Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 16:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5420
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Já nepochybuju, že v tom F3A špičkově 5kw být může. Jde jen o to kde se měří a jak špičatá ta špička je :lol: Jinak na 3D je potřeba překvapivě málo :-) Vertigo má skoro 20kg a na 10kw jsem se dostal jen vyjímečně. :wink: a v 8kg 3D letadle mám průměrný odběr kolem 25A z 12s (takže asi 1,1kW, špička je ale o hodně výš)



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 22:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2005
Příspěvky: 325
Bydliště: kladno
Ahoj... Letal jsem v 1,5m AXI 41/20 na 4s 3500 vrtule 17/8 na 3D super http://m.youtube.com/watch?v=huCGwrlaPKw


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 12:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
Příloha:
EXP EXTRA 300 60.4.jpg
EXP EXTRA 300 60.4.jpg [ 114.69 KiB | Zobrazeno 919 krát ]
Mam Extru od Extreme Flight 60 "
Perfektní a spolehlivy 3D akrobat diky svému vybabeníDoporučuji vybavení
motor TORQUE 4016 T 500 MKII /stejně kvalitní a vykonny jako HACKER/
vrtule XOAR 16/7
Li pol 6S 3300 GENS ACE
externí bec WESTERN ROBOTIC CANADA super mini BEC
serva Hitec digi HS 5245 MG
regulátor osvědčeny SUNRISE MODEL PRO 80A

Opravdu super vybavení,užasny vykon ! Doporučuji !


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 17:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2005
Příspěvky: 163
Bydliště: Bratislava D.N.V.
hanzipv píše:
Příloha:
EXP EXTRA 300 60.4.jpg
Mam Extru od Extreme Flight 60 "
Perfektní a spolehlivy 3D akrobat diky svému vybabeníDoporučuji vybavení
motor TORQUE 4016 T 500 MKII /stejně kvalitní a vykonny jako HACKER/
vrtule XOAR 16/7
Li pol 6S 3300 GENS ACE
externí bec WESTERN ROBOTIC CANADA super mini BEC
serva Hitec digi HS 5245 MG
regulátor osvědčeny SUNRISE MODEL PRO 80A

Opravdu super vybavení,užasny vykon ! Doporučuji !



meral si odber?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: ned 11.01.2015 19:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
je to už davno,měřil jsem vykon i odběr ale už si to nepamatuji.
vaha je i s telemetrii 2700g,mezery řidicich ploch mam utěsněne .
Vykon je někde tak 1 KW,motor je velni usporny,po 7 minutovem letu dobijim do 3300 tak polovinu.
Vše je uplně studene,teplota BEC v největších vedrech nepřekročila 35°


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 14:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 610
Bydliště: Broumov/Praha
Když už jsem to udělal, třeba to poslouží i někomu jinému.

Vytahal jsem z rcalba cca 1500 mm modely typu SU29 / Extra / Katana .... a jejich setupy.
Příloha:
setupy_1500_rcalbum.xlsx [9.76 KiB]
54 krát


A jak tedy s tím BECem? Jistější je mít BEC zvlášť? UBEC, SBEC 5A stačí?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 14:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Pre 4 mini servá musí SBEC stačiť, nie je dôvod tam dávať silnejšie servá či viac ako 4.
5A SBEC by mal stačiť, len či to je ozaj 5A, číňan to obvykle preženie.
UBEC a samostatné napájanie serv rátaj ďalších 60-80g navyše.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 15:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
S BEC je to prosté ! A to mam vlastní zkušenosti.Proto používám celkem klasicky osvědčeny regulátor...i ten mi jednou shořel...samozřejmě jsem v pohodě přistál na externi BEC.
Prostě konstrukčni vada regulátoru.
Moje extra ma hodnotu v letu kolem 20 Tisic proto bec je to co řeším !
Hodně jsem debatoval s modelaři u nas i v zahraničí.
Hlavně vrtulníkaři / a to myslim ti pořadní / používají BEC.
Všichni se shodují na externím BEC od WESTERN ROBOTICS CANADA !
to je udajně nejlepší BEC na světe,neni problem si jej nechat poslat přimo od vyrobce.Samozřejmě cena je celkem vysoka...kolem 2000kč ale stoji to za to.

druhy kvalitní BEC je SPORT BEC od DIMENSION ENGENIERING USA!
Taky špička ! litam ho v extreme flight 48 MXS.
Prostě parada a spolehlivost !
Pokud se používa na pohon 4 článek,doporučiji tento BEC,pri použití 6 članku litat bez externiho BEC je celkem hazard.
samozřejmostí je přepinaci napětí 6V což využije max silu serva !
Sport bec stoji kolem 900kč a poštovne tak kolem 100kč
Váhu neni třeba řešit,vše je max 25g !
http://www.western-robotics.com/hercule ... plane.html
https://www.dimensionengineering.com/products/sportbec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 17:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5420
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Zaprvý nějak nevim, který všichni se shodují, že nejlepší je BEC... vím o dost vrtulníkářích, kteří lítají na přijímačovky (protože je to prostě jednodušší a nejspíš spolehlivější).

Zadruhý, proč nepoužít bec v reglu a backup od Optipower? Přijde mi to lehčí než dávat normální přijímačovky a externí BEC.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 18:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
To je celkem detail,prostě jsem pročetl německé a americké weby,ovšem nejdříve jsem se to dozvěděl od Tomaše Bauera a jinych.
Proti baterkam jako zdroje taky nic nemam...jen byl dotaz na BEC.
Co se tyka Back Up o tom vim jen zběžně,myslim že je to lonska novinka ale ve skutečnosti jsem ho neviděl.
Možností použití je vice,nic z toho nehaním,snad jen použití některych činskych regulatorů používanych na 6 článek/na interní BEC/ nemusí byt zrovna bezpečné.
To platí pokud se pořat bavime o 3D akrobatech velikosti 60""
Samozřejmě mit větší ero tak by mělo byt pravidlem použít nějakou zalohu systému,zde se mi jeví POWER UP od OPTIPOWER vyborná věc.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 20:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5420
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Zrovna Tomáš ten backup myslím má :-) Jinak používání některých čínských reglů v těhlech letadlech je riziko samo o sobě, to už nemusíme řešit bec. Hlavně pokud se s tím skutečně bude lítat 3D (jak název vlákna napovídá), tak je často vysazení motoru havárie ať už jsou kormidla řízena nebo ne :lol:

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 20:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
S Tomem jsem probiral davno,vic než rok ale je možne že to ma,bude to dobra věc.
Jinak samozřejmě souhlasím... :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 21:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Daniel Holmal skvěle lítá s Extrou Extreme Flight 60 " se standartnim setupem extreme Flight / viz moje vybavení/
Zajimavostí je že lítá na interni BEC regulátoru AIRBOSS 80A !
Udajně má opravdu silny BEC a vyrobce to doporučuje...no neodvážil jsem se...


Přílohy:
Extra 300 60 EXP.2.jpg
Extra 300 60 EXP.2.jpg [ 47.68 KiB | Zobrazeno 780 krát ]
Extra- 300 exp.2.jpg
Extra- 300 exp.2.jpg [ 20.16 KiB | Zobrazeno 780 krát ]
Zálet Extry.8.JPG
Zálet Extry.8.JPG [ 174.84 KiB | Zobrazeno 780 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 13.01.2015 8:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Dajme si otázku, komu spadol akrobat v tejto veľkosti skutočne na zlyhanie primerane dimenzovaného SBECu v kvalitnejšom regli?
Nájde sa vôbec niekto?

Ja to vidím tak, že keď rozsyp modelu stál rovnako ako regel CC castle tak sa naňho spoľahnem.
To spadnem celkom iste pravdepodobnejšie na ,,ruky´´ ako na to že zlyhá 9A SBEC, ktorý v špičkách papierovo dá max 20A.
Castle považujem za slušnú kvalitu.
A okrem toho som lietal 1,7m 3D akrobata s 5servami, z toho 2 štandardné a čínsky 5A SBEC nemal problém a ako som sa snažil tak som ho neupiekol, to len tak na okraj. takže za seba to mám aj odskúšané. :D Už viac to robiť samozrejme nebudem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 13.01.2015 10:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.8.2008
Příspěvky: 84
Bydliště: Prostějov
Obrázky: 0
taky znam jen jednoho,co spadl na regl s internim BEC.
Ale hodně jsem pročítal fora a u každeho akrobata od Extreme frlight někoho najdeš.
Castle pro 20A jsem používal taky,je to asi nejvic používanější bec a regulatory ve světě a tak bude jasne že je taky spousta zavad.
Ale to už tak u elektroniky chodí....stoprocentni neni nic.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz