plynu cyklika se nahýbá vzad,ale zase se dá tím potenciometrem tou cyklikou hýbat ubíráním nebo přidáváním dělat náklon cykliky vzat,nebo vpřed.Přepnu-li 2ku do ON,cyklika při přidávání plynu je nečinná.


je to velice stručně proto, že režim normal a acro (IDL1) fungují poněkud rozdílně:
režim normal :
při staženém kniplu plynu (kolektivu) má být náběh listů hlavního rotoru cca - 2 stupně ( je to záporný úhlel, a drží vrtulník při zemi) - otáčky rotoru nula
v polovině kniplu má být náběh listů v nule nebo mírně do plusu - kombinace rychlosti otáčení rotoru a náběh listů by měly zaručovat aby mírně za polovinou začal vrtulník stoupat otáčky (70-80% náběh listů 0-3%)
v koncové poloze kniplu jsou otáčky maximální (100%,) uhel náběhu listů cca +11 stupňů

režím akro (IDL1):
stažený knipl plynu: otáčky 95-100% náběh listů -11st.
střed: otáčky 80% náběh listů 0 st.
plný : otáčky 100% , náběh listů +11st.

tohle je příklad, principielně jde ale o to, že v akrobatickém režimu pro polohu vrtulníku rotorem dolů musí rotor poskytovat dostatečný vztlak.

Šestikánalový vrtulník není žádná jednoduchá hračka. Když si projdeš internet nebo i na tomto webu najdeš odkazy, kde jsou tyhle věci celkem srozumitelně zpracovány

_________________
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2010
Příspěvky: 125
ked to budeš mať 1 OFF 2 ON a acro mode to ide a po prepnutí na normál nie tak je v najskor v p....
takto na dialku je to na figu


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2010
Příspěvky: 753
Bydliště: Hranice na Moravě
mik119 píše:
.........Po inicializaci se roztočí rotor na malé obrátky,nedá se páčkou vypnout......


Tak tohle se mi u regulátoru Align stalo taky ( proč to nevím). Ale vyřešilo se to novým napípáním regulátoru.

_________________
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2010
Příspěvky: 125
no neviem ci by to zvládol, ked zo základov má hokej :D

mik119- trosku teorie by nezaškodilo naštudovať, vrtulník je najzložitejšia vec na ovládanie, nastavovanie atd...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2010
Příspěvky: 753
Bydliště: Hranice na Moravě
arij píše:
no neviem ci by to zvládol, ked zo základov má hokej :D

mik119- trosku teorie by nezaškodilo naštudovať, vrtulník je najzložitejšia vec na ovládanie, nastavovanie atd...


to máš asi pravdu, ale než kupovat novou vysílačku aby zjistil, že je ve stejnejch sra...kách,
to mik119
možná by bylo nejlepší, kdybys to dovezl někam, kde by ti to dali dohromady.

_________________
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 30
vím,po netu je to naprd radit.Asi zůstanu u aut,ty jsou jednodušší :) Tohle někam zahodím...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
mik119 píše:
Tohle někam zahodím...
To raději prodej, lepší i pár stovek, než vrak v popelnici za nic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2010
Příspěvky: 30
to jo,to se nesmí brát tak doslova,s tím zahozením :) Ale jinak díky všem za snahu poradit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2011 22:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2010
Příspěvky: 125
nezahadzuj nepredávaj...behni za niekym kto Ti to nastavi, zalieta a popri tom Ti zodpovie strašne vela otázok, je lepšie raz vidieť ako sto krát počuť...ked sa primoceš k niekomu na letisku a oslovíš ho určite ťa neodpinká


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz