Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mod1 na Mod3 bez zásahu do vysílače
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 15:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
Ahoj, předem upozorním, že jsem úplný začátečník, jak co se týče zkušeností, tak i informací, proto se předem omlouvám za blbej dotaz. Abych začal, koupil jsem simulátor + Dx6i (mod1), u 4kanálu - hračky (mod2) mi nesedělo mít plyn na levý ruce, tak jsem myslel, že mod1 bude pro mě ideální, nicméně mi nedošlo, že tím budu mít klonění/klopení rozhozený na obě páčky, což mi nesedí ještě víc, než mod2. Zkusil jsem v simu mod3 (klonění/klopení) nalevo a je to pro mě ideální. Vím, že se tu řešilo předělání vysílače na mod3 s tím, že to není úplně sranda a navíc to nejde sladit softwarově. Můj dotaz tedy je, zda jde létat na Dx6i mod1 v modu3 bez zásahu do vysílače, např. tím, že cíleně špatně zapojím přijímač k vrtulníku, tzn. že místo klonění budu ovládat bočení a naopak? Jinak to teda zkusím překopat na mod2, i když se mi teda moc nechce vrtat v něčem, co je v záruce...díky za případnou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 16:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Ahoj vítej mezi namiaky - začni tady google_search.php?cx=partner-pub-2581144759434193%3A7975555438&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=dx6i+m%C3%B3d&sa=Hledat - Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
Díky za přivítání. Tak jak jsem to pročetl, tak vidím, že mi nezbývá nic jinýho, než to překopat na mod2 :-/ Kdybych to byl býval věděl...tak sem si to mohl koupit zrovna :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 22:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2009
Příspěvky: 994
Bydliště:
Obrázky: 0
mara082 píše:
Díky za přivítání. Tak jak jsem to pročetl, tak vidím, že mi nezbývá nic jinýho, než to překopat na mod2 :-/ Kdybych to byl býval věděl...tak sem si to mohl koupit zrovna :-)

2x měř, jednou řež, neboli 2x čti a jednou kupuj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nic ve zlém, stává se. A nejsi sám.

_________________
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 1:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Nechápu - u DX6i je změna módu (1 nebo 2) otázka SW - https://www.youtube.com/watch?v=lkz_bjwrqXU - a přehodit neutralizaci kniplu a brzdu plynu (mechanicky) vyžaduje skoro každý vysílač (tedy rozdělat a přeházet zprava doleva a naopak ) - žádná věda -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 6:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
milode: já právě docela měřil, jenže praktická zkušenost je nepřenosná a až teprv když jsem zapnul simulátor, tak mi došlo, co to znamená mít klonění/klopení na dvou pákách :-)

arda1: jj, na mod2 to přehodit zvládnu, ale do pro mě ideálního mod3 se pouštět nebudu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 7:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2007
Příspěvky: 646
Bydliště: Brno
Nechapu. Na mód 3 nemusíš mechanicky nic prehazovat. A vyměnit kanály jde v každé vysílačce, ne? Nebo prehodit v přijímači. Co je tam za problém?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 7:33 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
co jsem se dočetl, tak mod3 by vyžadoval nějaký pájení a do toho se pouštět nechci, prohodit kanály jde jen v rámci mod1 - mod2, ale v žádným vlákně jsem nenašel odpověď na dotaz, zda to jde prohodit na přijímači, tzn. jestli, když to zapojím "špatně" tak můžu ovládát levou pákou komplet klonění/klopení (u mod1 vysílače)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 8:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2007
Příspěvky: 646
Bydliště: Brno
Vzdyt ti to rikam, zapoj to "spatne" na prijimaci :-) Prijimač se vůbec nezajímá o to, z jaké páčky na vysílačce přichází daný signál. Musíč ale vždy na to myslet, abys to někdy v budoucnu někde nezapojit omylem "spravne" :D

Jinak, žádný mód není správný. Všechny se naučíš stejně. Já používám mod 1, protože pro koptéru mi přijde lepší mit klonění a klopení na dvou páčkách. Zkoušel jsem i mód 2, ale to pravá ruka jen šmrdolila páčkou a levá poněkud odpočívala.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 8:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
Díky, presně to s tím přijímačem jsem chtěl slyšet :-) Snad je to opravdu jen o tom to jinak zapojit a nenese to s sebou žádná jiná úskalí...

S tou volbou modu je mi to jasný, jak to do hlavy a rukou dostaneš, tak to tam bude, na druhou stranu něco člověku přijde od začátku přirozenější, proto jsem si vyzkoušel všechno a mod3 mi prostě přišel nejmíň bolestivej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
mara082 píše:
Díky, presně to s tím přijímačem jsem chtěl slyšet :-) Snad je to opravdu jen o tom to jinak zapojit a nenese to s sebou žádná jiná úskalí...
....

A jak to tedy prohodíš?
AILE
ELEV
AUX
RUDD

.?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 8:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
Rudder za aileron - ale já fakt nevím, jestli to jde, připojení přijímače k heli jsem nikdy neviděl


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
mara082 píše:
Rudder za aileron...l

Jenže tam je ještě AUX, bez toho asi cyklika do stran běhat nebude.

Co vůbec hodláš mít za stroj?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 9:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 6 - Řepy
No proto se na to ptám, protože fakt vůbec netuším jak a jestli to bude fungovat.

Asi bych to viděl na bazarovýho Mini Titana a jelikož mám v práci dost fakt velkejch místností, tak k tomu asi MCPX.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.07.2014 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
mara082 píše:
No proto se na to ptám, protože fakt vůbec netuším jak a jestli to bude fungovat.
...

Takže zas zapomeň na tu dobrou radu, cos chtěl slyšet, že stačí přehození na přijímači.
Doporučuju normálně předělat MOD z 1 na 3 (když už seš tedy nejspíš levák a nechceš 2...).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz