Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Yak 55 Rc-Factory
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2010 20:59 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2008
Příspěvky: 12
Zdravim, potreboval bych par rad ohledne stavby tohodle letadla. Nejvetsi otazkou je asi jestli mam motor upevnit na ten uhlikovy kryt nebo si udelat vlastni loze a motor upevnit zadni montazi . Dale by me zajimalo jestli mate nejake svoje vylepseni atd...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Yak 55 Rc-Factory
PříspěvekNapsal: stř 10.02.2010 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
RudyN píše:
Zdravim, potreboval bych par rad ohledne stavby tohodle letadla. Nejvetsi otazkou je asi jestli mam motor upevnit na ten uhlikovy kryt nebo si udelat vlastni loze a motor upevnit zadni montazi . Dale by me zajimalo jestli mate nejake svoje vylepseni atd...


Klidně tak jak to máš. Na zadní montáž.
Já jsem tam ze začátku nepřilepoval ten kryt motoru, jen jsem ho nasunul a přilepil až po správném vyosení motoru po záletu.
Snaž se šetřit hmotností, já mám aku 1350mAh, ale stačí i něco kolem 1100mAh. Někde tady najdeš v diskusi i nějaké fotky, dával jsem tady něco kolem serva křidélek, nití k výškovce a směrovce apod.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Yak 55 Rc-Factory
PříspěvekNapsal: čtv 11.02.2010 8:24 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2008
Příspěvky: 12
JMalik píše:
RudyN píše:
Zdravim, potreboval bych par rad ohledne stavby tohodle letadla. Nejvetsi otazkou je asi jestli mam motor upevnit na ten uhlikovy kryt nebo si udelat vlastni loze a motor upevnit zadni montazi . Dale by me zajimalo jestli mate nejake svoje vylepseni atd...


Klidně tak jak to máš. Na zadní montáž.
Já jsem tam ze začátku nepřilepoval ten kryt motoru, jen jsem ho nasunul a přilepil až po správném vyosení motoru po záletu.
Snaž se šetřit hmotností, já mám aku 1350mAh, ale stačí i něco kolem 1100mAh. Někde tady najdeš v diskusi i nějaké fotky, dával jsem tady něco kolem serva křidélek, nití k výškovce a směrovce apod.


Ok diky moc za cennou radu. Baterky mam 1100mAh jeste ze staryho flashe, kde jsem daval misto niti uhliky, ale premyslim ze bych zde u yaka dal nite nevis kolik useris hmotnosti? Jak mas vyreseno napinani? Jo a k tem kridelkum myslis tohle?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Jak 55
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2010 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2008
Příspěvky: 684
Bydliště: Příbram
Nazdar pane,
Jaka 55 mám taky a lítá bezvadně. Koukal jsem na tu zadní montáž motoru a co ještě bych udělal - protáhl bych tu překližku (zadní montáž) až do překližek, které jsou pro uchycení modelového krytu motoru. Máš to na tvé první fotce. Rozhodně tam dej nitě. Já s tím blbnu nehorázně a ještě se mi s nimi nic nestalo, jen je tam dej jak popisuje návod nebo JMalík.
Čau Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2010 9:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2008
Příspěvky: 12
Tak yak postaven a ceka na zalet. Na konec jsem motor uchytil predni montazi jak je v navodu, na doporuceni Honzise jsem pouzil nite s mensim vylepsenim napinani. Jeste jsem se chtel zeptat jake pouzivate teziste? V navodu je psane 95mm od nabezky...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2010 13:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
RudyN píše:
Tak yak postaven a ceka na zalet. Na konec jsem motor uchytil predni montazi jak je v navodu, na doporuceni Honzise jsem pouzil nite s mensim vylepsenim napinani. Jeste jsem se chtel zeptat jake pouzivate teziste? V navodu je psane 95mm od nabezky...


Dobrý je to.
Těžiště nech pro začátek podle návodu, potom si to doladíš, ale ten Yak na to není nějak přehnaně citlivý. Až to budeš zalétávat, tak si zvol vrtuli se kterou to bude létat, k tomu nastav vyosení motoru a těžiště. Pokud vyměníš vrtuli za jiný průměr, nebo stoupání, budeš muset zase sáhnout do toho vyosení motoru, někdy i pohnout s těžištěm.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Yak 55
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2010 22:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2008
Příspěvky: 684
Bydliště: Příbram
Hlavně prosím tě pořád kontroluj rovinnost a souosost všech částí letadla.
,,Ulož " ho doma tak, aby se ti nezkřivilo a případně srovnej nerovnosti.
Toto by vlastně mělo platit pro každé letadlo. Jinak budou neustále problémy a pokaždé budeš zalétávat.
Těžiště bylo již popsáno několikrát. Já to dělám tak, že když je éro rovné tak dám všechy kormidla do ,,NULY" a dám těžiště podle výrobce. Pokud tedy letí a dá se řídit tak ve větší výšce jej otočím na záda.
Pokud letadlo klesá je těžiště vpředu a baterii posouvám dozadu.
Pokud letadlo stoupá tak posunuji baterku dopředu.
NIC nedělám s kormidly.
NEPOSPICHEJ :D :D :D
A pak vytrimuj a lítej a lítej a.....................


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1350
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
Zdravím pánové.
Dnes jsem poprvé otevřel krabici s Yakem a mám na vás hned jednu otázku. (možná jich bude v průběhu stacby ještě víc :lol: )
Koukal jsem, že na VOPu není vytvořeno místo ohybu výškovky jako je to u křidýlek...Návod se o ničem nezminuje... máte ho tam, nebo jste ten ohyb dělali a jak? díky

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
pikus 1 píše:
Zdravím pánové.
Dnes jsem poprvé otevřel krabici s Yakem a mám na vás hned jednu otázku. (možná jich bude v průběhu stacby ještě víc :lol: )
Koukal jsem, že na VOPu není vytvořeno místo ohybu výškovky jako je to u křidýlek...Návod se o ničem nezminuje... máte ho tam, nebo jste ten ohyb dělali a jak? díky


Jaký přesně typ máš toho Yaka?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 16:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1350
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
55 RC Factory..

Tady je vidět závěs na křídle (zeslabení) pro křidélko a na VOPu pro výškovku nic!...

http://pikus.rajce.idnes.cz/YAK_55_RC_Factory/

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.9.2006
Příspěvky: 1207
Tož máš zmetek (nedodělek). Můžeš to řešit buď reklamací, nebo svépomocí (zářez si vypálíš, vyřízneš, vyfrézuješ vlastnoručně, případně výškovku od horizontálního stabilizátoru odřízneš úplně, uděláš příslušné úkosy a pak výškovku zavěsíš na panty nebo pásku....)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1350
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
Tak díky za ujištění toho co jsem tušil.. :(
Co bych taky chtěl za 2 tisíce.. :lol:
Za tu ,,dvojku" bych ty kousky kuliček kontroloval 3x než bych to poslal zákazníkovi...

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 17:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Napiš výrobci- myslím že ti zároveň s omluvou pošle obratem nový díl. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 17:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Pošli jim jenom fotky, ať to vyhodnotí a pošlou Ti novou výškovku. Jinak je to ztráta na poštovném.
Proříznout to pájkou v přípravku není problém, ale zkusil bych to tak, jak píšu,protože si kupuješ tuhle stavebnici za ty peníze a ne čínu, mimo jiné taky kvůli možnosti reklamace při problému.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.05.2010 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1350
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
jo udělám to..

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 323 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz