Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Optic 6 + heli - jde to?
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 11:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
Da se Optic 6 - pouzit pro mensi elektro vrtulniky typu T-Rex, Maxir, Blade nebo Hornet?

Chtel bych to vyhledove zkusit, ale koupi nove vysilacky bych rad jeste chvili odlozil... co myslite?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 11:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Dá, podmíněně, ale dál už moc ne...

Podmíněně v tom, že pokud se tyto mikroheli vytuní kovovou deskou cykliky, vzniká rušení se kterým si PPM přijímače neporadí. xPD jen omezeně. Chce to potom PCM a Hitec tak malý přijímač nedělá.

Tu něco pro orientaci: http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
zdzd píše:
Dá, podmíněně, ale dál už moc ne...
Podmíněně v tom, že pokud se tyto mikroheli vytuní kovovou deskou cykliky, vzniká rušení se kterým si PPM přijímače neporadí. xPD jen omezeně. Chce to potom PCM a Hitec tak malý přijímač nedělá.


Doplňující otázka: pokud bych NECHTĚL akrobatit a ani nějak tunit, tak má pro nějaký 'menší' elektrovrtulník vysílač Optic nějaké závažné omezení?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 12:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2006
Příspěvky: 159
Bydliště: Dolní Benešov - Zábřeh (Opava)
jo no....to by mě taky docela zajímalo...Optica za měsíc budu mít doma a helinu Hornet X-CP trochu později....myslím že normální lítání by mělo jít v pohodě ne?....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 13:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
ZDZD: Aha, takze problem tkvi spise v prijimaci a ruseni. Nikoliv ve schopnostech samotneho vysilace? Pocet kanalu, heli program a dalsi veci jsou postacujici?

Samozrejme take neprodpokladam, ze chytnu vrtulnik a zacnu s nim letat 3D akrobacii - uspech bude, kdyz to behem 5ti vterin nerozsekam.

Spis jde o to, abych nenarazil na to, ze ani takovyto maly vrtulnik nepujde s timto vysilacem ovladat nebo tak neco.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 13:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2006
Příspěvky: 172
Bydliště: Brno- Vinohrady, Bílá hora
To jako na Optica nemůžu použít jiný přijímač, než originál Hitec?
Není to blbost!? :?:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 13:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Takový malý jde. Ale tím to zhaslo. Šest kanálů je málo, není absolutně žádná rezerva na další funkce, které mohou být potřebné u spalováku.

Optic má také dle mého názoru nešťasně řešený spínač autorotace a režimů, nedá se odstavit trimování kolektivu při visu, spousta užitečných funkcí chybí (zpoždění při přepnutí režimů a podobně).

Zkrátka pokud někdo Otica má a chce zkusit malou elektro helinu, je použitelný. Pokud se ovšem uvažuje o koupi nového vysílače se zaměřením na heli, vyhnul bych se mu a šel minimálně do FX-18v2.

Shodou okolností se zrovna podobný problém řeší na helimanii:
http://www.helimania.cz/HELIBÁZE/tabid/133/forumid/-1/threadid/864/scope/posts/Default.aspx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 13:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
pliczb píše:
To jako na Optica nemůžu použít jiný přijímač, než originál Hitec?
Není to blbost!? :?:


Pokud jde o PCM tak ne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 13:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 18:00, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 16:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
zdzd: Aha diky. Takze pokud jiz Optica mam a chtel bych zkusit nejaky ten maly vrtulnik (typu T-Rex, MaxiR ci Hornet) pak to lze, pokud nepouziju tuningove dily.

Tak to neni tak zle. Kdyz by me to treba chytlo, pak mohu upgradovat na lepsi vysilac (stejne uvazuji o nejake pultovce - velmi velmi vyhledove) a vrtulnicek trochu "vytunit"...

Slo mi jen o to, zda pro ten pocatecni rozjezd a seznameni se s problematikou s Opticem vystacim.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 16:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Vystačíš, jsou i horší rádia na heli, která přitom o sobě tvrdí, že to umí.

Ale na heli bacha! Je to návykové a většina lidí, co k nim čuchne a zalíbí se jim to, postupně odloží eroplány. Zjistí, že jsou docela nudné. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 16:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 15:57, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 16:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2006
Příspěvky: 3544
Bydliště: Velke Prilepy - Praha Zapad
zdzd: No ja jsme prave presvedcen o opaku. Bojim se, ze me to nechytne. Zkousel jsem to na simulatoru a prislo mi to strasny... :lol:

Ale neda mi to a chtel bych to vyzkouset. Neco na tom urcite musi byt.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 17:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2367
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
zdzd píše:
Vystačíš, jsou i horší rádia na heli, která přitom o sobě tvrdí, že to umí.

Ale na heli bacha! Je to návykové a většina lidí, co k nim čuchne a zalíbí se jim to, postupně odloží eroplány. Zjistí, že jsou docela nudné. :wink:


Ano tak toto platí. Zkusil jsem si pár skoků s Hornetem FP a až mi na skříni stojí MiniTitan :D

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2007 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 928
zdzd píše:
Vystačíš, jsou i horší rádia na heli, která přitom o sobě tvrdí, že to umí.

Ale na heli bacha! Je to návykové a většina lidí, co k nim čuchne a zalíbí se jim to, postupně odloží eroplány. Zjistí, že jsou docela nudné. :wink:



Musím se zdzd souhlasit, sám se v této situaci momentálně nacházím!!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz