Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 363 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2011 21:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.10.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha
...vůle nastavený mám...při startu rotor roztočím rukou a pak pomalu přidávám, žel málo platné...těd tam je pastorek z minititana a už je na něm taky vidět opotřebení. Tím t tere myslíš t rexe 450? Ocelový to jako stříbrný na místo zlatého?

_________________
http://letik.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 15.07.2011 19:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2010
Příspěvky: 97
Bydliště: Louny
koukni sem něco takového " http://www.rc-vrtulnik.eu/-2339/ " já ho koupil od kamaráda a od té doby jsem měl pokoj s obrušováním ale časem začaly odcházet i jiné díly a udělal jsem obměnu na hk 450 i když to není t-rex ale na mé začátky je velice hodný :P


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.12.2011 23:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.11.2010
Příspěvky: 19
Bydliště: Krmelín
Snad jako vetsina co si mysli, ze letat se da za pakatel jsem si tenhle pokus o heli poridil taky. Zhruba pred rokem.
Vysledek. Ted ho prodavam za pulku nakupu (s pomenenou elektronikou a lepsimi listy.) a jsem nastvany, ze jsem neposlechl a nepridal par tisicovek na REXE. Opravdu je na tomto stroji hodnen spatneho. Vule snad vsude. Stabilita, co to je? Rozhodne nedoporucuji.
Daleko lepe lita MCP x a to je mensi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1446
Bydliště: Bořanovice
Tak je to tu panove...
Po zhruba roce, co jsem lital s IR koaxem, pak presel na jednorotor Colibry a stravil hodiny u simulatoru.... Pod stromeckem mi pristal Griffin 450.

Ted ovsem nastal trochu problemek.
Ac v simulatoru si s vrtulnikem rozumim a vykruzuju si osmicky vzhuru nohama, mam obavu pustit se do vzduchu s Griffinem. A o to vic, ze je to ARF verze a ceka me tedy vsechno pripojovani serv k prijimaci a nastavovani vysilajdy (Optic 6 + Optima 7). Chtel bych tedy pozadat o radu. Jak vsechny tyhle komplikace zvladnout? A na co si dat nejvetsi pozor?
Nerad bych s nim seknul o zem jenom proto, ze jsem prohodil kablik... :oops:

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 17:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
Prohozeni kabliku si vsimnes, nstaveni do vysilacky byva pro zacatecniky horsi.
Nejlepsi bude kdyz napises odkud si a pozadas nekoho zkuseneho z okoli aby se ti na to podival a prekontroloval to :wink:

_________________
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 19:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1446
Bydliště: Bořanovice
DaveLister: Asi mas pravdu. Ale na druhou stranu si s tim chci pohrat. Jsem takovej hracicka. Ono to pak cloveka vic tesi, kdyz si to vsechno posklada, nastavi, pripravi a pak si s tim zkusene flakne o zem... :lol:
Chtelo by to vystupni kontrolu. Nenasla by se dobra duse z Prahy nebo okoli?

_________________
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 21:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.10.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha
kolaCZek píše:
DaveLister: Asi mas pravdu. Ale na druhou stranu si s tim chci pohrat. Jsem takovej hracicka. Ono to pak cloveka vic tesi, kdyz si to vsechno posklada, nastavi, pripravi a pak si s tim zkusene flakne o zem... :lol:
Chtelo by to vystupni kontrolu. Nenasla by se dobra duse z Prahy nebo okoli?


Ahoj, když se nenajde nikdo zkušenější tak ti na to můžu kouknout.

_________________
http://letik.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
Nemyslel jsem to tak ze by si to nekomu dal, on by ti to nastavil ty jenom lital. To je nesmysl protoze po chvili s tim trisknes a budes to potrebovat udelat znova. Radeji si to nastav sam a pak to nech nekym zkontrolovat a zalitnout.

Taky si to muzes zalitnout sam jesli si sikovny. Ja jsem si svoji prvni helinu taky nastavoval a zalitaval sam, bohuzel jak se hned po vzletu ukazalo tak blbe :lol:

_________________
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 0:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 1700
Bydliště: Havířov
kolaCZek píše:
Nerad bych s nim seknul o zem jenom proto, ze jsem prohodil kablik... :oops:


Neboj, sekneš s ním o zem i když káblík neprohodíš, protože ti třeba vypadne z konektoru orig. serva :lol:.

Vítej v klubu :wink:.
Pro inspiraci přikládám foto umístění přijímače, abych ti to trochu usnadnil :D.


Přílohy:
Vypadnuty_drat.jpg
Vypadnuty_drat.jpg
[ 131.95 KiB | Zobrazeno 1191 krát ]

Griffin450_detail.jpg
Griffin450_detail.jpg
[ 166.75 KiB | Zobrazeno 1191 krát ]


_________________
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 14:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.10.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha
Já jsem dal přijímač dovnitř. Je tak lépe chráněný při pádu.
PS: Koukam jak je to zaprášený. To je tak když se startuje ze škvárového hřiště :lol: fuj haňba


Přílohy:
IMG_6515.JPG
IMG_6515.JPG
[ 100.46 KiB | Zobrazeno 1171 krát ]


_________________
http://letik.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 1700
Bydliště: Havířov
kolaCZek píše:
Chtel bych tedy pozadat o radu. Jak vsechny tyhle komplikace zvladnout? A na co si dat nejvetsi pozor?


Jako první věc vyměň pastorek za Hyperion 11z/3.15mm (HP-PIN0532-11) a už se ti neobrousí! Po 100 odlétaných baterkách je jako nový :wink:.
Mají ho např. tady: http://www.sczmodelshop.cz/modely-vtuln ... t-400-450/ (foto nemají aktuální)


Přílohy:
pastorek_Hyperion.jpg
pastorek_Hyperion.jpg
[ 124.03 KiB | Zobrazeno 1158 krát ]


_________________
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 16:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.10.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha
Super...ten origo pastorek je snad z másla....měnil jsem je jak na běžícím pásu. Pak jsem tam napral z Minititana tak ten drží o něco víc ale stejně se obrušuje. Toto určitě vyzkoušim.

_________________
http://letik.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 16:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.7.2006
Příspěvky: 158
letik píše:
Super...ten origo pastorek je snad z másla....měnil jsem je jak na běžícím pásu. Pak jsem tam napral z Minititana tak ten drží o něco víc ale stejně se obrušuje. Toto určitě vyzkoušim.



Je to divný. Vydrží tak cca 2 hodiny provozu. Čína je holt Čína. Jinak už s ním lítám a dá se to i udržet na místě ve visu. Cena prostě odpovídá kvalitě. Největší problém mám s rotací kolem svislé osy, stále se to musí trimovat, nedrží. (gyro už je jiné, je to spíš otázka velkých vůlí).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 16:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 1700
Bydliště: Havířov
VitezslavRais píše:
Největší problém mám s rotací kolem svislé osy, stále se to musí trimovat, nedrží. (gyro už je jiné, je to spíš otázka velkých vůlí).


Pokud máš kvalitní gyro s HL mode, tak to nemůže rotovat i když tam máš jakékoliv vůle.
Já tam mám Hitec HG-5000 a drží http://www.sczmodelshop.cz/gyra-a-gover ... sg-5083mg/

S těma vůlema na vrtulce je problém v tom, že servo gyra dostává hodně zabrat, protože musí neustále překonávat tu vůli při změně pohybu serva (vrtulky) do opačného směru.

_________________
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2012 16:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2010
Příspěvky: 316
Ahoj Vitěslave.

Nevím co máš za gyro ani jaké máš zkušenosti z jeho nastavením (ve vrtulníkové sekci zpúsob nastavení určitě najdeš) ale gyro za letu trimovat nemúžeš to se bude pořád někam točit.Zpúsob jak se to dá doladit při lítání je že vypneš heli,na rádiu si posuneš trim a heli znovu zapneš,gyro si načte novou středovou polohu,tento postup prováděj do té doby až se rotace zastaví.U levnějších gyroskopů se to nemusí zcela uplně podařit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 363 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz