Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Blade cx2
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 13:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
Zdravím,tak jsem se stal šťastným majitelem cx2 a jsem z něj naprosto unešenej.Už se mi podařilo osekat (a vyměnit) všechny vrtule,ale na to,že s tím létám v místnosti 3,5 x 5m metů plnou nábytku,mi to přijde dobrý výkon.. :D (mám ho od vánoc).

Nicméně chci se zeptat zkušenějších.Hned při prvním startu,jsem zjistil,že vrtulník z výroby přiliš nastavený nebyl.Po pár startech se mi ho podařilo vytrimovat,ale mám problém s tím,že má neustále tendence se točit na nějakou stranu.Tedy tendence,on se pořád točí na nějakou stranu,nevydrží víc než 2 vteřiny být čumákem jedním směrem..Je to normální,nebo je někde chyba?

Druhý dotaz: Vrtulník měl sklon se točit do leva a to hodně.Musel jsem otočit šroubkem na řídící jednotce na doraz a trimer dát také témeř až na doraz.Teprve pak se mrška přestal točit.Stejná otázka.Je to normální a dá se to ještě někde poštelovat? :D

Dotaz třetí:Z řídící jednotky trčí dva drátky co nikam nevedou,tipnul bych to na ten pátý kanál.Co se na to dá všechno připojit a pořípadě jak?Měl bych nápad na nějakou diodu,stačí ji tedy jednoduše připojit k drátkům,nebo je to složitější?Jak těžké věci se daji přidat?Je jasné čím lehčí,tím lepší,ale je nějaká třeba doporučená váhová hranice pro elektrovrtulníky?

Předem moc všem díky za rady a tipy... :)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade cx2
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 13:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
Pokud máš v místnosti hodně nábytku, tak důvod toho točení může být ten že ti u něj vznikají různé vzduchové víry a proto se točí každou chvíli na jinou stranu.
Jo a na ty drátky určitě nic nepřidělávej, jsou to antény od přijmače ;-) Je to systém jako Spectrum a ten funguje zároveň na dvou frekvencích a sám si volí tu lepší - proto má dvě antény a ne jednu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 14:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
No to máš pravdu,tím by to být mohlo..Tím by se to vysvětlovalo... :D
Už jsem koukal i všechny ty ozubeny kolečka a převody (omlouvám se nevím,jak se tomu přesně říká) a zdály se být úplně v pořádku..
A jak je to tedy s tím pátým kanálem?S tou anténou díky za ifno,to bych mohl připojovat jako divej a divit se,že to nefunguje.. :D :D A další dotaz,neexistuje něco co by signalizovalo vybití baterie? Když lítam doma,nevadí to,ale nedovedu si představit,že letím někde venku a vrtulník mi začne v důsledku slabé baterie jít k zemi na nějakém nedobrém,nebo dalekém místě??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 14:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2006
Příspěvky: 246
Bydliště: PRAHA
no daleko ho nepoustej venku neb ho neuvidis a nebudes vedet kam presne leti


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 14:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
No ono jde spíš o to špatný místo,může to bejt sousedovic zahrádka,střecha nebo pes a nemusí to být ani tak daleko.Ale jde mi především o ten idikátor baterie.A taky ten pátý kanál.Jak to s ním je? Ví někdo odpovědi?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2008 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
cz_johny píše:
No ono jde spíš o to špatný místo,může to bejt sousedovic zahrádka,střecha nebo pes a nemusí to být ani tak daleko.Ale jde mi především o ten idikátor baterie.A taky ten pátý kanál.Jak to s ním je? Ví někdo odpovědi?


Jak se ti bude vybíjet baterie, tak bude klesat výkon a budeš muset začít přidávat plyn aby ses udržel ve stejné výšce. To se myslím celkem dá uhlídat.

S tím zapojením to je jednoduchý, prostě zapojíš další 'zařízení' do pátého kanálu přijmače - http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... SPMAR6100E . Pokud chceš jen zábleskové zařízení tak vím že je někdo do podobných modelů profesionálně vyrábí a stojí kolem pětistovky, ale nevzpomenu si kdo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2008 16:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
Pravda pravdoucí,možná jsou to byly jen zbytečné obavy.. :) Ale snažím se zjistit co nejvíc. Zkrátka když nelítám,pořád pátrám,co bych tam tak ještě vylepšil upravil a tak..Ale mám tu mojí potvoru pár dní,tak se asi ptám i na blbiny,za což se omlouvám,ale je to zkrátka mor..Hlavně v mém návodu (anglickém) je jen jak to zapnout a vytrimovat,ale ostatní informace jaksi nejsou.Naštěstí existujou fóra jako tahle.. :D Tak tady jsou nějaké napady na inspiraci pro nadšence jako já.. a díky za info.. :wink:
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... ost6624627
http://www.rcuniverse.com/forum/m_51243 ... tm#5133247


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2008 17:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
Jo ještě,kdo máte stejnou "hračku" doma a nějak jste jí vylepšovali,pošlete fotečku,ať je nějaká inspirace.. :wink:
tak zatím..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2008 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
cz_johny píše:
Hlavně v mém návodu (anglickém) je jen jak to zapnout a vytrimovat,ale ostatní informace jaksi nejsou.Naštěstí existujou fóra jako tahle.. :D Tak tady jsou nějaké napady na inspiraci pro nadšence jako já.. a díky za info.. :wink:
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... ost6624627
http://www.rcuniverse.com/forum/m_51243 ... tm#5133247


Jen pro moji informaci - to ti ho někdo u nás prodal bez návodu nebo sis ho nechal poslat ze zahraničí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.01.2008 21:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
Nene,jsem ted na nějakou dobu v Uk..Takže proto ten anglický návod..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dotaz absolutního začátečnika
PříspěvekNapsal: pát 04.01.2008 21:28 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2008
Příspěvky: 1
Ahoj, jsem na tom asi podobně jako Johny ( mám CX2 od vánoc). Akorát jsem nikdy s heli nelítal. Takže už jsem vyměnil všechny vrtule a teď naúposled hlavu dolní vrtule. A tak vznikl problém. Před zakapotováním jsem si chtěl vyzkoušet, že všechno chodí a zjistil jsem, že pokud jen zkouším serva tak se mi hýbá jen zadní servo. To přední se hne jen při inicializaci. tak nevím - je to správně - nebo jsem udělal nějakou botu. :(:(

Jsem fakt heli lama, takže budu vděčnej za každou radu.

Jinak, jak jsem tu někde četl je to fakt návykový.:P

Rovla

EDIT:Jsem fakt heli lama- špatně jsem ovládal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Náhradní díly
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2008 17:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Edinburgh
Zdravím,tak jsem včera zase uštípl další vrtuli o kus nábytku,zanadával a řekl si,že doma je zkrátka málo místa a že se teda pořádně proletím venku.Oblékl jsem se a mazal ven.První start a vítr vzal mou heli a nesl ji pryč.Stačil jsem ji jen pomalu spustit dolů.Dopadla do sněhu bez následků.Moc jsem si oddechl a řekl jsem si,že musím startovat ve větším náklonu a pak už to půjde samo..Jenže ono fouklo víc,otočilo to heli po větru a už mi mizela v dálce..Bez šance ji otočit natož pak letět zpátky když už mi mizela z dohledu,nezbylo než ubrat plyn a nouzově přistát na beton..Následky?
V háji je: desky cykliky,3 listy,hlava spodního rotoru a jedna lyžina..
Je to zkušenost k nezaplacení,až zase příště useknu vrtuly o hranu stolu budu si říkat,nevadí,nevadí!!! :D
Tahle nehoda mě přiměla zapátrat po náhradních dílech.Jak už jsem jednou zmínil,jsem ted na chvilku v Uk a tak jsem se koukal po dílech v Čr i tady.
Chci koupit hliníkové díly,ale dost mě překvapilo porovnání cen tady(UK) a v ČR.Třeba desky cykliky stojej u nás 900,- a tady 400,- Naopak vrtule tady 320,- v ČR 150,- docela rozdíl nemyslíte?
No ale to jen tak pro info..
Jinak co si myslíte o hliníkových dílech?Vyplatí se investice? A co třeba takový chladič motoru?Je to k něčemu (krom pocitu z tunningu a nepatrně lepšího vzhledu),nebo jsou to vyhozené peníze?
Tak zatím a díky za odpovědi..
Jinak kdo máte ještě jaké zkušenosti z cx2??Jak trénujete a hlavně,kde lítáte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Náhradní díly
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2008 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
cz_johny píše:
Jinak co si myslíte o hliníkových dílech?Vyplatí se investice? A co třeba takový chladič motoru?Je to k něčemu (krom pocitu z tunningu a nepatrně lepšího vzhledu),nebo jsou to vyhozené peníze?
Tak zatím a díky za odpovědi..
Jinak kdo máte ještě jaké zkušenosti z cx2??Jak trénujete a hlavně,kde lítáte?


Chladič jsem na motor dal, vzhledu to nepomůže (jsou pod karoserií :wink: ), ale motory jsou o dost chladnější - takže by se mohla prodloužit životnost a to za těch pár korun stojí. Tady se teď CX2 prodávají už se základním tuningem (modře eloxovaný hliníkový unašeč), ale dál do toho asi peníze dávat nebudu, podle mě je to fakt spíš na parádu. Možná spíš modrou policejní karoserii až se červená omrzí a zkusit sehnat nějaký modul pro osvětlení...
Jo, a lítám zatím jen v obýváku a ložnici ;-) Venku je dost větrno než abych si tam troufnul lítat a o žádné hale v dosahu nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.01.2008 15:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 55
Bydliště: Praha 10
Jo jo johny. Mám stejnou zkušenost s větrem. Jen jsem to tolik nepoškodil. Zkoušel jsem lítat v parkingu obchodního centra když tam nejsou auta. To byl dobrej nápad. Teď už jsem se zas vrátil domů a učím se jemnou pilotáž nad stolem, pod stolem a tak. Rozložil jsem si na zemi knížky a zkouším na nich přistávat, učím se reagovat na to náhlé proudění od nábytku, honím po bytě fretky nebo manželku :D a tak. Stejně si myslím, že s tímhle vrťasem to na venek moc nebude a tam kde je hodně místa jsem se už nudil. Na to budu muset upgradovat na T Rexe nebo Mini Titan. A to zas nevím jak utajím před ženou... :?

_________________
Easycopter V6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.01.2008 15:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 55
Bydliště: Praha 10
To kovboj: Jen pro tvé info, skutečně mi tady u nás prodali Easycoptera s návodem v pěti jazycích, ale bez češtiny. Ale jinak jsem s tím prodejcem maximálně spokojený, takže to nemyslím jako stížnost. Maximálně mi vyšel vstříc, ve všem poradil a pomohl, už jsem ho asi pětkrát otravoval telefonicky a pořád mě ještě neposlal do p..... Furt je stejně ochotnej a příjemnej, takže absenci toho českého návodu jaksi neřeším...

_________________
Easycopter V6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz