Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: loping a vykruty
PříspěvekNapsal: stř 04.06.2003 7:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2003
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
mam takovy trabl premotoroval jsem kridlo eagl a ted dela takove divne veci ze pri pokusu o loping spadne do silene vyvrtky (jak kdyby ztratil rychlost) pritom dle meho rychlost je vice nez dostatecna. netusite cim to muze byt ? napadlo me jestli to neni tim ze mam teziste moc vzadu to by snad melo ovlivnit jen citlivost na vyskove kormidlo nebo se pletu :?:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 04.06.2003 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
To sa teda pletes. Pri posune taziska dozadu sa sice obvykle zvacsuje citlivost na vyskovku ale len po urcity bod (ma to nieco a neutralnym bodom). Potom sa model stava neovladatelnym. Pad do vyvrtky v lopingu suvisi bud so stratou rychlosti alebo pri utiahnutom lopase s odtrhnutim prudnic z inych dovodov. Tych je vela a urcite sa najde nejaky schopnejsi teoretik ako ja...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 04.06.2003 10:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2003
Příspěvky: 354
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (3)
Odtržení proudnic může nastat i na rychlosti - prostě chceš od křídla větší vztlak než je schopné "dodat". K tomu přispěl možná i těžší motor (říkáš žes ho přemotoroval). Dá se to trochu odstranit pečlivým vyvážením křídel (staticky) a pak taky létáním trochu větších obratů. A vhodným profilem, ale na to už je asi pozdě... :?

Těžiště s tím taky souvisí, teorie je složitá ale zkusit ho posunout dopředu nic nestojí.

Co to je za letadlo? Eagle od Potenských? Ten by padat nikam neměl, ten má hodně "fun fly" profil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: kridlo
PříspěvekNapsal: stř 04.06.2003 10:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2003
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
je to kridlo eagle od cemechu, normalne to ma 280-ku naprimo ja tam dal prevodovku a je to mazec (obcas mi prijde ze vrtule je vetsi nez letadlo :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 04.06.2003 12:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2003
Příspěvky: 354
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (3)
Samokřídlo? No to když je přetížené, tak dělá takovéhle věci.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: ach jo
PříspěvekNapsal: čtv 05.06.2003 7:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2003
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
tak mi to nedalo a zacal jsem pocitat sily, je to mnohem slozitejsi nicmene uz mam teoreticke reseni (priznam se jedno po konzultaci). Doslo totiz k tomu ze kridlo je ted cca 2-3x rychlejsi a sily vztlaku a celniho odboru jsou ted tezce v nerovnovaze a mimo dane rozmezi => pro vsechny kdo maji stejny problem jsou v zasade 2 mozna reseni 1. pridat na elevony aerodinamickou klapku pro zvyseni odporu ci pridat 3nozkovy podvozek ktery to vhodnym umistenim srovna (uvazovana poloha teziste je ted mene dulezita )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: .
PříspěvekNapsal: pon 09.06.2003 19:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2003
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
problem vyresen, znatelne pomohlo pridani turbulatoru (cca 5cm tuhe folie) nicmene jsem ho nakonec oddelal a posunul teziste vice vpred ted to leta naprosto super (pravda ze to v bezmotorovem letu hure klouze)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: A jakou prevodovku s jakou vrtuli
PříspěvekNapsal: pon 06.10.2003 11:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2003
Příspěvky: 7
Ahoj,

Eagla jsem videl létat originál a uvazuji o nem. Mohl bys mi říct, cos tam dal aby to bylo 2x rychlejsí ?
to už ale musí být trenažér turbíny, ne ?
(soudě podle letu s originál pohonem)
kolik to bere ?
tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: eagl
PříspěvekNapsal: pon 06.10.2003 17:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2003
Příspěvky: 139
Bydliště: Praha
to nejlepsi co tam muzes dat je 400ka a naprimo na ni dat bilou jogurtovou vrtuli pak je to bomba nicmene to bere vic nez 5-6 A takze to chce poradne clanky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 07.10.2003 8:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2003
Příspěvky: 7
Díky, zkusím to.
články mám Nimh 1000, teď z nich beru tak 8A (S300 + 1:5 + 20/15)
a jsou v poho.
zkusím tam vrazit ten S300 napřímo (protože ho mám doma)

Medlánky mají na délku asi kilometr, snad to bude stačit. :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz