Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 11:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 156
Bydliště: Liberec
Zdravim, uvazuji o porizeni Trexe a nevim jestli volit hlavu s padlama nebo bez nich ve svete heli sem celkem zacatecnik a nerad bych neco pro me neovladatelnyho. Je v tom nejaky velky rozdil v rizeni oproti padlum?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 11:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
ach jo. Dalsi otazka ktera se tady resila minimalne 100x. Padlo musis ridit. Bezpadlo je hodnejsi. Padlo nastavis bez problemu u Bezpadla musis neco malo znat. Mechanicky je to stejne, ale bezpadlo se jeste nastavuje elektronicky.

Ja bych doporucil bezpadlo a pripadne si to nechal nekym zkontrolovat a zalitnout.

Problem je ten ze ve stavebnici T-REX je Align 3GX, ktere lita a nelita. Je to proste sazka do loterie. Ja jej mel v heli a slo pryc. Neslo proste nastavit. Potom jsem dal HC3 a jsem spokojenej jak zelva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2410
Bydliště: Liberec
Já jsem tedy také začátečník. Na začátku jsem měl jakési levné pádlo velikosti 250 a nelítalo to.
Nyní mám Rexe 500 bezpádlo a lítá.
Co se mechaniky týče, myslím si, že nastavit bezpádlo je jednodušší. Prostě proto, že tam není tolik mechaniky k nastavování.
Ano, u bezpádla je třeba nastavit řídící jednotku, což je v principu velmi jednoduché, ale úplně neznalému z toho může jít hlava kolem. Ale na YT jsou videonávody. Ve vysílači se naopak nenastavuje v podstatě nic. Jen subtrimy, reverzy, křivky a expa.
Ovšem na rádiu v menu Heli mám možnost nastavit dalších třicet věcí, které vůbec netuším na co jsou. Tipoval bych tedy, že to jsou nějaké fíčurky pro bezpádlo.

O 3GX jsem slyšel, že s tím mají někteří problém. Já s ní problém nemám, alespoň zatím ne.

Takže za mě, Rexe 500 DFC s 3GX můžu doporučit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7212
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Chlummik píše:
... ve svete heli sem celkem zacatecnik a nerad bych neco pro me neovladatelnyho.


Létám sice jenom pádla, ale myslím, že ze začátku pro tebe bude všechno neovladatelné. Chce to trénovat "od píky" ať je to pádlo či bez. :wink:
Kdybych dnes začínal, tak už bych taky šel do FBL.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
No ono se u bezpadla na radiu nenastavuje opravdu temer nic. Ani ty subtrimi nejsou nejak zadouci a trimi uz jsou uplne nezadouci. Maximalne co se na radiu nastavuje je zisk gyra a potom tam muzes nastavit expa, ale je otazka zda to nastavovat v radiu nebo v jednotce. Ja radeji vse nastavuji v jednotce protoze to pak mam na jednom miste a nemusim zjistovat kde jsem tu ptakovinu zrovna nastavil. V radiu si jeste tedy nastavuji krivky.

Nevyhoda toho nastavovani v jednotce je ta, ze pro zaletavani musim na letiste nebo na pole tahat notebook.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1762
Bydliště: Zavar, SK
hates píše:
Nevyhoda toho nastavovani v jednotce je ta, ze pro zaletavani musim na letiste nebo na pole tahat notebook.

Nemusis, nemusis.... pokial mas BT modul pre bezpadlo a k nemu ovladaci SW v mobile.
Pre Tarot ZYX bezpadlo to vyzera nejako takto
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... Search=zyx
ale Align nepoznam, neporadim :(

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Musim musim protoze k tarotu nemam BT a HC3 jinak nez pres notebook nenastavis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1762
Bydliště: Zavar, SK
No dobre, dostal si ma :mrgreen:
Tak tu mame dalsi - uznavam, ze len doplnujuci - bod, ktory je dobre zobrat do uvahy pri vybere bezpadla...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 14:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 156
Bydliště: Liberec
Ok takze sem pochopil ze bezpadlo se chova klidneji a je jednodusi na nastaveni a pilotaz trochu me desite s nefunkcni stabilizaci u toho origo setu. Jak se to projevi? Jinak neni tedy lepsi koupit neco starsiho funkcniho a serizeneho z bazaru?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 14:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Nerikal jsem ze to nelita z toho setu. Jen ta jednotka je takova divna. Heli je v pohode i vcetne elektronickeho osazeni. Hodne lidi dela to, ze koupi combo a jednotku potom proda a koupi si do toho neco lepsiho.

Mechanickemu nastaveni se nevyhnes ani u padla ani u bezpadla. TO je temer stejne, jen u bezpadla mas mene veci na ktere se zamerujes. Neni tam to prepakovani.

Bezpadlo se mechanicky nastavuje tak ze das tahla kolmo na paky serv a stejne dlouhe. Deska cykliky potom musi ve vsech polohach byt kolma na hridel ze vsech stran. No a nakonec tam mas dve tahla k gripum, ktere maji byt taky stejne dlouhe. Tot vse. U padlovky tam mas jeste dalsi tahla u prepakovani.

No a jak toto mas nastaveno tak si nastavis uhli na listech. Potom ti nezbyva nic jineho nez heli zaviset a poznat co to vlastne chce. Pokud se to chova nejak divne (trepani pres kridelka, delfin a dalsi zhovadilosti), tak pristanes, napichnes na PC neco poladis a jdes to prolitnout znovu. No a tak dokola az to chodi jak ma. Tak ze bezpadlo poradne nenastavis bez toho pokud neumis jiz litat.

Padlovka je v tomot jednodussi protoze ji zavisis a bud ti dela neplechu tak to posadis na zem, mechanicky doseridis co je potreba, ale nesahas do elektroniky, protoze tam zadna neni.

A ano pochopil jsi to spravne. Bezpadlo je jednodussi na pilotaz protoze let za tebe uhladi elektronika. U padlovky to proste musis odedrit rukama.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Možná budu za konzervu, ale na začátky kdy člověk potřebuje lítat bych volil 1000x pádlo Naučit lítat se stejně musíš a to se naučíš tím, že budeš lítat. A ne špekulací toho jestli ti to někdo zalítá, seřídí, jestli to dělá to co má ..... prostě se musí lítat. A s pádlem lítáš hned i kdyby to bylo špatně seřízený tak to poletí.

Pádla.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 15:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Presne tak. U padla do toho nikdo nekeca. Kdezto u bezpadla do toho keca algoritmus a tomu musis davat nejake hodnoty v nastaveni. Treba zisk hlavy prezenes a zacne ti to delat takove opicarny, ze tim prastis. A potom nevis proc ti to delalo opicarny a zmenis agility nahoru a uz to je uplne neriditelne.

Pokud neumis litat a v okoli neni nikdo kdo ti to rozlita, tak vol padlovku alespon na rozlitani. Na bezpadlo to muzes predelat vzdy. Pokud mas v okoli nekoho kdo to to rozlita, tak vol bezpadlo.

Jeste jedno prirovnani.

Rovny prulet nad plochou s padlovkou musis ridit. S bezpadlovkou klidne pustis packy a ono to proleti rovne. Teda za predpokladu jiz serizeneho bezpadla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 15:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5482
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
hates píše:
......... Rovny prulet nad plochou s padlovkou musis ridit. S bezpadlovkou klidne pustis packy a ono to proleti rovne. Teda za predpokladu jiz serizeneho bezpadla.



Nooo to zas tak úplně pravda taky není. Ale je bezpádlovka na řízení taková .... Děláš toho o půlku míň ....

A to je dálší věc proč jít na začátku do pádla. A to naučit se řídit vrtulník.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 1182
Bydliště: Zápy - Brandýs nad Labem
Bylo to prirovnani, Mozna se mi to uz pouze takto zda, protoze kdyz letim se spalovakem rychlejsi prulet tak s HC3 nemusim pomalu ani packovat. S padlovkou jsem packovat musel jinak bych udelal oranici.

To je ta pulka co proste za tebe bezpadlo odedre. Nemusis stabilizovat. Pouze ridis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: T-rex 500 padlo nebo bez
PříspěvekNapsal: stř 24.09.2014 15:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.7.2007
Příspěvky: 1131
Bydliště: Praha 6, ČR
Obrázky: 12
Proc ho tak strasite? Nevidim na nastaveni bezpadla nic sloziteho. U BeastX jsem to projel podle navodu v par krocich, nastavit smysly gyra, nastavit cykliku vodorovne a hotovo. Zisk podle typu heli (opet popsano v navodu) a na prvni pokus to letelo perfektne. A jelikoz sem chtel litat, tak jsem s defaultnim nastavenim lital asi mesic. S jinym bezpadlem Spirit jsem zapnul pruvodce, vybral typ heli, opet nastavil smysl gyrovani a vodorovnost cykliky a zase to letelo perfektne.
Nastavovani se musi naucit i u padla, gyro se nastavuje prakticky stejne (u bezpadla je to akorat 3x) a pokud se nastavi blbe bude z toho rana o zem u padla i bezpadla.
Spis mi prijde, ze vic chyb se da udelat v serizeni mechaniky. Dalsi vyhoda bezpadla - min dilu, min znicenejch veci pri rane. (serva se na bezpadlu strhnou pokazde, ale na padlu je to taky casty)
Jak tu padlo, sice se da heli predelat na bezpadlo, ale je to zbytecne draha casta.

PS: kdyby byl zajem, prodavam trexe 500 bezpadlo s microbeastem, nastaveno, zalitano, pomuzu nastavit, kdyz tak do zprav...

_________________
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz