Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 527 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Ahoj, zakládám tohle vlákno kvůli výměně praktických informací z provozu tohohle strojku a současně prosím, abychom se toto téma snažili udržet. Diskuze o tom, zda je to "předražená hračka" a nebo "nejúžasnější objev sezóny" apod. prosím směřujte do jiných vláken, např. sem: http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15682&highlight=innovator
Díky!!!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Tak a hned první tři zkušenosti z praxe (verze MD-530):

1. Je to sice deklarované jako RTF, ale nezapomeňte utáhnout a zajistit všechny šroubky - z vlastní zkušenosti např. imbusky držící unašeč zadní vrtulky (ty schované pod kořeny listů - listy nutno taky demontovat). Jednak je to životně důležité, a jednak se tak nenásilně seznámíte s konstrukcí.

2. CD s eklektronickým manuálem - videosborka a rozborka je hezká a názorná, pro začátečníky jako dělaná, ALE nefunguje pod FireFoxem, pouze pod IE

3. V návodu je asi milion nejrůznějších "bezpečnostních upozornění" včetně konstatování, že baterka taky může během letu vybouchnout a shořet (asi ať si z toho nic neděláme, kdyby se to stalo), ale chybí tam banálni detail - pro vyndání baterky z držáku se musí nejen tahat za černou páčku, ale taky mačkat pojistky ze stran pouzdra baterky. Jinak to FAKT NEJDE vyndat :-)


Naposledy upravil off dne čtv 12.03.2009 8:19, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 18:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2008
Příspěvky: 268
Bydliště: Praha
Mě by docela zajímalo jak je to se softwarem. U toho kabelu (co se asi kupuje zvlášť) nebo přesněji interfejsu jsou rovnou i nějaká data? Mám na mysli jestli jde při koupi verze EXP pro začátek nahrát soft z MD530? Pak by mě ještě zajímalo jestli je v tom nějaký stabilizátor nebo se páčkuje jako u klasické heliny. Myslím jestli se automaticky vrtulník stabilizuje (něco jako helicommand). Na videu to létá velice klidně a prakticky visí bez páčkování, což bězná helina nedělá, tak se ptám jak to funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 18:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Sw. se bohužel se opravdu kupuje zvlášť (i když pro základní provoz opravdu není potřeba). Na CDčku jsou připravené 4 profily:

1. Standard - visení
2. Standard - sport
3. F3C - nastavení pro sestavu FAI
4. 3D - plné využití možností

Profily 2-4 mají přednastavený výkonnější motor a regulátor, ale jde to změnit na standardní, netuším ale, jestli a jak se tím nějak mění další nastavení.

Nějaký extra stabilizátor to nemá, je potřeba "páčkovat", samo to neletí :-))


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2008
Příspěvky: 914
Bydliště: Buštěhrad
Jak hodná je ta hodná (MD-520) helina?
Jak je to se simem? V prvních informacích se o něm psalo. Ostatně se psalo, že se bude prodávat se softem.

_________________
Heli: MT E325, Walkera 22Hračky: FreeSpirit, Blade mCX, PicooZAero: Cessna 182 (Pelikán), Easy Glider ProKrabice: Pitts S2CX (VA), Grace Tango (azero), Etalon 200 (LS)Rc: JR DSX9, JR PCM9XII + DM9R.I.P.: Walkera 60, Kestrel 500SX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 11.03.2009 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Zatím se tváří naprosto hodně a nezáludně, ale mám na ní odlítáno resp. odviseno a opatrně odkolečkováno nějakých pět baterek. Sim je součástí toho sw. CD, na první pohled vypadá hodně primitivně, ale ještě jsem ho nezkusil nějak nastavit nebo tak něco. Obávám se, že přiložený simulátor (FMS) je opravdu vhodný maximálně k tomu naučit se základní "kvrdlání" páčkama.
EDIT 12.3.2009: tak jsem k simu připojil orig vysílač (což jde celkem bez problémů, jen je potřeba správně nastavit přiřazení kanálů a reverzy), ale nevím, třeba jde nějak nastavit realističnost, ale jinak "letový model" (jestli to tak jde vůbec nazvat) odpovídá tak FS 3.0 z roku 1995 s nějakou opravdu divnou fyzikou. Zatím z mého pohledu zcela nepoužitený bastl, to je fakt lepší koupit si a rozbíjet nějakou hračky typu Free Spirita...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 12:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
V navodu nepisou o tom,ze baterie musi byt pred letem maximalne nabita :roll: jinak vrtulnik hlasi nizke napeti baterie a nespustis motor :!:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
raging píše:
V navodu nepisou o tom,ze baterie musi byt pred letem maximalne nabita :roll: jinak vrtulnik hlasi nizke napeti baterie a nespustis motor :!:


Hihi sem je snad vidět :-) Zrovna jsem to řešil - naštěstí ten limit jde nastavit softem, což jsem taky udělal a pohoda :-)

Při té příležitosti mě trochu vyděsila komunikace - stáhl jsem nastavení, opravil limity, nahrál nastavení, všechno se tvářilo OK, pak jsem si řekl, že tam opravím ještě něco a taky že se pro jistotu přesvědčím, že jsem to nepopletl - tak jsem znova stáhl nastavení z heliny, všechno proběhlo zdánlivě OK - ale v políčkách nebylo buď nic, nebo naprosté nesmysle. Trochu dost mě to vyděsilo, vzal jsem default nastavení, znova nahrál, načetl a zase nic... už na mě padala deprese, ale pak jsem dal "Reconnect", ten ohlásil chybu a celé to zbuchlo. Spustil jsem znova nastavovací soft, připojil helinu a načetl nastavení - a vše bylo OK. Takže další závěr - softík na posílání a vyčítání dat nepozná, že přenos (přinejmenším z heliny ven) korektně neproběhl, trubka jeden. Takže tím spíš se doporučuji vždy přesvědčit, že provedené úpravy jsou opravdu korektně zapsané.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 13:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
A ještě jedna "banalita" - ono to není vyvážené! A po zkušenostech s jinými "ready-to-fly" strojky se mi chce už dodat "samozřejmě". Olova teď po ruce nemaje, spravily to zatím dvě tužkové baterky nalepené izolepou na čumák. A ejhle - ono to ve visu fakt plave daleko míň :-) kdo by to byl řekl!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
off píše:
A ještě jedna "banalita" - ono to není vyvážené! A po zkušenostech s jinými "ready-to-fly" strojky se mi chce už dodat "samozřejmě". Olova teď po ruce nemaje, spravily to zatím dvě tužkové baterky nalepené izolepou na čumák. A ejhle - ono to ve visu fakt plave daleko míň :-) kdo by to byl řekl!
na vyvazeni se vybodni :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6346
Bydliště: Dubai, UAE
Nejsem příznivec této heli, ale dám se rád přesvědčit že funguje. Dneska jsem byl v Hobbyteamu a ošahával tam Innovatora. Zarazily mne vůle na rotoru. Podržel jsem jeden unašeč listu a zkusil zahýbat druhým. Náběh listu se měnil o cca 5° možná více. Heli vypadala nelítaná. Máte to taky tak a nebo to byla náhoda a špatný kus?

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 22:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Ja uz ho nemam,nezkousel jsem vule,jen funkcnost,letal v poho, novy majitel je Off :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
pkotatko píše:
Podržel jsem jeden unašeč listu a zkusil zahýbat druhým. Náběh listu se měnil o cca 5° možná více.

Me se ani nehne :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 12.03.2009 23:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2384
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Já furt nechápu jedno. Stále jsem četl, že jde Innovator nastavit přes pc atd. Tím pádem mě to vyznělo, že set obsahuje vše potřebné. Jenže jak tak teď koukám na to nastavení se musí dokoupit toto?http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=37059 za "pouhých" 1 190kč? Pokud ano, je to důležité, nebo je to jen doplněk bez kterého se dá zcela lítat v poho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 13.03.2009 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Ano, bohužel je to tak. Létat s tím jde i bez toho doplňku, v řídící jednotce je z výroby nahraný základní profil (tj. není to jako koupit "prázdné" rádio - už tam základní nstavení pro normální lítání je), ale nedá se na něm nic změnit (samozřejmě kromě mechanických věcí jako je vyvážení, dotrimování event. úpravy délky táhel apod. - to je klasika).

To, co se u "normální" heliny pípá do vysílačky, se tady nahrává do řídící jednotky v helině. A na každou takovou změnu, ať už vlastností mašinky, nebo třeba úrovně různých výstrah apod., je potřeba mít ten doplněk = kabel s "krabičkou" ovládací sw a jako bonus takový jednoduchý sim - viz výše.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 527 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 36  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz