Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2009 18:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2009
Příspěvky: 124
Koupil jsem vrtulník Micro X (varianta Walkera 5G6). Vrtulník je prakticky nemožné seřídit. Po startu nestoupá jen vzhůru ale letí plnou rychlostí někam stranou a narazí do zdi. Je třeba nastavit trymi ale na to není čas. Bohužel nemám k dispozici nějakou velkou halu a ani venku není vhodné létat (vítr). Zkoušel jsem létat v místnosti 4x5 m, kde bez problémů létám 3 CH vrtulníkem i (s problémy) 2 CH vrtulníkem od vietnamců.
Vrtulník už má vylomené zuby u obou pastorků a budu ho muset opravit.
Existuje nějaký postup jak vrtulník nastavit i v podmínkách, které mám ?
Za radu předem díky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2009 19:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2008
Příspěvky: 382
Bydliště: České Budějovice
Pablo2 píše:
Koupil jsem vrtulník Micro X (varianta Walkera 5G6). Vrtulník je prakticky nemožné seřídit. Po startu nestoupá jen vzhůru ale letí plnou rychlostí někam stranou a narazí do zdi. Je třeba nastavit trymi ale na to není čas. Bohužel nemám k dispozici nějakou velkou halu a ani venku není vhodné létat (vítr). Zkoušel jsem létat v místnosti 4x5 m, kde bez problémů létám 3 CH vrtulníkem i (s problémy) 2 CH vrtulníkem od vietnamců.
Vrtulník už má vylomené zuby u obou pastorků a budu ho muset opravit.
Existuje nějaký postup jak vrtulník nastavit i v podmínkách, které mám ?
Za radu předem díky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D A co se to nejdřív naučit na simu a pak lítak? takhle z tebe bude mít prodejce ND radost .A hlavně trpělivost jinak se to nenaučíš nikdy :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2009 19:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2009
Příspěvky: 124
Nepochybuji o vhodnosti simulátoru ale žadný simulátor neřeší nastavení trimů na konkrétním vrtulníku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2009 21:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Pablo2 píše:
Nepochybuji o vhodnosti simulátoru ale žadný simulátor neřeší nastavení trimů na konkrétním vrtulníku.

To je svatá pravda. Ale naučí Tě reagovat abys to o tu zeď neroztloukl. A to je jaksi základ :-)
Jinak po x-té: v základním nastavení musí být deska cykliky zhruba vodorovná. Dej trimy do neutrálu a zkoukni ze všech stran. Pokud není, dolaď délku táhel od serv, event. přesaď páku na servech (ale to už je něco divného). Pak musí víceméně rovně viset, možná potáhne někam lehce na strahu, to už chce doladit po vyzkoušení za letu, zase nejlíp úpravou délky táhel.
Taky lze poždat někoho zkušenějšího, ať Ti to udělají, event. servis dodavatele to jistě zvládne. Bude za to sice chtít peníze, rozvaž ale, jestli se Ti to náhodou nevyplatí.
PS: W 5G6 mi ze začátku taky přišla neuřiditelná, dneska je to můj miláček, se kterým se dá dosyta vyblbnout i v malé místnosti. Je potřeba si jen zvyknout na to, že je relativně těžká a vysoká a trup se chová jako kyvadlo. Při prudkém škubání páčkama Ti pak skutečně může někam nekontrolovatelně "vystřelit", když prostě spodek překývne na druhou stranu. Pilně trénuj, za čas zjistíš, že se z této "nectnosti" může stát výhoda, když se ji naučíš využívat vpravý čas na pravém místě :-)


Naposledy upravil off dne čtv 02.04.2009 11:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: úte 31.03.2009 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 1544
HALÍŘ píše:
Pablo2 píše:
Koupil jsem vrtulník Micro X (varianta Walkera 5G6). Vrtulník je prakticky nemožné seřídit. Po startu nestoupá jen vzhůru ale letí plnou rychlostí někam stranou a narazí do zdi. Je třeba nastavit trymi ale na to není čas. Bohužel nemám k dispozici nějakou velkou halu a ani venku není vhodné létat (vítr). Zkoušel jsem létat v místnosti 4x5 m, kde bez problémů létám 3 CH vrtulníkem i (s problémy) 2 CH vrtulníkem od vietnamců.
Vrtulník už má vylomené zuby u obou pastorků a budu ho muset opravit.
Existuje nějaký postup jak vrtulník nastavit i v podmínkách, které mám ?
Za radu předem díky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D A co se to nejdřív naučit na simu a pak lítak? takhle z tebe bude mít prodejce ND radost .A hlavně trpělivost jinak se to nenaučíš nikdy :)
nastav si tahlama desku cykliky do roviny,je to prace na par minut :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: stř 01.04.2009 19:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2009
Příspěvky: 124
Všem co mi radí moc díky !!!!
Zkoušel jsem nastavit trimy a kontroloval funkci táhel od serv. Tam bude asi základní chyba.
Kyž nastavuji trim pro bočení (v celém rozsahu páčky), tak reaguje jen levé servo.
Když nastavuji trim pro let dopředu -dozadu, tak opět reaguje jen levé táhlo serva.
Při pohybu joistickem pro let vpřed reaguje plynule jen levé servo a pravé reaguje až na plnou výchylku joisticku (skokem).
Pro let vzad reaguje na pohyb joisticku jen levé servo.
Tohle asi nebude v pořádku.
Rád bych také věděl jakou funkci má gyro a zda má smysl ho nastavovat, když se vrtulník otáčí kolem osy a trimem pro nasravení rotace nelze vrtulník stabilizovat.Vrtulník dám opravit a nastavit u prodejce ale nevím jaké budou výsledky. Když jsem vrtulník kupoval tak prodavač nevěděl zda tenhle typ mí giro a technik co vrtulníky opravuje tvrdil, že giro má každý vrtulník i ty nejlevněší dvoukanály, tak nevím jaké budou výsledky ?
Ještě jednou za rady díky !!!!!!!!!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 02.04.2009 11:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
Doporučuju reklamovat a taky změnit prodejce :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení Walkera 5G6
PříspěvekNapsal: čtv 02.04.2009 13:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2009
Příspěvky: 89
Bydliště: Praha 5
Pablo2 píše:
Všem co mi radí moc díky !!!!
Zkoušel jsem nastavit trimy a kontroloval funkci táhel od serv. Tam bude asi základní chyba.
Kyž nastavuji trim pro bočení (v celém rozsahu páčky), tak reaguje jen levé servo.
Když nastavuji trim pro let dopředu -dozadu, tak opět reaguje jen levé táhlo serva.
Při pohybu joistickem pro let vpřed reaguje plynule jen levé servo a pravé reaguje až na plnou výchylku joisticku (skokem).
Pro let vzad reaguje na pohyb joisticku jen levé servo.
Tohle asi nebude v pořádku.
Rád bych také věděl jakou funkci má gyro a zda má smysl ho nastavovat, když se vrtulník otáčí kolem osy a trimem pro nasravení rotace nelze vrtulník stabilizovat.Vrtulník dám opravit a nastavit u prodejce ale nevím jaké budou výsledky. Když jsem vrtulník kupoval tak prodavač nevěděl zda tenhle typ mí giro a technik co vrtulníky opravuje tvrdil, že giro má každý vrtulník i ty nejlevněší dvoukanály, tak nevím jaké budou výsledky ?
Ještě jednou za rady díky !!!!!!!!!!!


Tuhle microheli mám taky a taky jsem měl problémy s tím, že se točila kolem své osy a nebylo možné ji dotrimovat. Pomohla až výměna motorků, nejspíš jeden z nich byl už nějakým způsobem načatej...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.03.2011 21:53 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2006
Příspěvky: 89
Chtěl bych se zeptat zkušených, kde se vlastně nachází gyro u tohoto vrtulníku. u jednoduchého 3 kanálového vrtulníku jsem našel cosi u hřídelí rotorů připojeného 3 vodiči k řídicí jednotce. U vrtulníku 5G6 jsem ale nic podobného nenašel, pouze trimr v přijímači pro nastavení citlivosti gyra. Kde se ale vlastní gyro nachází jsem nezjistil, když k přijímači jsou připojeny jen motory a serva. Domnívám se že gyro by mělo být někde u rotorových hřídelí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 29.03.2011 23:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.7.2010
Příspěvky: 316
Ahoj.

Gyro je integrované v přijímači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 30.03.2011 10:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
Gyro je na desce přijímače, obvykle součástka v plechovém krytu rozměrů cca 10x7x3 mm, někdy menší.
Uvnitř je závažíčko, chycené na plíšcích tak, aby při pohybu kolem svislé osy reagovalo na změnu pohybu.
Pohyb je přenesen na krystaly (na každé straně je jeden), podle napětí z krystalů vyhodnocuje přijímač/řídící jednotka motorů pohyb stroje a pohyb vyhodnocený jako nežádoucí je korigován.

Takto je provedeno gyro u všech těch hračiček a malých vrtulníčků.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 30.03.2011 11:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2006
Příspěvky: 89
Díky za vysvětlení, do přijímače jsem zatím nekoukal. Myslel jsem, že gyro má být někde u rotující části.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 30.03.2011 13:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
MaBa píše:
...Myslel jsem, že gyro má být někde u rotující části.

Ne, jde to jen čidlo, snímající pohyb kolem svislé osy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz