Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 155 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 0:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2010
Příspěvky: 71
tak to mam v kupe a ani sem nemusel kupovat to ovladani. ale sem rad ze je mam
opravdu chyba byla v nakloneni listu a maly otacky pro vzlet ted uz vim jakej je to ten opradvovej zvuk. diky vsem moc za rady a pak sem muzu mrsknout video nebo cokoli kdo by mel stejnej problem a rad napomuzu, ale plyn a takovy aby byl v pulce packy mensi a do kraju pridaval to by melo jit uz nastavit v radiu pokud se nepletu je to tak?
na to ze sem nikdy s nicim poradne nelital akorat s jednim lacinym dvoukanalem a nikdy sem o principu jak to funguje a ze tam je i naklaneni listu nevedel celkove sem nevedel vubec nic tak sem rad ze ste mi s tim pomohly mnohokrat dekuji!!!!
jo a mam i ten meric otacek a nic moc asi se to musi zkouset na svete :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 0:15 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Dulezita je 0° kdyz mas packu v pulce, dole a nahore bys mel mit taky srovnany hodnoty, ale nemusi to byt 9° , me treba vychazi cca 11° neni to podstatny. Pokud bys mel kazdej list s jinou hodnotou, tak se podivej na prepakovani a musis vysroubovat nebo sesroubovat tahla k cyklice tedy az pod prepakovanim tak aby ta nula uprostred sedela na obou listech. Nekdy nevyjde presna nula, diky tomu, ze ocko na tahlu musis vzdy otacetr o 360° a proto je ten skok moc velkej a vychazi to mezi.. v takovym pripade at to mas udelany stejne na obou listech.
Treba ze mas 0° mezi pulkou packy a prvni ryskou....to nevadi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 1:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2010
Příspěvky: 71
psena píše:
Dulezita je 0° kdyz mas packu v pulce, dole a nahore bys mel mit taky srovnany hodnoty, ale nemusi to byt 9° , me treba vychazi cca 11° neni to podstatny. Pokud bys mel kazdej list s jinou hodnotou, tak se podivej na prepakovani a musis vysroubovat nebo sesroubovat tahla k cyklice tedy az pod prepakovanim tak aby ta nula uprostred sedela na obou listech. Nekdy nevyjde presna nula, diky tomu, ze ocko na tahlu musis vzdy otacetr o 360° a proto je ten skok moc velkej a vychazi to mezi.. v takovym pripade at to mas udelany stejne na obou listech.
Treba ze mas 0° mezi pulkou packy a prvni ryskou....to nevadi.

takze jeste takhle jak pises ze ocko muzes otocit minimalne o 360stupnu tak ja sem s nim otocil i jenom o 180, ale na jednu stranu de nasadit lip na druhou hur :) tudiz z toho vim ze z jedny strany to ocko ma mnesi diru, ale jelikoz ten vrtulnik je cina tak je to skoro na stejno, ale teda i pres to, jakou tranou ma bej nasazeny k osce??? predpokladam za asi tou vetsi s tranou k osce.. je tomu tak? ja jen tak abych to kdyztak dal jak to patri a popripade vytahly ocka vymenil aby me to pri letu nahodou nevyklouzlo a tim padem sem nemel z vrtulniku srot


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 1:18 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Melo by byt pismenem A na ocku ven, stranu bez pismena nasazujes na cep. Ale kdyz je nejhur, treba pri nemoznosti sestelovat stopu listu, tak to snad da pouzit i naopak...takze to asi neres.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 1:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2010
Příspěvky: 71
a jeste se zeptam v tem obchode kde sem byl pro radio dx6i me nabizeli abych mel ovladani cykliky v levo nebo v pravo, podle clanku co sem si procet tak se v ceske republice pouziva ovladani to kde je cyklika v levo a plyn v pravo, ale ja to mam naopak bude pro me lepsi si tam zajit a nechat si to vymenit, nebo zalezi na clovekovy co mu vic vyhovuje ja sem levak, co by ste mi doporucily? da se dobre naucit ovladani naopak? nebo to je jak kdyz se uci v uvozovkach odznova?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 7:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.8.2009
Příspěvky: 758
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 0
Ahoj

Gratuluji k tvé opravě. No já jsem začínal s modem 2 což je plyn vlevo, ale po návštěvě zkušeného pilota jsem byl upozorněn na to že pokud budu chtít seřídi vrtulník u něho tak si budu muset pořídit mod1 (plyn vpravo). Jinak mi můj vrtulník neseřídí. Tak proto jsem přešel na mod 1 ale bylo to dost těžké a to jsem neměl ještě hodně nalítáno a i tak už jsem měl blbé návyky. Proto doporučuji lítat v takovém modu co lítají tví kolegové co jsou zkušenější. Pokud je nemáš tak u nás najdeš spíš mod1.

_________________
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz


Naposledy upravil pcmaxik dne čtv 03.06.2010 6:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 8:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
A to by ti ho seřizoval s tvým rádiem?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 8:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.8.2009
Příspěvky: 758
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 0
arda1 píše:
A to by ti ho seřizoval s tvým rádiem?


Ano

_________________
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 8:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.9.2009
Příspěvky: 50
Bydliště: Chomutov
pcmaxík oprav si to moudro jak v modu 2 jsi měl plyn v pravo , blbneš tím lidi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 9:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Plzeň
Musim uvest na pravou miru svuj prispevek o nefungujicim gyru- nejak jsem si dal blbe dohromady nazev videa na YouTube a myslel jsem, ze jde o HK401 gyro.

Taky gratuluju k oprave, ses dobrej, zes to dal dohromady jen na zaklade fora. Ted uz jen jak radi ostatni, zbyva v podstate doladit jen stopu listu.
na to jak sestelovat krivky uz prijdes sam.

Jestli 0 stupnu nebo 4 stupne, to je asi tak. Ja si to steluju tak, ze mi vrtulnik pri provoznich otackach (cca 2600) visi kousicek za pulkou drahy kniplu a tomu prave odpovidaj cca 4 stupne na listech.
Muzes si to samozrejme udelat jak to bude vyhovovat tobe.

Nevim jestli tady uz nekdo zminil, ze u DX6i je nejaka chyba a kdyz chces, aby se netocil motor, nesmis dat na rezim autorotace hodnotu 0% plynu, ale 12 nebo 12.5%. Ted presne nevim.

Mode si zvol co vyhovuje tobe, ono to s tou prevahou mode 1 neni zas jak se pise :)

To, ze sis prosel celym stelovanim sam, ti dalo vyhodu, ze vis co a jak funguje. Budes to potrebovat az to rozbijes :D
Predpokladam, ze hoviny straveny na simu se rovnaj nule, vid?

EDIT: to "A" na ockach je jen u origos Align. U HK ty pismena nejsou. Ale je to videt, ktera dira je vetsi. Tou se to tam nasazuje. Pokud mas na nejakym ocku uz znatelnou vuli nebo jde vycvaknout podezrele snadno, urcite ho vymen.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 9:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2009
Příspěvky: 171
Bydliště: Praha
00Ja píše:
Nevim jestli tady uz nekdo zminil, ze u DX6i je nejaka chyba a kdyz chces, aby se netocil motor, nesmis dat na rezim autorotace hodnotu 0% plynu, ale 12 nebo 12.5%. Ted presne nevim.


Vstupovat jsem nechtěl, ale já mám na DX6i na režim hold (autorotace) nastaveno 0% plynu a motor se mi netočí pokud nastavim více, točil by se!
Ještě doplním, že rozsah dráhy plynu mam 100%.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 10:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Plzeň
OK, mozna je to v novejsich uz opraveny. Nepamatuju si presne souvislosti, ale prisel jsem do styku s jednou DX6i, kde to takhle bylo a prej to bylo napsany na nejakym webu (Klabackovo???).
Nevadi, proste pokud se to bude s 0% tocit, zkus 12% (nebo 12.5%).
Majitele DX6i urcite poradej.

EDIT: ted me jeste napadlo, ze spis ani tak nepujde o chybu DX6i, ale o chybu pouzityho regulatoru (tam, kde jsem se s tim setkal- BLADE 400).
Takze tady je to mimo tema :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 12:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2010
Příspěvky: 361
Bydliště: Ostrava- Poruba, Jeseníky (ZH)
Jako křivky bych tu vubec neřešil a nastavil dle osvědčeného.. Bob Finless. Zbytečne bude potom laborovat s nastavením celé hlavy. Potom myslím že psena psal neco o nábehu listu 11stupnu, pro procko urco OK, ale pro tuto 450 nevím nevím, urcite si skontroluj když budeš mít kolektiv (desku cykliky) uplne dole a budes pákovat s výškovkou a křidelkama, jestli ti fakt neleze páka predního spodního serva do hnacího ozub kola :-D, mohlo by se ti stát ze si zku....víš servo, např při dotáčení rotoru že to napáčkuješ na zemi do této polohy!!! Třeba ti to vychází dobře, ale jistota je jistota :-). V podstate co vsechno potrebujes uz tu v tomto vláknu padlo, stačí si to v klidu projít, nebo pokud se ti nechce tak se podívej na videa z toho helifreaku... čest


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 17:34 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Hele, co se tyce modu 1 nebo modu 2, zapomen co ti tady kdo rikal a rid se svym instinktem, stahni si na PC nejakej simulator , pripoj si ho na DX6 (kabel stoji od 150-500kc) a zkusi si vsechny mody, kterej ti bude nejbliz tak litej. Litat MOD 1 jen kvuli tomu aby ti ho nekdo v CR seridil, je podle me v dnesni dobe trosku nesmysl. Nejen ze dost lidi uz lita 2ku, ale pokud jsi sikovnej, nebudes potrebovat na zalitani nikoho. A pokud uz bys musel nekoho navstivit, tak ti helinu sesteluje at se jedna o mod 1 nebo mod 2. Zalitani jako takove neni az tak nutne, a pokud je potreba zalet, tak se daji vysilacky propojit pres kabel ucitel- zak.
Ze se musim vzdycky rozcilit, kdyz ctu takovy rady..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.06.2010 22:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2010
Příspěvky: 71
jo jak rikate na srizeni uz me staci logika,zkouset a cist :). popr. dx6i taky toho dost udela za me treba ja mam servo elevatoru na druhy strane nez je u t-rexu(tim padem mi funguje packa na naklon vrtulniku do predu a do zadu opacne) a ktomu slouzi na dx6i.. swash mix staci prehodit s 60 procent na minus 60 (u elevatoru) a je to v poradku u original ovladace co u vrtulniku byl bych musel prehodit servo, ale az bude dlouha chvile nebo vrtulnik o neco roseknu tak ty serva dam jak patri. pokud sem neco napsal spatne tak me prosim opravte protoze si myslim pro me a i pro dalsi zacatecniky je to taky dobra informace jak se daj otocit chody serv.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 155 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz