Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cyklika Colibri V4 / Nine Eagles Solo
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 13:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Colibri V4 / Nine Eagles Solo - deska cykliky má po obvodu čtyři čepy k táhlům dolního rotoru.
Dva (nevyužité) jsou delší.
Logicky bych viděl, že slouží pro nastavení větších výchylek.
Tomu ovšem odporuje malá velikost délky vodících trnů - pokud jsou táhla na delších čepech, trny už neprochází skrz táhla a a desky cyklika s dolním rotorem není vzájemně stabilizována.

K čemu ty delší čepy jsou?

:?:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 13:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Ted sem to vyzkousel a je to jen pro zvetseni/zmenseni odezvy ovladani (vychylky). Mel sem to na delsi cepy a s plnymi vychylkami na ovladaci to bylo pekelne zive. Dal sem to ted na mensi cepy a s polovicnimi vychylkami vysilacky by to zvladla hned i cvicena opice :D

Rekl bych te ze ty delsi cepy jsou pro litani venku v nejakem vanku, tam si s malymi vychylkami ani neskrtnes. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Nakadah píše:
Rekl bych te ze ty delsi cepy jsou pro litani venku v nejakem vanku, tam si s malymi vychylkami ani neskrtnes. Nak
To je sice pravda, ale proč jsou ty vodící trny teda krátký, že to nelze pořádně využít?

Nebo mám jen špatnej kus a čepy mají být delší...?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 14:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Moje trny maji asi 1cm a bohate to staci. Pokud mas nejake kratke, tak si asi trefil na zmetek. Vsak to vyzkousej prehodit, mozna se ti jen zda ze jsouo kratke. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Myslím že Nak má na mysli Solo Pro, teda jednorotor. Tam to funguje tak ako píše, mám ho aj ja. Je možné, že cyklika na Solo je rovnaká ako na Solo Pro, ale ináč prepákovaná a tak to možno nefunguje.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 14:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
maroslong píše:
Myslím že Nak má na mysli Solo Pro, teda jednorotor. Tam to funguje tak ako píše, mám ho aj ja. Je možné, že cyklika na Solo je rovnaká ako na Solo Pro, ale ináč prepákovaná a tak to možno nefunguje.

Colibri V4:
http://www.telink.eu/_obchody/telink.sh ... 1063_0.jpg

SOLO PRO to má úplně jinak.
Trn je na hřídeli rotoru:
http://www.model-rc.cz/nahradni-dily-vr ... ni-hridel/

Mám snad opravdu špatný kus...?

:?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Lítalo by to hezky při použití těch delších čepů, ale stačí prudší pohyb a už to vandruje, kam chce ==> skoro jistá havárie.

.


Naposledy upravil corona dne pon 20.12.2010 13:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 21:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.9.2009
Příspěvky: 263
Bydliště: Praha
Obrázky: 9
maroslong píše:
Myslím že Nak má na mysli Solo Pro, teda jednorotor. Tam to funguje tak ako píše, mám ho aj ja. Je možné, že cyklika na Solo je rovnaká ako na Solo Pro, ale ináč prepákovaná a tak to možno nefunguje.


Přesně tak. Cyklika je kompatibilní pro oba modely.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14.11.2010 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Milošek píše:
Přesně tak. Cyklika je kompatibilní pro oba modely.

Škoda, že ty trny nenechali o cca 1mm delší...


Naposledy upravil corona dne sob 18.12.2010 18:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Ty trny...
PříspěvekNapsal: sob 18.12.2010 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Pustil jsem se do nich, uřízl trny cca 2 mm od kořene, zavrtal 1 mm vrtákem durch a vsadil uhlíkové tyčinky.
Výchylky nyní vypadají opravdu "jako kráva".

***
Za letu je to hodně znát, žádný problém nezjištěn.
Ještě uvidím, co přinese trochu zkrácený stabilizátor (cca 7 mm na každé straně) ---

-- Takže bez potíží!





.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 21.12.2010 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3020
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Taky jsem si pořídil NE a docela spokojenost. Jenom s těma kulákama to moc nechápu. Na Rcgroups všude píšou jako doporučení ty delší. Asi to dnes testnu...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 21.12.2010 23:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Vigo píše:
Taky jsem si pořídil NE a docela spokojenost....
Ale asi jednorotor V 4.5/Solo Pro II, že?

Já mám koax V4 / Solo Pro I. Ten má origo použity ty kratší čepy a na delší to nejde, pouze po té úpravě, co jsem spáchal.
Ovšem určitě ji lze jen doporučit - teď je to rychlý stroj, zvláště po pokrácení stablíku.
Ještě vymyslím snížení podvozku a zvětším rozchod lyží.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 21.12.2010 23:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3020
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Koaxiála mám doma Symu 107, po tuningu je to geniální strojek. Chtěl jsem ale něco ostřejšího a tak došlo na Solo pro II. Jak jsem dnes zjistil, jsou už použity ty delší kuláky. Podle rad na RCG jsem ještě o jednu otáčku zkrátil pravou tyčku. Pomůže to zatáčce doleva.

Jak mi létání začal otrochu jít, zjistil jsem, že vrtulník při pomalém letu podivně houpe. Při visu a rychlém letu ne. Je to prý nevyvážením listů, tak uvidíme.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 19:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3020
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Tak vyřešeno. Trochu pomůže dovážení listů, ale ne úplně. Podle rad na RCG jsem dal kousek pružinky z propisky pod desku cykliky. Vymezí se tím vůle a vrtulník létá super. Částečně s etím eliminoval i sklon k ujíždění v zatáčkách. Délku pružinky to chce odladit, aby se cyklika mohla stále volně natáčet.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 20:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Vigo píše:
. ..Délku pružinky to chce odladit, aby se cyklika mohla stále volně natáčet.
Kolik cca závitů tý pružiny tam máš?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz