Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 0:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Zdravím,
chcem vás poprosiť pomôcť s osadením katany 1,5m hmotnosť do 2,8kg dúfam že do 2.65kg(staviam z rozsypu). Chcem aby sa s ním dala lietať 3d akrobacia (v rámci možnost lietadla a rúk)
Snažil som sa prečítať si diskusie s podobným problémom, no niesom z toho moc múdry :?
Bude to moje prvé väčšie éro , doteraz som elektroniku napájal z bec-u regulátora ale tu to asi bude vhodnejšie inak.
Elektroniku bohužial z HK-no nechcem to najlacnejšie, servá do 15€ a na výškovku možno lepšie.
zhrnul by som to do týchto bodov:
1. Batéria-? 6s má viac výkonu; 5s je ľahšia + väčšia vrtuľa
2. Motor-? pozdáva sa mi tento
3. Regulátor-???
4. Servá – ??? na výškuvku 1 alebo 2?
5. Napájanie elektroniky - ???

Vopred ďakujem za pomoc :wink:

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 9:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8059
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
filipe píše:
1. Batéria-? 5s je ľahšia
2. Motor-?
3. Regulátor-???
4. Servá – ??? na výškuvku 1 alebo 2?
5. Napájanie elektroniky - ???

Vopred ďakujem za pomoc :wink:

1: 5S Zippy 4000 30a viac C
2: Motor:
2b: Vrtuľa APCE 17/10
3: Regulátor:
4: Servá:, alebo a na smerovku:
5: BEC regulátoru

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 15:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Vďaka, veľmi rád by som ho takto vybavil no momentálne si to nemôžem dovoliť a tak by som privítal lacnejšiu alternatívu.

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 20:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 360
Bydliště: praha
Pokud chceš 3D tak opravdu to nalož tím co Ti napsal LV.
Sezona už není, našetři a pořiď tento setup.

Levnější výbava nebude to pravý (výkon motoru, rychlost a přesnost serv apod.)

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 22:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2012
Příspěvky: 56
Bydliště: Námestovo (Orava)
Ale keďže ešte nezarábam šetriť moc nieje z čoho, a táto výbava je skoro 3x drahšia.
Nechcem lietať Vážnu 3D ale pre radosť. Zatiaľ ma budú viac obmedzovať skúsenosti ako výkon lietadlá, a neskôr, keď pribudnú skúsenosti bude lepšia výbava nevyhnutná.

_________________
Futaba fasst- RCfactory su29 1m; guppy 1,5m "hotliner"


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: pon 17.11.2014 23:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1764
Bydliště: Košice, SK
Tak si pozri parametre komponentov, ktoré ti sem dal LV a podľa nich vyber iné, lacnejšie. Napríklad namiesto serv HS-5245MG môžeš použiť servá Corona.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 0:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.8.2008
Příspěvky: 658
Chlapci, ja som na tom bol roky podobne, chápem že človek čo nezarába a študuje je na tom finančne slabšie a že je problém ísť do kvalitnej elektroniky. Ale takéto lietanie proste nie je pre radosŤ. Ak chceš proste špičkový akrobat v nejakej svojej triede musí byť už z princípu osadený poriadnou elektronikou.
Viem že tu veľa ludí ide ideu radšej kúpim tých 10 čínskych serv ako 4 kvalitné, ale fakt si treba uvedomiť že dáš do toho energiu čas prachy a potom sa ti môže stať, že to rozmrdáš práve kvôli takejto banálnej chybe, aby si niekde ušetril peniaze.
Ak si na tom teraz finančne slabšie, zožeň si nejakého doskového EPP akrobata na tréning ti to bude ideálne a cez zimu si vyskladáš niečo s poriadným osadením.
Vždy sa dá nájsť aj lacnejšia alternatíva, ale ber veci od overených výrobcov. Chápem že dnes už sa tá myšlienka vsadím na kvalitu vytráca. Ani sa nedivím , kopec ľudí proste nemá také nároky, ale vedz že o to horšie je, keď ti to padne na nejaké lacné servo a celý model pôjde do koša...

_________________
flyingislife(rcportal.sk)
Krill Thunder 3D v2 backINblack edition, nano Yak 55(440mm,36g rtf s AS3x)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 9:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Ahoj.
No tak to si teda napísal totálnu blbosť, že keď budú skúsenosti bude aj lepšie osadenie.
Teda chceš kúpiť dve osadenia - dva motory a rôzne baterky 5S aj 6S, keď samostatne nezarábaš tak to teda fakt nemá logiku.
Za mňa jednoznačne AXI 4120/20 + 6S.
Ak chceš mám za dobrú cenu Scorpion 4025/16 330Kv + 70A regel, mal som ho v 3kg yakovi.
Ľ.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 11:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8059
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
ludicek píše:
Za mňa jednoznačne AXI 4120/20 + 6S.

6S do 1,5m akrobata?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 12:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Než se tu pohádáte o osazení, bylo by dobré vyřešit váhu letadla, jestli to bude 2,8 nebo 2,2kg bude ve vzduchu hodně znát... Takže bylo by dobré zvážit, spočítat kolik bude mít hotový drak, k tomu pak volit osazení.
K předchozímu dotazu - proč ne 6S? Když to bude 6S-3000 (nebo i menší) tak to pořád vyjde lehčí, než 5S-4000, jak tu "někdo" radil :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 12:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Určite 6S nižšej kapacity 2200-2700mAh, vrtuľa 15-16 palcov bude stačiť.
Na 3D stačiť 5článok nebude, viem to od seba, to by ma musel niekto presvedčiť videom o opaku.
Bude to katana? Ja tiež staviam rozsyp 1,5m /Katana/.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 14:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8059
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Nechcem tu miestnym guru kaziť komickú debatu, ale navrhnúť do 1,5m akrobata 2kW motor a kŕmiť ho akumulátorom 6S 2200... No a aby náhodou nemal veľký príkon, tak na model ktorý potrebuje vrtuľu 17" navrhnúť 15"... Ja by som tam navrhol akumulátor na dlhé lietanie s kapacitou 500mAh ten vyjde hmotnostne ešte lepšie a rýchlejšie sa dá nabiť nabíjadlom z HC za 20USD. :lol:
Ale vlastne zakladateľ nechce lietať brutálne 3D, tak tam bude stačiť na poletovanie motor 1,0kW (samozrejme z HC) a vrtuľou 15". Potom tam budú stačiť aj servá z HC za 15USD.......
No nič, idem radšej do dielne čosi modelovať. Tu to nemá cenu. :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 14:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
například 1,5metrovky od PA létají s podobným 1,5kW motorem na 6S(2200), ale jistě to může někomu připadat komické :D .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 14:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 475
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Zase si jediný čo sa urážaš.
Myslím, že viac názorov si dotazujúci sa môže prečítať nie?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osadenie 3d 1,5m akrobata
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2014 15:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 20.10.2012
Příspěvky: 443
filipe píše:
Zdravím,
chcem vás poprosiť pomôcť s osadením katany 1,5m hmotnosť do 2,8kg dúfam že do 2.65kg(staviam z rozsypu). Chcem aby sa s ním dala lietať 3d akrobacia (v rámci možnost lietadla a rúk)
Snažil som sa prečítať si diskusie s podobným problémom, no niesom z toho moc múdry :?
Bude to moje prvé väčšie éro , doteraz som elektroniku napájal z bec-u regulátora ale tu to asi bude vhodnejšie inak.
Elektroniku bohužial z HK-no nechcem to najlacnejšie, servá do 15€ a na výškovku možno lepšie.
zhrnul by som to do týchto bodov:
1. Batéria-? 6s má viac výkonu; 5s je ľahšia + väčšia vrtuľa
2. Motor-? pozdáva sa mi tento
3. Regulátor-???
4. Servá – ??? na výškuvku 1 alebo 2?
5. Napájanie elektroniky - ???

Vopred ďakujem za pomoc :wink:


Robis pekne pokroky oproti nedavnemu stavu. :D
V tomto pripade je to trochu nepremyslene.... Pustil si sa do privelmi (pre teba) financne narocneho projektu.

Myslim ze mas len 2 riesenia:
1) "Napisat Jeziskovi" - snad rodicia nieco zadotuju, lebo ta uz nejaky cas v tejto cinnosti podporuju :D
2) Projekt odlozit a pustit sa do mensieho era (cca 120-125 cm rozpatia) 8O

Toto uz nie su foamy a vacsinou su to tzv. "jednoranove" era a tak potrebuju spolahlive komponenty.
A medzitym nez to dostavias, prehanaj nejakeho EPP 1m doskaca a nacvicuj 3D. (1m je lacnejsi ako 1,2m) alebo aspon simulator.

MOzes sa ozvat na SZ ako predtym

_________________
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz