px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: doporučení na stavebnici 3D akrobata
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 9:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
Potřeboval bych poradit nebo spíš doporučit (případně nedoporučit) stavebnici 3D akrobata, ale mám poněkud specifické požadavky.

Potřebuju, aby to bylo buď EPP nebo konstrukční ARF (stavba a vzhled toho modelu tentokrát není to, oč mi běží), aby to lítalo a viselo na tříčlánek aspoň 10 minut a aby to uneslo kromě své normální výbavy taky nějakých 300g navíc a pořád ještě to mělo relativně slušné letové vlastnosti. Potřebuju do toho namontovat hromadu vybavení na své pokusy s elektronikou.

Díky. :)


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 13:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2013
Příspěvky: 82
Bydliště: Prágl
Že by nějakej automatickej akro pilot?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 14:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2008
Příspěvky: 137
Bydliště: Letohrad
Můj skromný názor:
Pokud to má být dobrý 3D akrobat, tak na 3S a na (10min -?). letu to musí být lehké o rozpětí kolem metru, maximálně doporučuji z vlastní zkušenosti RC-factory HotEdge, ale pokud to ponese 300g váhy, tak už si myslím, že nic na 3S nebude dobrý 3D akrobat, ale určitě bude lepší jít trochu do většího, třeba RC-factory extra 300l 1,2m nebo něco týhle velikosti (třeba Telink 1,1m), ale to chce větší kapacitu.
Konstrukční na 3S a dobrý 3D akrobat neznám :-), leda EF, ale tam je 3S asi málo.
Asi tak :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 14:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2009
Příspěvky: 485
...300g navíc + baterka na 10 min. letu v této velikosti éra . Tak to je úplně jedno na co to navěsíš. Tak i tak to poletí jak bedna kytu. ***winter***


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 15:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
A když to stáhnu na 5 minut a 200g?
Dával jsem si rezervu, toto je už ale až na kost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 21:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5420
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Katana MX těch 10 minut nalítá, ale je na 2x 3s. Když za ní budeš rvát, tak ty baterky (já používal dva tříčlánky 2650mAh) vylítáš dřív.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 21:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
Heh, obávám se že Katana MX je už mimo třídu :) Jednak je to příliš krásné letadlo na to, k čemu ho chci použít, jednak jsem mimo výkonnostně. To už chce slušný pohon, aby se to dobře pohybovalo. Je fakt, že čtvrtkila zátěže navíc by si to asi moc nevšímalo, ale já bych měl strach experimentovat s tak velkým strojem.
Zkusím najít něco mezi 1-1,2m.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.03.2014 23:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
Pokud možno mě neukamenujte, ale jaký názor máte na tohle?
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... l&id=18389
Ono to asi úplně nesplňuje mé podmínky, ale ty se stejně ukázaly jako nesplnitelné :wink: takže budu muset slevovat. Jenom jestli to není úplně naprd model. Recenzí jsem moc nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2008
Příspěvky: 137
Bydliště: Letohrad
NE! :-)
Ty podmínky jsou sice nesplnitelné, ale tohle je blbost :-), to snad ani nepoletí :-D.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.11.2010
Příspěvky: 309
Bydliště: Kyjov
David Vacek píše:
Můj skromný názor:
Pokud to má být dobrý 3D akrobat, tak na 3S a na (10min -?). letu to musí být lehké o rozpětí kolem metru, maximálně doporučuji z vlastní zkušenosti RC-factory HotEdge, ale pokud to ponese 300g váhy, tak už si myslím, že nic na 3S nebude dobrý 3D akrobat, ale určitě bude lepší jít trochu do většího, třeba RC-factory extra 300l 1,2m nebo něco týhle velikosti (třeba Telink 1,1m), ale to chce větší kapacitu.
Konstrukční na 3S a dobrý 3D akrobat neznám :-), leda EF, ale tam je 3S asi málo.
Asi tak :-)

Tak já znám na 3S hned několik dobrých konstrukčních 3D akrobatů. Sice se asi úplně nehodí na tahání 200-300 g zátěže, ale co takhle PA Ultimate nebo EF extra 1,2 m (EF na 3S a šlape jak hodinky). Oboje z vlastní zkušenosti s 3S šlape bezvadně. Obě letadla mají váhu +- 1000-1200 g, takže ta zátěž tomu celkem dost přidá, těžko říct jak by se to chovalo. Navíc tu letovku by splňoval jen ten Ultimate, se který lítám 6 min (samozřejmě bez zátěže při váze 1090 g), s Extrou pak lítám minut pět a to jen tak tak.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2009
Příspěvky: 485
...jj Kubo to máš pravdu. Ale nevěřím, že by tyhle éra někdo prznil na nějaké pokusy. Na to bude i dobrého molitana /epepáka/ škoda. ***winter*** :D


Naposledy upravil winter dne čtv 27.03.2014 17:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
David Vacek píše:
tohle je blbost :-), to snad ani nepoletí :-D.

Jak to myslíš?


Jinak po jistých koncepčních změnách jsem schopný tu přidanou zátěž zredukovat na 80g, ale níž už fakt jít nemůžu. :? 5 minut letu mi stačí.
EPP modely jsem po delším brouzdání na netu opustil, protože vesměs mají plochý trup, to mi nevyhovuje, potřebuju do dutiny v trupu uzavřít desku s elektronikou cca 60x60mm kolmo k podélné ose někde poblíž těžiště.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1174
Bydliště: Hlučín, CZ
winter píše:
nevěřím, že by někdo tyhle éra prznil na nějaké pokusy. Na to bude i dobrého molitana /epepáka/ škoda.

Škoda je každého hezkého modelu. :) Ale já to nechci prznit. Prostě to má uvnitř vozit nějaká čidla, nic za tím nehledej. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 17:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2009
Příspěvky: 485
Tak Ti držím palce. A dej nám vědět jestli to alespoň stálo za to. ***winter***


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 18:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2008
Příspěvky: 137
Bydliště: Letohrad
dt píše:
Jak to myslíš?

...no, metrovka přes kilo od black horse?

jo, na PA jsem zapoměl.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz