RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Gyro u koaxialu
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=103&t=37862
Stránka 1 z 3

Autor:  blueangel [ sob 30.04.2011 22:00 ]
Předmět příspěvku:  Gyro u koaxialu

Mám dotaz co vlastně stabilizuje gyro u koaxialních vrtulníků ???

Autor:  JosefSvejk [ sob 30.04.2011 22:00 ]
Předmět příspěvku: 

No přece ocásek.

Autor:  DaveLister [ sob 30.04.2011 22:28 ]
Předmět příspěvku: 

To same co u nekoaxialnich, akorat neovlada zadni vrtulku ale rozdil otacek hlavnich rotoru ;)

Autor:  blueangel [ sob 30.04.2011 22:42 ]
Předmět příspěvku: 

diky

Autor:  František Koudelka [ sob 30.04.2011 22:56 ]
Předmět příspěvku: 

Jak je to udelane? mam svuj prvni trikanalovy vrtulnik ale vubec s nim uz neletam protoze nema ani gyro je spatne ovladatelny, nedal by se tam soupnout prijimac a ovladat to plnohodnotnym vysilacem...klidne nechat jen tri kanaly, ale gyro bych tam bral....jen se na nej prasi a je to darek od pritelkyne tak o nej nechci prijit...ale zaroven bych si s nim i rad zaletal....

Autor:  Fenius [ sob 30.04.2011 23:01 ]
Předmět příspěvku: 

František Koudelka píše:
Jak je to udelane? mam svuj prvni trikanalovy vrtulnik ale vubec s nim uz neletam protoze nema ani gyro je spatne ovladatelny


Či tá zlá ovládateľnosť nie je spôsobená tým, že je trojkanálový... :? A gyro u koaxiálu je u mňa obyčajný marketingový ťah, absolútna zbytočnosť.

Autor:  DaveLister [ sob 30.04.2011 23:10 ]
Předmět příspěvku: 

František Koudelka píše:
Jak je to udelane? mam svuj prvni trikanalovy vrtulnik ale vubec s nim uz neletam protoze nema ani gyro je spatne ovladatelny, nedal by se tam soupnout prijimac a ovladat to plnohodnotnym vysilacem...klidne nechat jen tri kanaly, ale gyro bych tam bral....jen se na nej prasi a je to darek od pritelkyne tak o nej nechci prijit...ale zaroven bych si s nim i rad zaletal....

No, slo by to, ale musel bys tam dat snad komplet novou elektroniku
Zrejme by byl i potreba zbastlit nejaky mixovac na signal gyra a plynu. Ten bys potreboval pripojit na regl, ktery bys tam zrejme musel taky dat vlastni protoze tam bude pravdepodobne integrovany na desce.

Ve vysledku by to asi stejne nemelo velky efekt..

Autor:  demolátor [ sob 30.04.2011 23:47 ]
Předmět příspěvku: 

Fenius píše:
František Koudelka píše:
Jak je to udelane? mam svuj prvni trikanalovy vrtulnik ale vubec s nim uz neletam protoze nema ani gyro je spatne ovladatelny


Či tá zlá ovládateľnosť nie je spôsobená tým, že je trojkanálový... :? A gyro u koaxiálu je u mňa obyčajný marketingový ťah, absolútna zbytočnosť.


To bych netvrdil......osobně vyzkoušeno a je to obrovský rozdíl. :idea:

Autor:  Fenius [ ned 01.05.2011 1:29 ]
Předmět příspěvku: 

demolátor píše:

To bych netvrdil......osobně vyzkoušeno a je to obrovský rozdíl. :idea:


A v čom? Viselo to samo aj pred tým, uvisí to teraz napríklad za vetra?

Autor:  corona [ ned 01.05.2011 8:37 ]
Předmět příspěvku: 

Fenius píše:
A v čom? Viselo to samo aj pred tým, uvisí to teraz napríklad za vetra?

Jde o to, zda si ta hračka stabilizuje otáčení kolem svislé osy.
Bez zpětné vazby od gyra to musíš rovnat "rukou".
Zda to je tříkanál, koaxiál nebo něco jinýho není rpozhodující, fyzikální zákony platí pro všechny.

Autor:  OrDa [ ned 01.05.2011 8:37 ]
Předmět příspěvku: 

DaveLister píše:
To same co u nekoaxialnich, akorat neovlada zadni vrtulku ale rozdil otacek hlavnich rotoru ;)

Tak by to mělo být, ale namnoze není. Pro zjednodušení se používá mix gyra pouze do jednoho rotoru. Takže vrtulník při otáčení na jednu stranu klesá a na druhou stoupá.

Autor:  František Koudelka [ ned 01.05.2011 11:52 ]
Předmět příspěvku: 

Jo gyro by pomohlo tam je jen problem ten ze se to otaci kolem osy a doma kde neni moc mista se s tim prakticky letat neda a venku taky ne protoze i jakykoliv vanek zpusobi ze je to neovladatelne, mam jeste jeden trikanalovy s gyrem, mensi a to je uplne o necem jinem, vymenit elektroniku by urcite pomohlo jenze vetsina tehle jednotek je uz na ctyrkanal a tam uz je cykliky a serva tekze by zase nesela ovladat ta vrtulka vzadu, chtel jsem tam zkusit dat desku cykliky, rotory a serva z blade CX2, pripadne i motorky a pak bych to asi letalo, ale neni na to moc cas a tu CX2 jsem nevidel nikdy nazivo jen z fotek, ale myslim ze by to tam slo, kdyby nekdo mel starsi vrtulnik z funkcni elektronikou motorkama a servama tak bych mozna mel zajem podle ceny

Autor:  corona [ ned 01.05.2011 11:58 ]
Předmět příspěvku: 

František Koudelka píše:
...chtel jsem tam zkusit dat desku cykliky, rotory a serva z blade CX2, ..

Řekl bych, že pokusy o tohle asi nepřinesou mnoho.
Mimochodem, viděl jsem i 3-kanál s cyklikou na jedno servo koaxiální a doma mi leží jednorotor taktéž s jedním servem na cyklice. S ním nemá smysl se ani pokoušet o let, je to neovladatelný.
Minimum jsou prostě 4 kanály, jinak to není ani hra, ale zoufalý snažení.

Autor:  demolátor [ ned 01.05.2011 12:10 ]
Předmět příspěvku: 

A nebo dvoukanál, kde přidáš plyn a čekáš co to bude dělat. :D

Autor:  Bora [ ned 01.05.2011 12:47 ]
Předmět příspěvku: 

František Koudelka píše:
Jak je to udelane? mam svuj prvni trikanalovy vrtulnik ale vubec s nim uz neletam protoze nema ani gyro je spatne ovladatelny, nedal by se tam soupnout prijimac a ovladat to plnohodnotnym vysilacem...klidne nechat jen tri kanaly, ale gyro bych tam bral....jen se na nej prasi a je to darek od pritelkyne tak o nej nechci prijit...ale zaroven bych si s nim i rad zaletal....


Ahoj.

V případě že se tím chceš opravdu vážně zabývat tak se podívej na tyto stánky.
https://www.rczona.cz/
http://www.rcguru.cz/

Tam bys mohl najít vhodné vybavení pro Tvoje experimentování.

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/