Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: čtv 05.03.2015 23:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 9
Ahoj,
Mám problém s DX6tkou, hází mi pořád plnej plyn. Setkali jste se s tímto problémem někdo? Tušíte čím by to mohlo být, případně co s tím? Páčka je normálně stažená, ale plyn je full, jak u letadla, tak na simu, ostatně je to vidět i na poloze při funkci MONITOR na rádiu......plyn je prostě jakoby na max a na pohyb páčky vůbec nereaguje.
Díky za případné rady a postřehy.
Díky,
M.

_________________
PA Katana MX, CrackPitts-RCF, Clik EVO-RCF, Hype U Can Fly, Spider, Spektrum DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: čtv 05.03.2015 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
a máš všechny přepínače v základní poloze, nemáš zaplou něakou funkci nebo něaký mix? pokud né tak asi bude něco z potenciometrem ve vysílačce nebo přetržený/ spojený drátek nebo tak něco, asi se budeš muset kouknout

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: čtv 05.03.2015 23:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 25.8.2011
Příspěvky: 175
Bydliště: Brno
Zkontrolovat i na vyresetovaném modelu, jestli to na monitoru dělá také.
Pokud ne, zkontrolovat nastavení toho modelu, kde to zlobí.
Pokud ano, je to v ovladači kanálu plynu - pokud se trochu cuká, je asi vadný potenciometr v tom knyplu, jestli ani necukne, asi vakl kontakt (urvaný / zlomený drátek) od toho poťáku. Pokud je všechno tohle OK, jde asi o větší průšvih.
Tolik základní diagnostika 8)

MarthiR byl rychlejší, jen proto, že psal míň slov :lol:

_________________
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: pát 06.03.2015 0:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 425
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Jako teoretická možnost je i vadná kalibrace, ale podle mě nepravděpodobná.
Užitečný návod: http://www.jirisrba.cz/dx6i/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: pát 06.03.2015 8:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 997
Já rozbil éro na podobnou závadu-kříž.ovladač na výškovku při přitažení výškovku naopak potlačil.Dle slov dovozce se to u některých sérií DX6 stává.Tak snad mě to s Taranisem nepotká.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: pát 06.03.2015 19:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2008
Příspěvky: 670
Bydliště: Chomutov
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (1)
Zdar
určitě budeš mít něco s potenciometrem.Zkus ho proměřit.Zkontroluj drátky.Já měl vadnou serii z astry mi poslaly nový pačky viz
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=54674

_________________
http://tox232.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 08.03.2015 13:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2011
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 9
Diky za tipy. Asi to byl ten potak. Vymenili jsme cely dil s packou a je to ok.
M.

_________________
PA Katana MX, CrackPitts-RCF, Clik EVO-RCF, Hype U Can Fly, Spider, Spektrum DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 393
Mám jeden dotaz za mého bráchu, který tu není registrován ohledně fail safe u DX6i. Potřeboval by nastavit fail safe na třípolohový přepínač pro funkci RTH a na plynu tak 30%. Vzhledem k tomu,že fail safe se dá nastavit jen při párování,tak jakákoliv jiná pozice plynu než nula nedovolí spárování. Dá se to nějak obejít?? Případně to dát jako volný mix na třípolohový přepínač? Díky za nějaké podněty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2008
Příspěvky: 670
Bydliště: Chomutov
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (1)
Na DX6i nejsou třípolohové přepínače nebo jo 8O.Mám ji doma a nic takového tam není.

_________________
http://tox232.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Jeden tam je ne? Nejsem si uz jist je to uz dlouho co sem ji mel

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2008
Příspěvky: 670
Bydliště: Chomutov
Obrázky: 0
Blog: Zobrazit blog (1)
Fakt není mám jí v ruce.

_________________
http://tox232.webnode.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Máš pravdu, pletu si to z turnigy

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7190
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Seba píše:
Mám jeden dotaz za mého bráchu, který tu není registrován ohledně fail safe u DX6i. Potřeboval by nastavit fail safe na třípolohový přepínač pro funkci RTH a na plynu tak 30%. Vzhledem k tomu,že fail safe se dá nastavit jen při párování,tak jakákoliv jiná pozice plynu než nula nedovolí spárování. Dá se to nějak obejít?? Případně to dát jako volný mix na třípolohový přepínač? Díky za nějaké podněty.


Já tomu dotazu nějak nerozumím :? . Fail safe se přece aktivuje na přijímači, když ztratí spojení s vysílačem, tak jak to myslíš "na třípolohový přepínač a na plynu 30%"?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i problém s plynem
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2015 21:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.9.2014
Příspěvky: 393
Já jsem to popletl, má DX 7i.ta má třípolohový přepínač,vím ,že se to aktivuje na příjmači,ale pokud to nejde spárovat tak se to neuloží. prý ale už přišel na to jak tam dát ten fail safe na plyn,ale poslední poloha přepínače,kterou chce použít na zapnutí RTH při ztrátě signálu, se neuloží do příjmače,tak nevím.Při ztrátě signálu mu tam zůstane poloha jakou měl při té ztrátě.Radím mu, aby si koupil pořádnou vysílačku.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz