Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: setový přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 31.03.2011 12:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha 3
Zdravím pánové. Nemohl by mi prosím někdo poradit, jak zapojit jednotlivé servo-konektory do setového přijímače. Před drahným časem jsem to vše rozpojil, aniž bych si to (blbec) vyfotil či popsal a teď váhám co kam vrazit. Návod momentálně nemám k dispozici a pan GOOGLE mi nerozumí (spíš já jemu). Jedná se o nápisy: AUX1, GEAR, RUDD, ELEV, AILE, THRO, BATT. Vím, co to znamená anglicky a co bych tam připojil v případě letadla, ale v případě v BSR váhám kam patří patří jednotlivá serva, popřípadě gyro.

Do THRO bych asi dal regl, do RUDD bych asi zapojil třívodič z gyra (ten jednovodič nezapojuji a citlivost šteluji šroubováčkem přímo na gyru). No a u ostatních serv už dost váhám.

Pro ujasnění terminologie navrhuji jednotlivá serva pojmenovat, při pohledu od vyrovnávacího rotoru, na servo "spodní" "horní" a "přední". Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 31.03.2011 13:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
No už si to přesně nepamatuju, ale to nevadí. Začínáš správně -THRO = regl, RUDD = gyro a dále ELEV = kabel k servu co je v ose vrtulníku. AILE a AUX1 prostě nějak zapoj a vyzkoušej, jak to chodí a pokud to chodí opačně, tak je prohoď- a je to (pokud jsi teda nešteloval vysílačku). BATT je prázdné.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2011 20:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Brno
Mohl by mi prosím někdo z majítelů SR říct, zda je normální, že při uvolnění throttle hold i při zcela staženém plynu vrtulník roztočí na pomalé otáčky rotor? Chystám ho pomalu k prvnímu testu, mám k němu spárovanou vysílačku DX6i. Napadlo mě, zda nemám vytrimovat plyn zcela dolů? ale nechci vymýšlet blbosti, pokud je to normální. Žádný z mých ostatních vrtulníků (mSR,SR120) při staženém plynu nestartuje motor tak mě to trošku zaskočilo, naštěstí automaticky zapínám throttle hold při zapnutí vysílačky :) . Originální baterka vydrží 7 minut nebo jak dlouho (při klidném visení nebo létání)? Ještě poslední dotaz, dal jsem si do DX6i nastavení podle netu, a je mi divné, proč je tam reverz u ocasní vrtule (rudder). Je to v pořádku, používáte někdo toto nastavení? Díky za odpověď.

Under the Setup List: 

1) In the reverse menu Reverse the Rudd and Pitch settings
2) Under Swash Type - Select CCPM 120


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Blade SR
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2012 21:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Ostrava-Muglinov
Ahoj,
myslím že právě je ten problém v zaplém Throttle Hold. Mám stejnou dnešní zkušenost s SR a Dx6i. Zapnu vysílač bez ThrottleH(jinak pípá), pak baterku v Heli a pak zapínám ThrottleH a je klid.

_________________
Jirka
___________________________________
DX6i; Blade 120SR> Blade SR> Blade 130x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: stř 08.08.2012 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Kluci trošku z jiného soudku. Používate tam jiný systém než Spektrum a popřípadě jaký? Jde hlavně o velikost přijímačů- Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: pon 15.04.2013 20:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.1.2013
Příspěvky: 18
tak zatim s Bladem spokojenost motorek funguje celkem v pohodě,zatim se učim vyset atd Blade je muj přechod na 6 ch a můžu říct že jsem celkem spokojenej.Největší náchylnost je asi na gripy...pokaždy když vezmu listama zem či nějakou překážku tak se ulomí :-) takže hlava z plastu se bude muset postupně předělat do kovu...


Tak možná první trochu nedostatek na Blade...Kovový grip nejsou k sehnání...tak to mě tak trochu zamrzelo teda....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: pát 03.05.2013 14:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.1.2013
Příspěvky: 18
aha...tak trochu zklamání Kovové gripy nejsou a již nikdy nebudou to je ale velice nemilé...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: stř 28.08.2013 6:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Ostrava-Muglinov
Zdravím,
kovové gripy jsou stále na Microheli. Doporučuji od nich i kombinaci s kovovou hlavu, ovládání je přesnější.
http://www.microheli.com/store/index.php/cPath/3_33

_________________
Jirka
___________________________________
DX6i; Blade 120SR> Blade SR> Blade 130x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2013 22:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Mám rozpracovanou předělávku Blade SR na zadní střídavý motor Turnigy 2020-3500kv. Ten už tam mám, protažené kabely trubkou a regulátor Turnigy Afro 12A - SimonK fw. Jelikož hlavní ESC je mix typ (s výstupem 3 fáze na hl. motor a PWM na ss ocasní motor) tak nevím jak to zapojit s využitím stávajícího gira. Má-li někdo toto již vychytané prosím o radu.
S pozdravem Plha.


Naposledy upravil Plha dne pon 25.11.2013 9:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: pon 25.11.2013 0:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Jiřík píše:
Zdravím,
kovové gripy jsou stále na Microheli. Doporučuji od nich i kombinaci s kovovou hlavu, ovládání je přesnější.
http://www.microheli.com/store/index.php/cPath/3_33

---
Taky mám tu sadu z Microheli, ale byla to řacha, k tomu mi přiklepli i clo a DPH :(


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2013 13:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Příloha:
DSC_0069.jpg
DSC_0069.jpg [ 147.26 KiB | Zobrazeno 1200 krát ]
Příloha:
DSC_0067.jpg
DSC_0067.jpg [ 160.4 KiB | Zobrazeno 1200 krát ]
Ohledně zadního stř. motorku odpovím si sám, možná to bude dobré pro jiné. ESC Turnigy Afro jsem dal pryč protože prakticky nefungovalo a použil Turnigy Plush 12A. To se někdy ke stávajícímu giru neinicializuje (správně nezapípá) ale když ano tak funguje celkem spolehlivě. Čerpal jsem z fóra helifreek, tam se s tím Američané zabývali. Giro zkusím později vyměnit za HK 401B AVCS, které by mělo být spolehlivější. Zatím jsem to vyzkoušel na zkušební otočné stolici a ocas je celkem klidný bez kmitání. Později, až to bude možné zalétám a informuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade SR
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2013 0:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 1
Tak nakonec bylo všechno jinak. Motorek mi odešel, byl na celkem vysoký kv a triclanek byl na něj moc. Dal jsem tam jiný c 2226, ten je na 2- 4S a má 1800kv. Vrtulka je tlacna 3lista 5x3 a je pristrizena na koncích. Gyro jsem tam dal GA 250, ESC Turnigy Afro 12A se SimonK fw. Gyro je nastavené (na Spektrum Dx6i) na cca 80% zisku pro lepší reakci ocasu. Při startu heli se musí "probudit" pomocí packy ocasu, sem-tam a je ocas aktivovany. Do špice kabinky jsem musel dát kousek olova pro vyvážení těžšího ocasu. Původní mix-ESC pro hlavní rotor vyhovuje i když je jen na 8A. Čerpal jsem z www.helifreak.com kde se touto přestavbou zabývali.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Blade SR-naklánění doleva
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2014 17:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.1.2014
Příspěvky: 1
Ahoj.
Koupil jsem si nový vrtulník (starší z bazaru) Blade SR a mám následující problém.. Při každém letu, i v hale (takže to větrem nemůže být) , se vrtulník naklání na levou stranu .. Zkoušel jsem ho trimovat na vysílači a zdá se mi, že není rozdíl před trimováním a po trimovaní. Vypadá to nějak tak, že vrtulník zapnu dam výkon motoru asi na 35% a vrtulník se začne velkými kruhy pohybovat
doleva -ale když dám levou páčku doprava (mam vysílač v modu 2) tak se přestane
pohybovat - potom když zvýším výkon a pustím páčku začne se ve vzduchu stáčet (padat) doleva.
Vůbec to nechápu a žádám o pomoc. Myslím si, že kdybych tam nedával tu páčku hned na začátku tak by výsledek byl úplně stejný - ale můžu to zkusit....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problém s Bledem SR
PříspěvekNapsal: pát 07.02.2014 22:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2014
Příspěvky: 17
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 0
Ahoj lidi potřebuji poradit. Zapnu baterku na vrtulníku dvakrát to pípne vzadu na Giru se rozsvítí kontrolka to by bylo v pořádku ,ale to je všechno. Dole jsem zaznamenal párkrát bliknutí a už nic dál , mělo by to snad svítit jestli se nepletu. Na vysílačku to vůbec nereaguje. Co to může být ? Jsem v tom nováček tak omluvte moje výrazy.

_________________
Jeti DS-16,Goblin 630,Trex 600,Trex 450pro,Spirit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s Bledem SR
PříspěvekNapsal: pát 07.02.2014 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 912
Bydliště: VSETÍN
Obrázky: 0
Na jakém Giru? Myslíš Giru dˇItalia?, Promiň nedalo mi to :D

_________________
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz