Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Jakou značku preferujete
Syma 19%  19%  [ 3 ]
Double Horse 6%  6%  [ 1 ]
Picooz 6%  6%  [ 1 ]
Jiné... 69%  69%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 16
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký vrtulník Syma?
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 543
Bydliště: Brno
Ahoj,
chci si dnes skočit pro vrtulníček a nevím jaký vybrat. Kousek od nás mají skladem některé stroje Syma, ale nemají s107 o které jsem četl legendy! :-)

1.) Je slušný vrtulník Syma S929 Swift oproti s107? Odolnost, vlastnosti, atd..?

2.) Jsou lehko zajistitelné náhradní díly?

3.) Co říkáte na hračky od Picooz nebo Double Horse?

4.) V jaké cenové třídě se pohybují vrtulníčky s lehko vyměnitelnou baterií pro dlouhé létání? :-)

5.) Přemýšlel jsem i o větším stroji (např. Syma S031), ale s tím počkám nejspíš na léto. Nerad bych si rozsekal LCD v bytě! :-)))

Prosím o rychlé rady a zkušenosti, klidně jen na body u kterých něco víte.


Naposledy upravil Bojkas dne pon 27.12.2010 12:38, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 12:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.12.2010
Příspěvky: 22
kasli na to, je to hračka, bud investuj 15000 do nejakeho T-rexa alebo to nechaj tak

:twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27.12.2010 13:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2009
Příspěvky: 1025
Bydliště: Liberec
Když si ušetříš tuhle "hračkovou zkušenost" a pořídíš kvalitní simulátor, tak budeš moci potrénovat skutečný modelářský vrtulník a na jaře si jej i pořídíš. Ten hračkový se Ti za chvíli omrzí. Ale pokud jsi rozhodnutý, tak Tě žádná rada nezvyklá :lol: , i hračkářské firmy si potřebují uživit :).

_________________
I květák je jen vycepované zelí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 11:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
Pokud si chceš jen hrát a jen tak blbnout,nechceš do toho vrážet prachy a postoupit dále,kup si cokoliv co má gyro,je šumafuk,jestli je to Syma,nebo něco jiného.
S ND je to u nás všelijaké,obchodníci nabízejí, prodávají,dílů nemaje :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 13:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 543
Bydliště: Brno
Neplanuji si z toho udelat celozivotni konicek (to uz jsou mobily :-)), ale I tak asi trosku prehodnotim priority. :-)

Poradite nejakou fajn mrsku s vymenitelnou baterii, co se vejde do bytu, ale zvladne I venek? Velikostne nejaky stred za rozumny peniz? Premyslel jsem o nejakym tom colibri.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 14:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Bojkas píše:
Poradite nejakou fajn mrsku s vymenitelnou baterii, co se vejde do bytu, ale zvladne I venek? Velikostne nejaky stred za rozumny peniz? Premyslel jsem o nejakym tom colibri.
Dyk je to tu o tom furt.

Colibri V4 honím i venku, dnes už asi osmá baterka, i když je spíš "indoor", mám ho mechanicky upravenej na větší výchylky cykliky.
V kufru jsem ho měl za 1800,-.

Colibri V4.5 s jedním rotorem si chci pořídit na dvůr, v kufru jsem ho viděl za 2100, - tak hledej...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 14:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.12.2009
Příspěvky: 42
Nine eagles solo pro, Blade msr alebo pockat na align t rex 100. To su vsetko pixed pitch jednorotory.

Jednoduchsie na ovladanie su koaxialy ako nine eagles solo, blade mcx2 ale s tymi si vonku nezalietas vobec.

Nic lacnejsie ako tieto stroje nema zmysel kupovat.

Inac mam tu tiez nove solo(colibri v4) a oproti tomu ktore som kupil pred rokom ma uplne iny plosak a lieta omnoho rychlejsie a sviznejsie(serva maju dlhsie drahy).

Tier chcem kupit jednotor, ale pockam si ako dopadne align t-rex 100.Aj ked bude urcite drahsi ako tieto, mozno bude stat zato.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 14:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
marek_K píše:
...(colibri v4) a oproti tomu ktore som kupil pred rokom ma uplne iny plosak a lieta omnoho rychlejsie a sviznejsie(serva maju dlhsie drahy)....

Delší dráhy serv?
A kam jsou chycený táhla mezi spodním rotoem a cyklikou - na kratší nebo na delší čepy cykliky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 16:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 543
Bydliště: Brno
Tak jsem se teda asi rozhodl pro ten colibri 4.5 profipack. Dá se tato vysílačka časem použít i pro něco jiného?

Na jaro přemýšlím buď o větším vrtulníku nebo o nějakým letadle. Třeba tento drobek má na pohled stejný ovladač - http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=4462

Jinak nemám extra moc zkušeností (pouze vrťas z tesca, který už je na maděru a vibruje. :-) ) a rád bych věděl, jaký díly mi odejdou jako první? :-)

Dá se k této potvůrce sehnat tréninkový kříž? Je snadný na ovládání (zvládne to i přítelkyně)?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Bojkas píše:
Tak jsem se teda asi rozhodl pro ten colibri 4.5 profipack. Dá se tato vysílačka časem použít i pro něco jiného?

Na jaro přemýšlím buď o větším vrtulníku nebo o nějakým letadle. Třeba tento drobek má na pohled stejný ovladač - http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=4462

Jinak nemám extra moc zkušeností (pouze vrťas z tesca, který už je na maděru a vibruje. :-) ) a rád bych věděl, jaký díly mi odejdou jako první? :-)

Dá se k této potvůrce sehnat tréninkový kříž? Je snadný na ovládání (zvládne to i přítelkyně)?

Ne, vysílač lze použít jen pro Colibri V4 a V4.5 a jejich ekvivalenty.
K uvedenýmu letadlu údajně nejde, už tu o tom někdo psal (ale neověřoval jsem).

Na V4 toho moc neodejde, snese hrozně moc. Kabina, směrovka, stablík, lyže - zatím to řeší izolepa, tavná pistole. Právě tu vytvářím z kanclsponek a nití podvozek se širším rozchodem.

U V4.5 taktéž podovzek, jinak kolega na něm urazil čepy na hlavičce hřídele, co tvoří vodorovnou osu listů (spíš ale chyba pilota - pozdě stopne motor při kolizi). Opravil jsem je tak, že má teď kovový.

Kříž u tohohle nemá smysl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 17:34 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.12.2009
Příspěvky: 42
2 corona:

Tiahla je mozne stale dat len na kratsie capy, ked ich das na dlhsie tak tam uz nedociahnu tie vodiace trne. Ale je nova ta doska ako som hovoril. Na starom boli sneky ktore posuvaju tiahla aj motorceky zo zadnej strany, Na tomto su motoreceky z prednej, sneky su zo zadnej a este tam pridali 2 potenciometre ktorymi tie sneky tiez pohybuju. Naviac podvozok uz neni priamo priletovany k doske ale je tam spajaci konektor. Ten snek ma teraz vacsie rozmedzie po ktorom sa pohybuje od dorazu po doraz, takze z toho plynie vacsi naklon listov. Ale aj tento novy kus ktory mam rovnako ako stary - dozadu lieta rychlejsie ako dopredu. To som predtym vyriesil pridanim zavazicka na cumak, takze skusim aj na tomto.

edit: to usporidanie je rovnake ako na solo pro na fotkach tu: http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 1&page=232


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
marek_K píše:
Tiahla je mozne stale dat len na kratsie capy, ked ich das na dlhsie tak tam uz nedociahnu tie vodiace trne. ...

O.K., to jsem chtěl vědět -jak už jsem psal, udělal jsem ty trny delší z uhlík. tyčky 1,2 mm.
Na desce mám servomotory vpředu a šneky vzadu, potíky asi posuvný ve šnekách.
Podvozek mám na dráty letovaný do desky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 543
Bydliště: Brno
Tak sem si nakonec poridil colibri v4 profipack. :-) Jen se mi zda, ze je to nejaky pomaly. Bude to tim, ze mam nastaven zakladni mod? Neda se nejak zmenit ovladani abych nemel otaceni kolem osy na pacce s plynem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Bojkas píše:
Tak sem si nakonec poridil colibri v4 profipack. :-) Jen se mi zda, ze je to nejaky pomaly. Bude to tim, ze mam nastaven zakladni mod? Neda se nejak zmenit ovladani abych nemel otaceni kolem osy na pacce s plynem?
Dyť je to v manuálu - otoč a nténu a máš MODE 1. Na rychlost to vliv nemá.
Velikost výchylek se mění stlačením pravý páčky v její ose, toje taky v manuálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 28.12.2010 22:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2010
Příspěvky: 543
Bydliště: Brno
No jo, ale to pak budu mit plyn v pravo a ja sem zvyklej nalevo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz