Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Extra 300S od Graupner
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2004 13:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2004
Příspěvky: 6
Dobrý den všem, jsem tu nový a jsem nový i co se týče RC motorových modelů, doteď jsem se amatérsky věnoval větroňům a občas si zalítal na půjčeném modelu se spal.motorem. Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s modelem Extry 300 S od Graupnera, jak se chová, není-li moc záludný na pilotáž, prostě jakékoliv zkušenosti a rady. Moc děkuju, Honza


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2004 16:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.10.2003
Příspěvky: 172
Bydliště: Vysoké Mýto
Nemám sice konkrétní zkušenost se jmenovaným modelem, počítej však s tím, že se bude chovat jako správný akrobat - kam to pošleš tam ho najdeš. Tedy jinými slovy - bude nutno jej stále řídit. Takže žádná nuda s rukama v kapsách…
Pokud však ale máš již s řízením RC modelů zkušenosti, mělo by se to dát zvládnout.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.07.2004 13:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2004
Příspěvky: 6
Mitchell píše:
Nemám sice konkrétní zkušenost se jmenovaným modelem, počítej však s tím, že se bude chovat jako správný akrobat - kam to pošleš tam ho najdeš. Tedy jinými slovy - bude nutno jej stále řídit. Takže žádná nuda s rukama v kapsách…
Pokud však ale máš již s řízením RC modelů zkušenosti, mělo by se to dát zvládnout.


No, o to mi jde, ona to byla dost nuda s větroněm, i když ho v žádném případě nezatracuju, je to bezva relax. Já ale chci zkusit něco opravdu rychlejšího a právě akrobat by mi vyhovoval tím, že je třeba být stále ve střehu. Teď jsem ve fázi, kdy začínám éro stavět a zrovna řešim zapojení všech 5 serv v kombinaci s vysílačkou Graupner MC-12. Abych si zachoval možnost ovládání křidýlek jak opačně ( akrob. figury ), tak souhlasně ( vzlet a přistání ), musím zřejmě nastavit jinak ovládání serv.A to je právě to, čemu zatim moc nerozumim. Poradí mi někdo ? Děkuju. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.07.2004 16:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.10.2003
Příspěvky: 172
Bydliště: Vysoké Mýto
Pokud máš jen čtyřkanál (což je standard při zakoupení vysílače MC-12), vystačil by jsi i s ním (Křidélka, VOP, Motor, SOP), za předpokladu, že by jsi nechtěl používat klapky. To ale zjevně není Tvůj případ.

Pokud tedy chceš ještě navíc přidat klapky, měl by jsi přidat i další kanál.
Inspirací Ti může být (i když to není vysloveně o MC-12) například
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... =0&thold=0

Mrkni do návodu ke Tvojí MC-12, vše by tam mělo být popsané.
Pokud ho nemáš, stáhni si ho třeba z
http://web.telecom.cz/rc%2Ddraha/Navodmc12A.htm

Různé přepínače a příslušenství jsou uvedeny na konci návodu k vysílači.
V modelářské prodejně Ti pak jistě poradí s výběrem i s vlastním zapojením do vysílače.

Zamozřejmě, že v modelu musíš mít alespoň 5ti kanálový přijímač.

Pak ještě zbývá namixovat na vysílači kanály pro křidélka a klapky. Postup bude rovněž v návodu k vysílači. Není to nic složitého, klidně si zkus namixovat nějaké dva kanály jen tak na zkoušku. Navíc pro obvyklou kombinaci „klapky – křidélka“ bude ve vysílači mix již předdefinovaný.
.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 14.07.2004 17:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.4.2004
Příspěvky: 594
K těm vztlakovejm klapkám:je to děsně jednoduchý, pouze zapneš flaperony a vyreversuješ je ať se pohybujou dolu. Ale musíš mít 6Ch na Rx. :( :?

_________________
Rata


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dík
PříspěvekNapsal: stř 14.07.2004 23:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2004
Příspěvky: 6
Díky, nějak to vymyslím, kdybych byl v koncích, vím kam se můžu obrátit. Fakt díky. Za 10 dní jedu na dva týdny na dovolenou a pak se do toho dám, tak snad nikoho nezabiju. Extra 300 je na mne dost ostrý éro, musím se nejdřív rozlítat s něčím klidnějším. Nevíte tedy ještě něco o Extře ? Zkušenosti, odkazy na netu apod. Díky a zdravím ! :wink: :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.07.2004 18:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2004
Příspěvky: 307
Bydliště: Moravské Budějovice
Ještě k těm vztlakům. Taky jsme to zkoušeli. Vyklápěli jsme nahoru i dolů, ale moc to nepomohlo. Akorát snad na přistání u Z50 od Reicharda. Ta malá, né ta hnusná zvětšená 2m. Větší bestii jsem neviděl 8O . SIce byla velmi obratná, perfektně seděla ve vzduchu, ale prvních deset přistání deset vrtlí! Na přistání se to muselo poslat rovnou k zemi a bez jakého koliv zásahu do výškovky! JAkmile se výškovka hnula nahoru, model šel dovývrtky! Muselo se přistávat na rychlosti ale jinak byla akrobatická jak nevím co. O té extře nic moc nevím, hlavně výchylky akorát a pevný nervy!

Čauky a hodně zdaru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 17.07.2004 19:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Doporučuji prostudovat toto: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=274268

Je to o modelech Z-50 obecně.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz