Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
Na prckovi na doma nenatrénuješ na velkou mašinu vůbec nic. Raději šetři peníze na provoz vrtulníku, což je nejvyšší položka s nimi spojená.
Ardovy kecy o simulátorech ber jako legraci.
Pro Kennyho - co je letové počasí, od kolika do kolika cm rotoru se dá lítat od kolika do kolika m/s větru? A to větru laminárního, nebo turbulentního? Viděl jsem osobně lítat akrobacii s Maxirem, když mi vítr rval tričko a vytáhnout jakýkoliv model by mě ani nenapadlo. Opakuji je to vždy rukama.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 20:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2010
Příspěvky: 10
no a co je tedy nejelpsi moznost? abych mohl trenovat na simulatoru musim mit vysilacku. Tu mam jenom na toho prcka a ta nema USB vystup, takze abych mohl trenovat na simu musim koupit ovladac.

Takze ted je tu dilema, koupit si dobrej ovladac kterej budu ted vyuzivat jenom na simulator ale uz budu mit zaklad na dobrej stroj a nebo si koupit nejakej levnej sunt (např. ESKY Honey Bee CP3) kterej ma ovladac co muzu pripojit ke kompu a a pritom si rovnou neco vyzkouset doma i na zivim stroji a pak na jare koupit Lepsi komplet

_________________
Vzhůru do oblak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 21:12 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Zalezi jen na penezich, pokud ti nevadi platit ted za docasne reseni a znova na jare za neco lepsiho, tak proc ne. Pokud mas vztah k pocitacovym hram, celkove k simulatorum, tak preferuj variantu 1, tedy valitni ovladac a kvalitni sim. Dost lidi ale simulator nesnasi a nevydrzi na nem ani 10 minut.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 21:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Mikelo píše:
Pro Kennyho - co je letové počasí, od kolika do kolika cm rotoru se dá lítat od kolika do kolika m/s větru? A to větru laminárního, nebo turbulentního? Viděl jsem osobně lítat akrobacii s Maxirem, když mi vítr rval tričko a vytáhnout jakýkoliv model by mě ani nenapadlo. Opakuji je to vždy rukama.
poviem to takto:
pre mna s mojimi 450-kami a mojimi rukami /tazatel nebude mat prvym rokom o nic lepsie ruky/ je letove pocasie s vetrom max. 5m/s. Vietor bez narazov. Ziadny dazd.
Tak mi to vyslo na tych priblizne 50%, a to mam takmer kazde rano do 10.00hod cas vybehnut na hodinku s vrtasom na luku. Pritom v tom case je stale ten vietor slabsi ako pocas dna, takze som na tom este dobre. Mat menej casu, alebo cakat len na veekend, a pocasie vyjde malokedy, tak sa na to asi uz vykaslem.
Samozrejme cim vecsi rotor a hmotnost vrtasa, tym vecsi vietor znesie, ale tazatel nasadil nizky rozpocet. Lietat s Gaui200 ci t-rex250 vonku by bolo este tazsie vzhladom jak na viditelnost modelu, na vietor, tak i na stabilitu /t-rex/
Viem ze mas samozrejme pravdu s tymi rukami, no nemyslim ze v tom vetre co si opisal, bude zaciatocnik prvym ci druhym rokom akrobatit. Niektori /pocinajuc mnou/ nikdy. Skusal som silnejsi vietor ale ked mi narazy vetra vrtas nadvihovali ci stlacili dole v okamihu aj o 2m, tak som to rychlo nechal.
tie m/s vetra je moj laicky odhad...

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 21:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2010
Příspěvky: 10
diky za rady, ted si to teda necham trochu projit hlavou a proctu jeste zdejsi forum a pak napisu jak se to vyvine

_________________
Vzhůru do oblak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 22:11 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2009
Příspěvky: 4295
Bydliště: Brno
Akrobacie se urcite da litat i do tech 10m/s ale jde o to jak bude ta akrobacie vypadat, protoze v takovym vetru udrzet jednoduchej kruh kruhem je pro opravdovy mistry. Me osobne se to se 450 nedari ani nahodou, ale verim, ze to jde. Kolektiv je zazracna vec a kompenzovat se toho da opravdu hodne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 22:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2010
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 9
Obrázky: 3
Vies, ja tiez zacinam, uz od leta a stale zacinam, takze cerstve postrehy, nemaj najivne prdstavy o tom ze niekde usetris. Za prve si zozen simulator a na zaciatku nemusis mat radio, staci usb ovladac s pelikana za cca 600 kacek.

Ked uz sa dostanes do stavu ze ides do toho, tak nekukaj len na cenu stroja ale aj na potrebne prislusenstvo ktore cenu znacne vylepsi.
Nabijac: cca 3000,-
Bateria, respektive aspon dve: cca 1000,- za 1ks zalezi na velkosti stroja
Nutne naradie (zakladne imbusy, lepidlo, mazivo, kleste...): cca 1000,-

no a k tomu si pripocitaj cenu radia (casto DX6i s prijimacom) 4500,-
aaa finale je samotny vrtas. Su to len orientacne sumy, vsetko sa da kupit za +- ine ceny. Preto pokial to myslis skutocne vazne, tich 5 tacov pouzi na pociatocne harampadie na pc trenig a k zbytku dospor do jari neake bubaky a potom sa rozhodnes ci to das na vrtas, alebo dovolenku.

_________________
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 22:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Mikelo píše:
Ardovy kecy o simulátorech ber jako legraci.
Máš pravdu dokud nebyly simy tak se nemodelařilo a když tak s papírovýma vlaštovkama ...... někomu už začíná ta věda evidentně lízt na kebuli(stejně jako třeba s telemetrií bez který se někteří jedinci snad už nedokáží ani vykakat)...... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1bot

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 23:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2246
arda1 píše:
Máš pravdu dokud nebyly simy tak se nemodelařilo a když tak s papírovýma vlaštovkama....

Já si myslím, že v tomhle má Arda1 pravdu :wink:

Stejně jako já, když například řeknu, že do Ameriky se taky pravidelně jezdilo i když ještě nebyla letecká doprava. Karel IV řídil velkou říši - bez telefonu, bez faxu, bez emailu, dokonce ani neměl vládní letku a auta s modrým majáčkem :) A co třeba studenti - ti ještě relativně nedávno studovali a získávali spoustu nových informací - bez internetu a bez Amazon.com...

Tohle všechno šlo a něco z toho by se dalo stejně dělat celkem v pohodě i dnes.
Ale proč :?:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 23:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2007
Příspěvky: 481
Bydliště: Plzeň
Tauri: pokud jsem to pochopil, ses z Plzne. Ted je uz sice na prd pocasi, ale pokud by se nekdy udelalo jeste litatelno, ozvu se ti a muzes se prijit mrknout, podebatit atd.
A nekdy od ledna nejspis budem zas chodit do telocvicny.

Simulator se da osefovat i tak, ze si koupis USB ovladac cca za 800Kc a k nemu se daj pripojit i simy zadarmo. Neni to to, co kvalitni simy, ale na vyzkouseni je to dostatecny.

Pokud bys chtel nejakou hracku na doma, tak s vedomim, ze te to na dospelej vrtas nepripravi, maximalne si trochu vzijes co ktera packa dela, muze byt dobra volba mSR. Ale jako hracka je to dost drahy.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 23:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
FlyBear píše:
...

Stejně jako já, když například řeknu, že do Ameriky se taky pravidelně jezdilo i když ještě nebyla letecká doprava. Karel IV řídil velkou říši - bez telefonu, bez faxu, bez emailu, dokonce ani neměl vládní letku a auta s modrým majáčkem :) A co třeba studenti - ti ještě relativně nedávno studovali a získávali spoustu nových informací - bez internetu a bez Amazon.com...

Tohle všechno šlo a něco z toho by se dalo stejně dělat celkem v pohodě i dnes.
Ale proč :?:


souhlas, všechno má ale nějaký to ale..

studium bez internetu stálo docela dost času a financí za všelijaký skripta, knihy, kopie. Nakonec se ale dostudovalo.
U vrtulníku to bude podobně, buďto máš dost času a financí, budeš kupovat hromady dílů a hodiny šroubkovat. Nakonec to půjde. Se simem to půjde líp a hlavně daleko levněji ;)

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 23:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2246
Jo jo. Však proto tam byla ta moje závěrečná otázečka :wink:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2010 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.2.2009
Příspěvky: 922
Bydliště: Ostrava (Schönau-Šenov)
00Ja píše:
Simulator se da osefovat i tak, ze si koupis USB ovladac cca za 800Kc a k nemu se daj pripojit i simy zadarmo. Neni to to, co kvalitni simy....

Já připojuju, dle mého, velice kvalitní sim "AFPD" a je zadarmo.
Takže, ne všechno zadarmo, je ,dle Tebe, nekvalitní :D ...

_________________
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2010 0:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
zdendys píše:
Já připojuju, dle mého, velice kvalitní sim "AFPD" a je zadarmo.
Takže, ne všechno zadarmo, je ,dle Tebe, nekvalitní :D ...


AFPD a zadarmo, good joke :lol:

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2010 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.2.2009
Příspěvky: 922
Bydliště: Ostrava (Schönau-Šenov)
JirkaA píše:
AFPD a zadarmo, good joke :lol:

Klidně si můžeš myslet, že je to vtip.
Tvůj problém...

_________________
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz