Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 12.12.2017 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
MarthiR píše:
Doplňuji váhu modelu 334g z baterkou 410g


To čo si tam nedal serva? Nechce sa my veriť tá váha s tím osadením. Aku. neberiem do úvahy.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 12.12.2017 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Neskúšali ste lyže? Ja som kúpil tieto: Pristávacie lyže malé http://www.modelcentrum.cz/produkt/Pris ... 031-i58270
Nemáte niekto s nimi skúsenosti (s montážou)? Tie lyže sú na uchytenie na drôtový podvozok. Chcem ich vyskúšať dať na Edge 540T. Nieaky tip, ako ich uchytiť.


Přílohy:
2 (2).JPG
2 (2).JPG [ 46.7 KiB | Zobrazeno 2571 krát ]
hes_17315-P1010007.jpg
hes_17315-P1010007.jpg [ 36.42 KiB | Zobrazeno 2553 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: stř 13.12.2017 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Ja si udelal jeste jeden otvor do podvozku a pripevnil sem tam ty lyze.. Serva sem tam samodrejme dal ale jelikoz sem tech letadel mel uz vic tak je potreba setrit kazdy gram a rikam na rovinu ze to jde jeste lehceji postavit.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Tohle video je už starší protože i ty malé lyže berou letadlu na váze. čili je to zbytečné a v dnešní dobš tak ani podvozek davat nemusís, přistavaš do ruky (zde se dá ušetrit dost gramu)

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 22:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
To áno dá sa lietať aj bez podvozku, ale ja som model s lyžami ešte nemal (som na 90% vetroniar) a chcem si to vyskúšať. To jazdenie po snehu môže byť zábava. :D

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: čtv 11.01.2018 23:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Objednal som nový ESC ZTW Mantis Slim 30A meria len 27 × 14 × 5,5 mm, 10,8g kvôli úspore hmotnosti a SBEC 2,5A. Ten Dualsky 22A Lite (linear BEC 2A) čo tam mám je raz tak ťažký (22g) a je teplí už po pripojení k aku. (4x Digi. servo) Neže by to nezvládol, ale ZTW Mantis Slim (Typ 15A a 30A) je priamo navrhnutý pre F3P ale skôr nájdu využitie podla mňa v takýchto 3D a v menšich vetroňoch. Myslím že je lepší-vhodnejší do EDGE 540T a úsporou hmotnosti vyrovnám ťažšie DMG serva. Objednal som aj prog. kartu (Pozor treba typ-Beatles Series Air) , nakoľko budem ešte objednávať ďalšie do vetroňov. Sú kompaktné, ľahké a majú silný SBEC. Ak ich niekto používate, ako ste s nimi spokojný? Inak model zalietaný a lieta super! Ťažisko my sedí cca. podla výrobcu.

http://www.ztwshop.com/product/airplane ... ntis-Slim/


Přílohy:
ZTW.jpg
ZTW.jpg [ 43.76 KiB | Zobrazeno 2258 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: pát 02.02.2018 22:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Tak je ESC ZTW Mantis Slim 30A konečne z BG doma. Je fakt milý, malý a ľahký. Káble kvalitné silikónové. Pokiaľ bude robiť svoju prácu ako má, tak budem určite objednávať viac a aj iné ZTW Mantis Slim. Prog. karta je ako na ESC Mystery (HK Blue séries) a podobne. Pozor klas. Mantis (nie Slim) má inú prog. kartu. ZTW nieje žiadna nová značka, predáva sa pod viacerimy názvamy.
Podľa môjho názoru super ESC do takýchto akrobatov. (Ale prax ukáže)
http://www.ztwshop.com/product/airplane ... ntis-Slim/

(Tá váha na obr. nieje presná na g. Ale zhruba to vypovedá o údajoch deklarovaných výrobcom)


Přílohy:
P2020195.JPG
P2020195.JPG [ 66.13 KiB | Zobrazeno 2108 krát ]
P2020197.JPG
P2020197.JPG [ 53.4 KiB | Zobrazeno 2108 krát ]
P2020201.JPG
P2020201.JPG [ 73.17 KiB | Zobrazeno 2108 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 23:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Tak nadšenie z ESC ZTW 30A Mantis je preč. Jeho deklarovaný SBEC 2,5A asi nebude na tom najlepšie a bude mýtus, pokiaľ nieje ten môj ESC vadný. Vôbec nezvláda prúdové špičky ani na dve 9g digy serva. Stačí brnknúť po krídielkach a stále sa odpája BEC (tep. ochrana). Kvôli tomu sa reštartuje aj prijímač. Dal som prídavný el. kondenzátor a bolo to lepšie, ale už mu nedôverujem tak som tam dal naspäť Dualsky 22A. Ten má lineárny BEC 2A a stíha.
Zdá sa my že na ZTW 30A ani žiadny el. kon. nieje a keď tak s nízkou kapacitou. Síce neviem koľko presne tie serva berú, ale dve digy 9g by mal určite zvládnuť. (ostatné som odpojil) Pôjde do vetroníka s 2x8g analog servo. Myslim, že ten BEC je tak max 1-1,5A! a nevhodný do týchto 3D akrabatov!

Chcel som zobrať ešte jeden ESC Mantis 60A SBEC 8A do F5J, ale teraz už váham.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 23:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17627
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
Tak je ESC ZTW Mantis Slim 30A konečne z BG doma. Je fakt milý, malý a ľahký. ...
No a právě proto se tam nevejde pořádný kondík...
To je nejspíš to samé jako u reglů YEP, to jsme tu už probírali. Řádný elyt u přijímače a bude to spolehlivé.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 20.03.2018 19:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: Tišnov
Jenom se přidám, abych nezakládal nové vlákno. Jaké nejlepší zkušenosti máte s připevněním aku? Na suchý zip na boku? Doposud používám ale už se mi stalo, že to suchý zip neudržel a baterka upadla. Nebo zaříznout do trupu? Podél/napříč? Používám ale baterky ruzných druhů/rozměrů. Nebo použít stahovací pásek?
Díky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: úte 20.03.2018 21:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 207
Když to zadlabeš do trupu tak se díra v polystyrenu stejně po čase vymačká a baterka bude vypadávat. Nehledě na to, že te otvor limituje pro použití jiných aku. Pak děláš otvor na největší aku a ty menší je potřeba polepovat nějakou mechovkou jako distanci. Dobrý je dual lock - plastový suchy zip. Problém je aby se udržel na polystyrenu - drží jak čert. Já používam fakt malý kousek a pořádně přilepit zip třeba uhu porem. Tak to mám na sbachu 1.2m v yakoj 1m jsem mel na baterku právě díru v trupu tak mohu porovnat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 13:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 238
Bydliště: Tišnov
Díky , zkusím ten 3M


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Akrobat RC Faktory - 1m
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 0:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
honz74 píše:
Jenom se přidám, abych nezakládal nové vlákno. Jaké nejlepší zkušenosti máte s připevněním aku? Na suchý zip na boku? Doposud používám ale už se mi stalo, že to suchý zip neudržel a baterka upadla. Nebo zaříznout do trupu? Podél/napříč? Používám ale baterky ruzných druhů/rozměrů. Nebo použít stahovací pásek?
Díky


Najlepší je podla mňa kvalitný suchý zips. Musí byť dobre nalepený na modely aj na aku. Výhoda oproti otvoru je varibialita aku. aj posunu ťažiska. A tu používané aku cca. 100g to v pohode udrží aj pri extr. akrobácii.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz