Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 0:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.3.2012
Příspěvky: 41
Bydliště: Český Brod
vlkodlak píše:
mosaic píše:
No zrovna u tohoto modelu se vždy zapíná heli nejdříve a pak až vysílačka a páruje pokaždé...

...to to teda celou dobu dělám blbě, asi proto se mi zatím nic nestalo...nemám návod zrovna před sebou, ale skoro bych se hádal, že je tam první zapnout vysílač. Hned ráno se podívám.....


http://www.mjxtoys.com/Support.asp

strana 7:

"Preparation for flight
Insert the battery plug into the helicopter battery socket located at
the right side of the helicopter, then, the indicator light of the helicopter
will keep flashing rapidly, set the helicopter down to a platform.
Slide the power switch to “ON” position. To activate the remote
controller,slowly push up the throttle stick to the top and then push
it down to the bottom. The remote controller is activated once you hear
a beep sound.Then, the indicator light flashes rapidly while the remote
controller is sending out connectional signal."

No já to tak pochopil... a v překladu to je také tak (alespoň v tom co jsem četl) Samozřejmě funguje i puštění vysílačky jako první a pákou je možné jí aktivovat do párovacího režimu (to píší v operational tips - není obsaženo v cz verzi) a k vrtulníku připojím baterii a ten se po chvilce spáruje. Nicméně tím se nijak nezabrání tomu co popisuje autor threadu "Hlavní rotor jde hned do plnejch otáček" ..... tj. bez správné funkčnosti jednotky/regulátoru by se to stalo také. Nechci se přít o tom, zda po těch několika vteřinách (= celá věčnost při plných otáčkách) co se spáruje, by se "možná" plyn stáhl, jen popisuji co je v manuálu :)


edit: No může to zkusit i tímto způsobem, ale nemyslím, že by nastala nějaká změna, maximálně bude možné zjistit jestli a za jak dlouho zareaguje vrtulník na povely z vysílače. No za pokus, když bude opatrný, asi nic nedá.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 0:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
countryman píše:
...máme teď docela našponovanej rozpočet...

Pokud máš našponovaný rozpočet pak by vyšlo možná ještě levněji než kupovat novou řídicí jednotku dát tu vadnou řídicí jednotku opravit buď nějakému známému co rozumí elektronice nebo zajít do nejbližšího servisu na elektroniku (i tam by si s tím mohli poradit). Nejspíš na té desce bude jen proražený koncový FET, který spíná napájení do hlavního motoru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 6:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 326
Bydliště: Louny
mosaic píše:

"Preparation for flight
Insert the battery plug into the helicopter battery socket located at
the right side of the helicopter, then, the indicator light of the helicopter
will keep flashing rapidly, set the helicopter down to a platform.
Slide the power switch to “ON” position. To activate the remote
controller,slowly push up the throttle stick to the top and then push
it down to the bottom. The remote controller is activated once you hear
a beep sound.Then, the indicator light flashes rapidly while the remote
controller is sending out connectional signal."


....no je to fakt tam, přesto to nějak intuitivně dělám obráceně....

_________________
Turnigy 9x, V 911, V 939, Quad 230 KK.2 LCD , Quad 470 APM 2.5, BIXLER 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 9:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Drondys píše:
countryman píše:
...máme teď docela našponovanej rozpočet...

Pokud máš našponovaný rozpočet pak by vyšlo možná ještě levněji než kupovat novou řídicí jednotku dát tu vadnou řídicí jednotku opravit buď nějakému známému co rozumí elektronice nebo zajít do nejbližšího servisu na elektroniku (i tam by si s tím mohli poradit). Nejspíš na té desce bude jen proražený koncový FET, který spíná napájení do hlavního motoru.


To je fakt, taky jsem nad tím přemýšlel. Zkusím se zeptat kámoše elektrokutila, nebo pohledat nějakej servis.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 10:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2011
Příspěvky: 334
Bydliště: JBC
Obrázky: 13
vlkodlak píše:


....no je to fakt tam, přesto to nějak intuitivně dělám obráceně....


Já bych teda radši do heli nepouštěl napájení dříve ,než mam zapnutou vysílačku a v párovacím režimu, už z principu nee(tak mi to dává smysl).Nehledě,že se stříďákem bych si nezalítal.Pokud zapnu napájení do heli dříve,než mam vysílačku v párovacím režimu,tak mi régl zapípá chybu a smůla :!: .

_________________
Skyfun pulse projekt a pár poletuch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Dáva píše:
Já bych teda radši do heli nepouštěl napájení dříve ,než mam zapnutou vysílačku a v párovacím režimu, už z principu nee(tak mi to dává smysl).Nehledě,že se stříďákem bych si nezalítal.Pokud zapnu napájení do heli dříve,než mam vysílačku v párovacím režimu,tak mi régl zapípá chybu a smůla :!: .

Předpokládám, že tím párovacím režimem se rozumí párovaní vysílače s přijímačem. To si ten přijímač nebo vysílačka nepamatuje párování jednou provždy i po vypnutí napájení ? Většinu běžných přijímačů stačí spárovat s vysílačkou jen jednou a pak už se po zapnutí vždy spojí bez nutnosti párování.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 11:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2011
Příspěvky: 334
Bydliště: JBC
Obrázky: 13
Drondys píše:
Dáva píše:
Já bych teda radši do heli nepouštěl napájení dříve ,než mam zapnutou vysílačku a v párovacím režimu, už z principu nee(tak mi to dává smysl).Nehledě,že se stříďákem bych si nezalítal.Pokud zapnu napájení do heli dříve,než mam vysílačku v párovacím režimu,tak mi régl zapípá chybu a smůla :!: .

Předpokládám, že tím párovacím režimem se rozumí párovaní vysílače s přijímačem. To si ten přijímač nebo vysílačka nepamatuje párování jednou provždy i po vypnutí napájení ? Většinu běžných přijímačů stačí spárovat s vysílačkou jen jednou a pak už se po zapnutí vždy spojí bez nutnosti párování.


Nevim přesně(je možný že nepamatuje) ale to neni až tak podstatný,zkrátka klasicky než načte gyro atd.Mam pocit,pustit do heli napájení dřív než zapnu vysílačku ,aby z vrťase jednou nebyla neřízená střela.Přece jen to je už nebezpečný stroj,ale ať si to zapíná každý jak myslí,já jsem psal jen svůj názor a zkušenost :wink: .

_________________
Skyfun pulse projekt a pár poletuch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 11:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 326
Bydliště: Louny
Dáva píše:
vlkodlak píše:


....no je to fakt tam, přesto to nějak intuitivně dělám obráceně....


Já bych teda radši do heli nepouštěl napájení dříve ,než mam zapnutou vysílačku a v párovacím režimu, už z principu nee(tak mi to dává smysl).Nehledě,že se stříďákem bych si nezalítal.Pokud zapnu napájení do heli dříve,než mam vysílačku v párovacím režimu,tak mi régl zapípá chybu a smůla :!: .

....vždyť píšu, že to dělám obráceně než je citace z návodu...tedy zapínám nejdříve vysílač....

_________________
Turnigy 9x, V 911, V 939, Quad 230 KK.2 LCD , Quad 470 APM 2.5, BIXLER 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Dáva píše:
Drondys píše:
Předpokládám, že tím párovacím režimem se rozumí párovaní vysílače s přijímačem. To si ten přijímač nebo vysílačka nepamatuje párování jednou provždy i po vypnutí napájení ? Většinu běžných přijímačů stačí spárovat s vysílačkou jen jednou a pak už se po zapnutí vždy spojí bez nutnosti párování.

Nevim přesně(je možný že nepamatuje) ale to neni až tak podstatný,zkrátka klasicky než načte gyro atd.Mam pocit,pustit do heli napájení dřív než zapnu vysílačku ,aby z vrťase jednou nebyla neřízená střela.Přece jen to je už nebezpečný stroj,ale ať si to zapíná každý jak myslí,já jsem psal jen svůj názor a zkušenost :wink: .

Na to opakované párování jsem se ptal jen proto, že se mi jevila nutnost pokaždé přijímač znovu párovat jako dost neobvyklá.

Neměl jsem v úmyslu jakkoli zpochybňovat to, že je vhodné zapínat jako první vysílačku tj. s tím obecně souhlasím. Při sestavování manuálu to mohli klidně pomotat. Ono to občas vadit nemusí, ale jednou se to nějakému uživateli může pěkně vymstít.

V tomto případě by pořadí zapínání nic neovlivnilo jelikož je v řídící jednotce patrně proražený koncový FET, který spíná napájecí napětí hlavního motoru a motor má díky tomu po zapnutí trvale plné napájení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5977
Bydliště: Písek, ČR
Drondys píše:
...To si ten přijímač nebo vysílačka nepamatuje párování jednou provždy i po vypnutí napájení ? Většinu běžných přijímačů stačí spárovat s vysílačkou jen jednou a pak už se po zapnutí vždy spojí bez nutnosti párování.

No, některý soupravy si to opradu nepamatujou. Třeba Walkera to dělá tak, že se zapne nejdříve vylílač, a pak běží na displeji teploměr cca 20 sekund, a po tu dobu musíš poblíž něj zapnout přijímač. Zapípá to a je spárováno. Při každém zapnutí vysílačky vždy znovu. Přijímač můžeš vypínat/zapínat vícekrát, to si pamatuje a ihned se chytne, ale po vypnutí vysílače vždy znovu máš těch 20 vteřin na spárování.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 12:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2011
Příspěvky: 334
Bydliště: JBC
Obrázky: 13
vlkodlak píše:
vlkodlak píše:


....no je to fakt tam, přesto to nějak intuitivně dělám obráceně....



....vždyť píšu, že to dělám obráceně než je citace z návodu...tedy zapínám nejdříve vysílač....


Jj promiň,chtěl jsem tam dát jinou citaci i to se někdy přihodí :mrgreen: .Zřejmě jsem se zapnul dřív než vysílač :lol: .

_________________
Skyfun pulse projekt a pár poletuch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 13:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 326
Bydliště: Louny
...v poho, nic se neděje. Možná bylo vhodné požádat někoho z Adminů a nechat udělat vlákno na tento model a vše tam přesunout.... se to tu začíná nějak rozlejzat...

_________________
Turnigy 9x, V 911, V 939, Quad 230 KK.2 LCD , Quad 470 APM 2.5, BIXLER 2


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 18:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Já jsem to zapínal v pořadí heli a pak rádio. Tak je to i na videu u RC King.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 19:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2011
Příspěvky: 334
Bydliště: JBC
Obrázky: 13
countryman píše:
Já jsem to zapínal v pořadí heli a pak rádio. Tak je to i na videu u RC King.


No vidíš a my jsme to zapínali v obráceném pořadí,tak jak se zapíná drtivá většina modelů.

_________________
Skyfun pulse projekt a pár poletuch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2012 22:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.6.2012
Příspěvky: 35
Takže je to ten FET tranzistor. Problém je vybrat vhodnou náhradu. Na netu jsem nic nenašel. Na tom MOSFET tranzistoru je jen ST U916 MOROCOO. Nějaká rada?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz