Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 743 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2013 20:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No, nevím jak zde reklamovaný Tobex. Já jsem kupoval ložiska v místní ložiskárně (http://mapy.cz/s/6rFM Brno, Poděbradova 77). Tam se sice pán, co prodává ložiska na mnohem větší divil, že se vůbec něco tak malého dělá, ale sehnal všechny rozměry, co jsem chtěl. Ještě mi dal vybrat jesli China nebo Japan. Pak mi v katalogu ukazoval, že jsou ložiska, co jsem chtěl do motoru, dělaná na 30tis. otáček/mintua. Navíc povídal, že pokud by se to točilo rychleji, tak se to akorát víc zahřívá a vytíká z toho olej, takže když se to jednou za čas promaže, aby to nebylo suché tak to vydrží. Zatím drží.

Tobex nebo jiné - ono těch dobrých výrobců zase tak moc nebude, takže když to nebude China, tak to asi půjde.

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Baterky
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2013 15:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2008
Příspěvky: 124
Bydliště: Rokycany
Chtěl jsem se zeptat zda existuje možnost nahradit lipolky 3S 1800mA
do blade 400 jinejma baterkama Nimh, nebo je něčím nahradit
Má někdo zkušenost / velikost ,váha,atd / Náhrada díky.

_________________
Blade 400, DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterky
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2013 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2901
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
mirek77 píše:
Chtěl jsem se zeptat zda existuje možnost nahradit lipolky 3S 1800mA
do blade 400 jinejma baterkama Nimh, nebo je něčím nahradit
Má někdo zkušenost / velikost ,váha,atd / Náhrada díky.


V dnešní době je nahrazovat něčím jiným (jinou chemií) je blbost. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2013 18:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1830
Obrázky: 0
Zustat u lipo


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2013 18:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 392
Bydliště: Mlada Boleslav
lipolky 3S je důležité, zbytek je dle potřeby na hobbyking 1800mA až 2200mA třeba i víc, 25c a víc dle pokroku létaní.

_________________
JETI DS-14 / Phoenix / Goblin 500 / Spirit /


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: stř 26.06.2013 18:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2011
Příspěvky: 465
Bydliště: Tísek, Ostrava
Ahoj kluci nechcete nekdo draka a spoustu ND viz rubrika "prodam" . Dam ho jen do dobrych rukou ;-)

_________________
Spektrum DX6i, TREX600ESP - Hughes 500, LRP S10 Blast TX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: ned 30.06.2013 13:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2008
Příspěvky: 124
Bydliště: Rokycany
Ahok kluci nemá někdo návod v čestině na nabíječku od Hobby King
ECO SIX Balance charger nebo odkaz Díky moc

_________________
Blade 400, DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: úte 09.07.2013 21:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.7.2013
Příspěvky: 1
Ahoj,nemá někdo zájem koupit Blade 400 3d + Spektrum DX6i mod1+kufr + pár náhradních dílů vše za 3000Kč.Prodáno.


Přílohy:
P7094608.JPG
P7094608.JPG [ 236.35 KiB | Zobrazeno 1028 krát ]
P7094609.JPG
P7094609.JPG [ 310.42 KiB | Zobrazeno 1028 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: stř 30.04.2014 22:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Ahoj,
zvládnul jsem BLADE SR tedy mešní živější helinu, ale když jdu nahoru s BLADE 400 tak se mi nedaří ani pořádně zaviset.
Stále mi to někam cestuje. Nemít tren. kříž tak už jsem to rozmlátil.
Neporadí někdo čím to může být?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: čtv 01.05.2014 19:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
arkudo píše:
Ahoj,
zvládnul jsem BLADE SR tedy mešní živější helinu, ale když jdu nahoru s BLADE 400 tak se mi nedaří ani pořádně zaviset.
Stále mi to někam cestuje. Nemít tren. kříž tak už jsem to rozmlátil.
Neporadí někdo čím to může být?


No, jestli se Blade SR chová podobně v reále jak v Phoeixu, tak je to extrémně stabilní stroj (samostabilizující se), takže na Blade 400 doporučím akorát trénovat, trénovat, trénovat. Simulátor je dobrá volba. Když jsem začínal, taky jsem nechápal, jak to může člověk udržet na místě.
Ještě stále nechápu, jak lidi můžou udělat některé figury. Ale je to tréninkem, jde to.
Teda v mém případě věřím, že některé věci se prostě nenaučím, ale lítat dopředu, viset a přistát se std 6ch. (Blade 400) se podle mě je schopen naučit prakticky každý.

Možná bych napsal: nepouštět páčky a pořád řídit. :) A viset zkusit výš jak 3 průměry rotoru (pak to není ta té ground bublině).

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 02.05.2014 7:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2012
Příspěvky: 877
Bydliště: Praha 4/12
Arkudo: Právě jsi narazil na to samé, co stovky lidí před tebou. Blade 400 je zcela jiná heli než Blade 120SR. Zásadní rozdíl je v tom, že stodvacítka má pevně nastavený úhel náběhu listů (Fixed-Pitch) a chová se jako všechny ostatní "čtyřkanály" - aby někam letěla, tak ji musíš nutit. B400 má jako všechny ostatní "dospělé" modely nastavitelný kolektiv a je už z principu výrazně obratnější. Měl jsem oba, vím o čem mluvím.

Takže simulátor, simulátor, simulátor. A sundej si kříž. Naučit se viset není nepřekonatelné, důkazem budiž ty stovky lidí co lítají všechny ty T-Rexy, Raptory a jiné bejkárny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 02.05.2014 8:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1830
Obrázky: 0
Presne tak, simulator a cvicit. Opravdu jsem se zasmal kdyz porovnavas tyto dve heliny :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 02.05.2014 9:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.8.2013
Příspěvky: 447
Nevim co je tady k zasmani. Vis co je to za helinu vubec? Neni to 120 sr ale jen SR! Jedinej rozdil je ze nema hnanej ocas reminkem ale primo motorkem. Jinak je to klasicka 250. A v simu je to pohodicka. Tam musim zapinat vitr a fyziku na 100% abych vubec docilil nejaky nestability. Spis je tam neco blbe a dneska to snad zjistim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 02.05.2014 9:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 464
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
arkudo píše:
Nevim co je tady k zasmani. Vis co je to za helinu vubec? Neni to 120 sr ale jen SR! Jedinej rozdil je ze nema hnanej ocas reminkem ale primo motorkem. Jinak je to klasicka 250. A v simu je to pohodicka. Tam musim zapinat vitr a fyziku na 100% abych vubec docilil nejaky nestability. Spis je tam neco blbe a dneska to snad zjistim.


Ne, opravdu se není čemu smát. Všichni začínali a třískali s modely o zem. Možná existují výjimky, ale ty lze zanedbat. (Výjimky nesmějte se, není to hezké. ;-) )
Opravdu jsem myslel na SR (to je skutečně 6ch.). Akorát SR je sestavaný tak, aby se po puštění řízení tak nějak stabilizoval.
To Blade 400 (ani v simulátoru) nedělá (nebo míň). V simulátoru je spousta věcí ideálních v reále tomu tak z principu být nemůže. A pokud vrtulník neřídí hodně šikovná elektronika, tak to řízení zůstává na pilotovi.

Tuším, že SR, když se uvedlo do nějakého pohybu a pustila se páčka, tak přešel sám do vodorovné polohy. Tohle 400 neudělá. Bude si vesele poletovat (v tom lepším případě) v nastavené poloze, dokud jí neudělíš povel k něčemu jinému.
Zase reál se může (i dost) lišit od simulátoru.
Pokud se ti model nezdá, zkus ho nechat zalítnout někým, kdo už vrtulník ve vzduchu udrží, třeba ti k tomu řekne něco víc.

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(ky) )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 400 3D
PříspěvekNapsal: pát 02.05.2014 9:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2012
Příspěvky: 877
Bydliště: Praha 4/12
Aha, omlouvám se, nějak jsem si spojil slovo "SR" se "120 SR", prase aby se v tom vyznalo.

Ale k věci: co vlastně máš Arkudo na mysli tím "cestuje" - respektive máš šanci to porovnat s nějakou jinou heli stejné třídy? Zkus to trošku popsat - pohupuje se nějak? Jaké listy máš, kolik KV máš motor, jaký pastorek (aby se daly odhadnout otáčky)?

Měl jsem těch Blade 400 postupem času několik a každý byl hodně agilní, což mi kupodivu přišlo na nácvik visení vhod (až na zpocenou pr***el po každém přistání).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 743 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz