Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 12:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Prosím, nemá někdo český návod k tomuto vrtulníku? Dostal jsem jej k vánocům, bohužel bez českého návodu. Je to můj první vrtulník a nevím na co vše jsou tlačítka na ovládání a jak se dá natrimovat atd. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 12:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
CO takhle ho vzít do ruky a zkoušet na co který knipl (nebo tláčítko) je?
Trim je to kolečko asi někde z boku na vysilačce, zaleží jakou máš vysílačku atd.

Podívej se prosím tě sem není tam vše ale myslím že by to mohlo stačit..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i5EBWhJdR9E&feature=player_embedded#at=18[/youtube]

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 13:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Díky za příspěvěk, mám přesně takový ovladač jak je na videu. Tak na něco jsem přišel z překladu anglického návodu, některá talčítka zkouším a nevím jestli se něco děje, nebo ne. Nerad bych ho hned rozbil, tak jsem asi moc opatrný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 19:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
Tento model som kúpil minulý rok synovi a tiež som bádal - ovládanie je jasné z videa, trimuje sa tlačítkami pri pravom ovládači ( L/R ) ovládanie osvetlenia je tiež jasné. Prepínač módu A,B,C má zmysel pokiaľ lieta viac takýchto hračiek aby sa nerušili - každý si volí iný mód, no a tlačítko TURBO a "nahrávanie/prehrávanie" letu na mojom ovládači nefunguje - je to vraj rôzne pre rôzne modely ... aj tak by to bolo k ničomu :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 21:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Prima, děkuji. Myslel jsem si, že to přepínání A,B,C je na obtížnost ovládání a ono to je na 3 různé vrtulníky, aby mohly lítat spolu. Ještě bych chtěl vysvětlit to trimování. Jak poznám, že je model správně vytrimován. Trimování = nastavení ovládání, aby model zahýbal na všechny strany stejně?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 21:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
buk píše:
Prima, děkuji. Myslel jsem si, že to přepínání A,B,C je na obtížnost ovládání a ono to je na 3 různé vrtulníky, aby mohly lítat spolu. Ještě bych chtěl vysvětlit to trimování. Jak poznám, že je model správně vytrimován. Trimování = nastavení ovládání, aby model zahýbal na všechny strany stejně?
Trim je u týhle hračky od toho, abys dorovnal případně nežádoucí otáčení kolem svislý osy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 22:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Aha, tak díky. Vrtulník se sám kolem svislé osy otáčí, když s ním nic nedělám. Tak tedy musím namačkat to trimovací tlačítko na druhou stranu, než co je směr otáčení a pak by se měl otáčet co nejmíň, nebo takřka vůbec? Jsem úplný začátečník, tak se omlouván za tyto otázky a děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2901
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
Jo jo, buku, tak to udělej.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
buk píše:
Aha, tak díky. Vrtulník se sám kolem svislé osy otáčí, když s ním nic nedělám. Tak tedy musím namačkat to trimovací tlačítko na druhou stranu, než co je směr otáčení a pak by se měl otáčet co nejmíň, nebo takřka vůbec? Jsem úplný začátečník, tak se omlouván za tyto otázky a děkuji za pomoc.
... a potom odstartuj.
Ámen!

:lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2012 21:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Ještě prosím o radu, co znamená blikání červeného světílka vlevo na vysílači?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2012 14:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
Myslím že by to mohlo byť nízke napätie batérie vysielača - treba vyskúšať :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2012 14:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
Hm, mylná úvaha - červená bliká pokiaľ heli nie je pripravená k štartu. Alebo sa páruje s prímačom ( A, B, C, ) alebo nemáš kniple v základnej polohe ( plyn=10 ). :idea:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2012 21:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Jaroměř
Tak nevím čím to je, při prvním lítání, když jsem dal do vysílače baterie, tak vysílač svítil trvale červeně a přibližně po polovině doby předpokládaného létání cca.5 min. začala dioda blikat. Domníval jsem se, že to signalizuje dobu provozu helikop. a upozorňuje to na přibližující se konec létání. Pak již dioda blikala od začátku a asi třikrát v průběhu létání se v průběhu letu úplně helikop. vypnul, tak že spadl k zemi. Vyměnil jsem tedy baterie, kdy jsem dal do přístroje 6x nabíjecích s kapacitou 2700 mAh. Po nabití baterií a vložení do vysílače ale dioda nepřestala blikat. Tak nevím, jestli není jejich kapacita malá? Zas kdyby nebyl vysílač spárovaný s helikoptérou, tak by snad nelétal? Ovládání funguje. Plyn mám daný při zapnutí na minimum, tedy páčkou k sobě. Budu zkoušet dál co s tím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2012 22:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 104
Bydliště: Malacky
Batérie vo vysielači by som neriešil - blikanie určite súvisí soé stavom vrtulníčku ( jeho batérie ). Viac ti asi neporadím, ja si to len občas zoberiem pokiaľ vonku fúka a nemôžem lietať s Walkerou. Ale aj na tých zopár vzletov úplná spokojnosť - žiadne problémy s 929 som nepozoroval. Chce to čas, raz sa budeš diviť aké to je jednoduché 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Swift S 929
PříspěvekNapsal: sob 25.06.2016 20:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.6.2016
Příspěvky: 1
Můžu jen souhlasit s i30. Tento model má indikátor stavu baterie ve vysílačce. Proto musíš dobít vrtulníček. A kdybys potřeboval ten českej návod, tak klikni na následující odkaz a na něm vyber "Uživatelský manuál - RC JET modely". Stáhne se ti PDF soubor s návodem v češtině.
https://www.google.cz/webhp?sourceid=ch ... C3%AD+s929
Hodně štěstí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz