Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 15:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Nechám si poradiť a pokúsim sa zainvestovať

LV píše:
Tu to nemá cenu. :mrgreen:

Cenu to určite má ;) rád si nechám poradiť od skúsenejších a vážim si každú radu

ludicek píše:
Bude to katana? Ja tiež staviam rozsyp 1,5m

Áno, je to katana od sysring

Citace:
5s vs 6s

Zatiaľ sa prikláňam k 5s okolo 3000mah. Keď 1.9m 5kg lietadlá lietajú 3D so 6s nevidím problém použiť 5s v 2,6kg.

Teším sa na ďalšie príspevky :)

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 15:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Vlado C píše:
...

:)
na nácvik mám už asi rok 1m RCfactory, teraz chcem prejsť o triedu vyžšie.
Nuž, je to drahý koníček ale krásny :D

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 15:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8058
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
PetrD píše:
například 1,5metrovky od PA létají s podobným 1,5kW motorem na 6S(2200), ale jistě to může někomu připadat komické :D .

Myslím, že tých jedenapolmetroviek čo lietajú na 5S 3,5-4Ah som videl viac. Tým nevylučujem, že to na 6S 2200 nepoletí. Ide iba o uhol pohľadu na to čo to je "let"...

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 16:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2005
Příspěvky: 163
Bydliště: Bratislava D.N.V.
ludicek píše:
Určite 6S nižšej kapacity 2200-2700mAh, vrtuľa 15-16 palcov bude stačiť.
Na 3D stačiť 5článok nebude, viem to od seba, to by ma musel niekto presvedčiť videom o opaku.
Bude to katana? Ja tiež staviam rozsyp 1,5m /Katana/.


Ja mám v Seba Katane 50E toto http://www.rcportal.sk/katana-50e-sebart-am1427.
Je tam 5x3000mAh ,alebo 5x3600mAh (váhový rozdiel JA NECÍTIM) a letovka skoro 2800g. Príkon okolo 1100W. Podla tu prítomných by to ani nemalo lietať. A ja budem tvrdiť, že lepší a premotorovanejší model nemám. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 18:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 360
Bydliště: praha
Citace:
5s vs 6s

Zatiaľ sa prikláňam k 5s okolo 3000mah. Keď 1.9m 5kg lietadlá lietajú 3D so 6s nevidím problém použiť 5s v 2,6kg.

Teším sa na ďalšie príspevky :)[/quote]

2metrovky F3A lítají 10s a špičkově okolo 5Kw. A to si myslím že 3D je náročější.
Pročítej, zkoumej ale pokud to na začátku řádně neosadíš, tak nejslabší článek bude Tvým limitem. Špatnej motor s reglem neutáhne dobrou vrtuli co bys potřeboval aby to dělalo to co chceš. Levný serva v 3D nebudou muset centrovat anebo utáhnout nápor vzduchu v kopáči, levný baterky nemusej dát tolik proudu co by bylo třeba a nafouknou se.
Taky jsem zkoušel F3A s 8mi článkem a divil se proč všichni lítaj 1o-ti články. Pak jsem pochopil a poznal.
3D bude to stejný. Je to o výkonu na vrtuli. Zadej si to do Drive calcu anebo něčeho podobnýho a poznáš jak brutální je rozdíl 5-ti nebo 6-ti článek. Neber moc v potaz délku letu, protože o tom 3D není. Je to o výkonu. Ten potřebuješ veliký.

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 19:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2005
Příspěvky: 163
Bydliště: Bratislava D.N.V.
2metrovky F3A lítají 10s a špičkově okolo 5Kw. A to si myslím že 3D je náročější.
Pročítej, zkoumej ale pokud to na začátku řádně neosadíš, tak nejslabší článek bude Tvým limitem. Špatnej motor s reglem neutáhne dobrou vrtuli co bys potřeboval aby to dělalo to co chceš. Levný serva v 3D nebudou muset centrovat anebo utáhnout nápor vzduchu v kopáči, levný baterky nemusej dát tolik proudu co by bylo třeba a nafouknou se.
Taky jsem zkoušel F3A s 8mi článkem a divil se proč všichni lítaj 1o-ti články. Pak jsem pochopil a poznal.
3D bude to stejný. Je to o výkonu na vrtuli. Zadej si to do Drive calcu anebo něčeho podobnýho a poznáš jak brutální je rozdíl 5-ti nebo 6-ti článek. Neber moc v potaz délku letu, protože o tom 3D není. Je to o výkonu. Ten potřebuješ veliký.

Baisy[/quote]

A môžeš mi prosím napísať, kde v F3A zostave potrebuješ 5kW? - normálne ma to zaujíma. Slušne omotorované 2m 3D 5kg si vystačí s príkonom okolo 2,5kW.
Smerujem len k tomu, že piloti sa snažia o úplne nezmyslené premotorovanie svojich modelov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 19:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 376
baisy píše:
2metrovky F3A lítají 10s a špičkově okolo 5Kw.
Baisy
8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 21:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8058
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
baisy píše:
2metrovky F3A lítají 10s a špičkově okolo 5Kw.

Neuveriteľné :lol: :lol: :lol:
Len pre predstavu. 5kW v pohode uvisí 10kg model.
Len pre predstavu F3A má hmotnosť do 5kg :mrgreen:
Len pre predstavu. Na príkon 5kW z 10S by si potreboval prúdy 130A trvalo. :idea: v špičke tak 150A
Len pre zaujímavosť, ja na mojom pohone 6,5kW mám 12S12000 a prúdy 150A v špičke 180A

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 21:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 360
Bydliště: praha
Jéé. Překlep na klávesnici.
Místo 5 kW má být 2kW. Sorry.

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: stř 19.11.2014 17:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.11.2005
Příspěvky: 163
Bydliště: Bratislava D.N.V.
baisy píše:
Jéé. Překlep na klávesnici.
Místo 5 kW má být 2kW. Sorry.

Baisy


...Buď chlap a priznaj hovadinu - nezvaluj to na preklep :-) :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: čtv 20.11.2014 11:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 474
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
No keďže som Ti poradil zlý pohon :lol: , tak ťa aspoň poteším, že mám dostavané a pred brúsením je okrem podvozku a poťahu hmotnosť draku 800g, čo je myslím slušné. Teda letovka bude okolo 2300g.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2014 19:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
čo si myslíte o tomto osadení? bolo by to použiteľné?
batéria 6s 2700mah 35c; motor S-4020-14 s vrtuľou 15x8 regulátor yep 80 prípadne niečo podobné-silnejšie?
Bec 6A foxy napájaný z pohonnej batérie -bude stačiť?
servá :krídelká hs225 MG vop HS-5245MG sop SAVÖX SC1251MG
vďaka

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pát 12.12.2014 8:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 474
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Môže byť, moja katana sysring je už hotová a predbežne letovka 2300g, servá mám hitec 2x225 a 2x5245. Foto bude.
Servo SOP atypicky v chvoste a servo VOP v trupe na lankách. To preto, že je zadok veľmi ľahký. S ľahším motorom to ľahšie vyvážiš.
A vidíš, oproti môjmu axi 4120/20 budeš mať ťah o skoro 2kg vyšší. Dal by som 16x8 ak to dovolí podvozok.
UBEC nedávaj - na 4servá stačí SBEC.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 15.12.2014 16:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Bec by som radšej dal. Ešte sa chcem opýtať na motor či nebude vhodnejší s4020-12 s vrtuľou 15x8. Ten regl. nemám vziať radšej 100A?

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: čtv 08.01.2015 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2005
Příspěvky: 610
Bydliště: Broumov/Praha
filipe píše:
Bec by som radšej dal. Ešte sa chcem opýtať na motor či nebude vhodnejší s4020-12 s vrtuľou 15x8. Ten regl. nemám vziať radšej 100A?


A dával sis to do eCalcu?

s 6s to ten motor nedá - bude mít víc jak limit 1500 W
s 5s max. proud 62A, takže 80 A by snad měl stačit.

Řeším podobný setup do 1500 mm KATANY, tak budu sldovat, jestli se tu něco objeví. Na HK není asi dlouho tento régl -
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... A_BEC.html
ale bohužel nejsou zatím moc recenze, takže asi spíš půjdu do YEPu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz