Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2012 9:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
countryman píše:
Takže je to ten FET tranzistor. Problém je vybrat vhodnou náhradu. Na netu jsem nic nenašel. Na tom MOSFET tranzistoru je jen ST U916 MOROCOO. Nějaká rada?

Doporučuji kontaktovat servis v ČR viz tento odkaz, který dělá mimo jiné i opravy modelů MJX včetně F-45 a poptat se jich na vhodnou náhradu a pokud by nevěděli pak zkusit dotaz emailem na výrobce viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 24.06.2012 9:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Drondys píše:
countryman píše:
Takže je to ten FET tranzistor. Problém je vybrat vhodnou náhradu. Na netu jsem nic nenašel. Na tom MOSFET tranzistoru je jen ST U916 MOROCOO. Nějaká rada?

Doporučuji kontaktovat servis v ČR viz tento odkaz, který dělá mimo jiné i opravy modelů MJX včetně F-45 a poptat se jich na vhodnou náhradu a pokud by nevěděli pak zkusit dotaz emailem na výrobce viz tento odkaz.

Díkas, zkusím napsat do toho Honk Kongu. Jako výrobci by mohli mít snahu poradit. Na ten servis v Brně moc nesázím, myslím že.na rady zadáčo budou vlažný. Jinak pro sichr objednám ještě jednu desku z té Číny. Myslím, že se neztratí


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 16:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Tak v Honk Kongu se na mě vy....i a neodpověděli mi nic. Tak jsem zkusil ještě napsat do těch heliservisu u nás v ČR a tam mi odpověděli, že bohužel tranzistor sehnat nejde. Zkusil jsem ještě donést vypájený tranzistor do speciálky. Tam mi jeden prodali typ G03 BU406 s tím, že by to měl být on. Bohužel ale není, motor se sice točí ale jen tak na šestinu výkonu to možná ani ne. Tranďák přitom fajruje, že by asi dlouho nevydržel. Patrně mi nezbyde, než koupit novou desku. :( :( :(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
countryman píše:
...prodali typ G03 BU406 s tím, že by to měl být on...

BU406 není MOSFET a pro daný účel jako přímá nádrada MOSFETU se nehodí. Spíš ti měli nabídnout nějaký N-FET s pro daný model přijatelným proudem a i s nějakou rezervou jako třeba viz tento odkaz nebo ještě lepší by byl ten co níže navrhuje Woita v následující odpovědi.

countryman píše:
Patrně mi nezbyde, než koupit novou desku.

To bude nejlepší volba. Navíc jsi psal, že pro sichr tu desku stejně objednáš. Zatím než ti přijde můžeš zkusit dát do té staré desky některý z těch zmíněných N-FETů.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 18:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6055
Bydliště: Písek, ČR
Nebo tento, jestli to potřebuješ v SMD:
http://www.gme.cz/unipolarni-tranzistor ... -p915-092/
má malý odpor v sepnutém stavu, nemusel by hřát. Ještě bych to zkusil, možná to bude lepší než originál.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 21:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Woita píše:
Nebo tento, jestli to potřebuješ v SMD:
http://www.gme.cz/unipolarni-tranzistor ... -p915-092/
má malý odpor v sepnutém stavu, nemusel by hřát. Ještě bych to zkusil, možná to bude lepší než originál.

V SMD to právě nepotřebuju, zkusím ten jak píše Drondys. Dík


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2012 21:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Drondys píše:
countryman píše:
...prodali typ G03 BU406 s tím, že by to měl být on...

BU406 není MOSFET a pro daný účel jako přímá nádrada MOSFETU se nehodí. Spíš ti měli nabídnout nějaký N-FET s pro daný model přijatelným proudem a i s nějakou rezervou jako třeba viz tento odkaz nebo ještě lepší by byl ten co níže navrhuje Woita v následující odpovědi.

countryman píše:
Patrně mi nezbyde, než koupit novou desku.

To bude nejlepší volba. Navíc jsi psal, že pro sichr tu desku stejně objednáš. Zatím než ti přijde můžeš zkusit dát do té staré desky některý z těch zmíněných N-FETů.

Tak ještě zkusim IRF540N, za pokus to stoji. Díkas


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2012 20:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
:D Tak jsem si zase dnes v podvečer konečně zalétal. No ale včera to byla moje chyba, přímo fatální. Protože jsem neměl brejle, nechal jsem tranďák naletovat kolegovi. Ten ale sebral ze stolu jinej typ a v tom byl kámen úrazu :lol: :lol: . Z té speciálky byl tranďák samozřejmě dobrý. Pro informaci je to typ.IRL2203NS. S tímto novým tr. je plyn snad ještě citlivější než origo, každopádně snese prý i mnohem vyšší zátěž. :D
PS. na závěr mě ještě napadla taková věc. Pokud by se ten mosfet prošvihnul za letu, byl by to pravděpodobně konec heli. Dokáže vystoupat opravdu hodně vysoko a tam už jí bere vítr a řídit se defakto nedá, mám odzkoušeno na velkém prostranství. :lol: :lol: :lol: Možná jsem chytil i nějakou termiku, to nevím ale najednou byla sotva vidět. Docela by mě ta výška zajímala, možná časem investuju 700kč do výškoměru :D :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2012 22:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2011
Příspěvky: 334
Bydliště: JBC
Obrázky: 13
Gratuluju ke zprovoznění stroje :wink: .Až do stratosféry bych s tim radši nelítal,přece jen to neni raketa :lol: ..

_________________
Skyfun pulse projekt a pár poletuch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.06.2012 8:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Dáva píše:
Gratuluju ke zprovoznění stroje :wink: .Až do stratosféry bych s tim radši nelítal,přece jen to neni raketa :lol: ..

Díkas, byl to vyjímečný stav :D :D :D . Asi mě pomohla hodně termika, co mě ale mrzí je to, že jsem tam neměl kamerku. Asi by nikdo nevěřil, že je to video z F-45 :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2012 10:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 437
Bydliště: Prostějov
Tak co se týče výšky u F45, tak jsem ji taky již několikrát zkoušel a dostal jsem se až do takové výšky že F45 byla pouze malá tečka na obloze a nešlo již abslolutně identifikovat v jaké je poloze (myslím jestli čumákem ke mě, odemě atd.), no a dostal jsem se na hranici signálu, takže se mi začla F45 přerušovaně vypínat a zase zapínat. Kameru na ni mám tu originální, ale jsem z ní hodně zklamaný, protože kvalita obrazu je přímo katastrofální a objektiv musí být vytočení tak aby koukal co nejvíc před helinu, jinak je to o ničem. Dále mi na kameře vadí to, že i při 1GB kartě se vleze strašně málo záznamu, co se ale zase cení je možnost zapínat a vypínat kameru při letu, to je dobrý.

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.05.2014 17:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.5.2014
Příspěvky: 1
Nazdar pánové. Mám tentýž problém s oběma motory. Při připojení baterie jde proud natvrdo do motoru. Měl jsem nevysvětlitelný zkrat na ESC a odpálilo mi to kus cuprexitu. Naneštěstí jsem doma našel opravný pásek mědi a cestu zapájel a zapravil. Po zapnutí heliny ale nastal problém a to se zadním ocasnim motorkem. Ten se stále točí a dost tvrdě. Hlavní už byl v klidu a začal reagovat na ovládání. Proto jsem zadní motor odpojil od desky a zkusil jen s hlavním motorem. Ten po spárování funguje v plném rozsahu výchylky. Problém tedy asi bude někde na desce. Jak jsem pročítal zde na foru a v tomto tématu, tak zde píšete, že je na vadě koncový FET tranzistor. Zkoušel jsem jej proměřit a zdá se oprvadu být proražený. Měřil jsem i zbylé 2 koncové trandáky a ty jsou v poho. Zkoušel jsem obyč digit měřákem v modu propustnosti či měření diody. 2 vykazují určité hodnoty ale ten zmíněný na zadní motorek nic. Jen z multimetru je slyšet pískání. Měřil jsem také kontakty konektoru zadního motorku při připojené baterii a je zde plné napětí 7,4V i víc. Na konektoru hlavního motoru je 0. Z čehož jsem tedy usoudil, že jedinou chybou je tedy FET tranzistor. Jen nevím za jaký typ tranzistoru bych měl měnit. Poraďte mi prosím. Pomohl by IRLR3705ZPBF?? nebo byl by lepší nějaký N-FET s chladičem? Díky!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.05.2014 18:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2014
Příspěvky: 121
Bydliště: Miroslav okr.Znojmo
Obrázky: 1
Už je to tak.Já mám jak starou verzi tak novou se stříďákem.U staré musím nejdřív zapnout vysilač a pak helinu a u nové nejdřív helinu a pak vysilač.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz