Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 22.09.2022 10:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
Ahoj, po dlouhém výběru mezi Optima Extrem Compisite a Robbe Amplitude vyhrala Robba a ted řeším co do ni. Serva budou kst 08 , regulator jeti spin 160 pro s becem a ted nevim jakej motor. V hledacku mam mega motor 22/30 3700kv s prevodem 5.2:1 a 4s lipol nebo 22/30 2700kv s prevodem 6.7:1 a 6s lipol. Vrtuli netusim alenejspis RF 15/15. Poradi mi nekdo s tim pohonem? Diky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 22.09.2022 16:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.9.2022
Příspěvky: 73
Bydliště: ČR
Ahoj, v balení by měl být motor X36-800, doporučoval bych prvně zkusit to s tímhle, a pak když se ti to bude zdát slabý, tak začni vybírat něco silnější. :wink:
Honza :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 22.09.2022 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 580
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 49
Pohon robbe X36 bude na 4S iba soft/warmliner, čo samozrejme väčšine postačí. Mal som ho v iba o kúsok menšom Limit pro. Také pohodové polietanie.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 22.09.2022 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 1004
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 7
/Honza/ píše:
Ahoj, v balení by měl být motor X36-800, doporučoval bych prvně zkusit to s tímhle, a pak když se ti to bude zdát slabý, tak začni vybírat něco silnější. :wink:
Honza :)


Zalezi na verzii , v ARF verzii nie je motor ani serva , v PnP verzii naopak su , aj vrtulovy kuzel s vrtulou.
Zalezi na tom aku ma verziu.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 22.09.2022 19:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
Vzal sem verzi arf. Mam spoustu letadel co letaji kolem 200 km/h a tohle bych chtel na blbnuti ve velkych rychlostech proto resim ten motor. Miluju rychle nízké průlety


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 6:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.9.2022
Příspěvky: 73
Bydliště: ČR
petko letec píše:
Vzal sem verzi arf. Mam spoustu letadel co letaji kolem 200 km/h a tohle bych chtel na blbnuti ve velkych rychlostech proto resim ten motor. Miluju rychle nízké průlety

Tak co řešíš když máš motor ? 8) :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 12:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
/Honza/ píše:
Tak co řešíš když máš motor ? 8) :?

Arf je holej model bez vybaveni proto to resim. Motor nemam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 12:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 2.9.2022
Příspěvky: 73
Bydliště: ČR
petko letec píše:
Arf je holej model bez vybaveni proto to resim. Motor nemam

Jo, promiň, přečetl jsem ve spěchu rtf místo arf. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: pát 23.09.2022 17:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2008
Příspěvky: 415
Měl jsem jej,je to v podstatě lepší ariana když pominu ocas.Létal jsem v ní motor phasor jeti a 300A reg.MGM na 5s to letělo přes 70m/s ale je to zbytečné s tou megou a kontronikem co se hojně dává do arian na 4s a 16x16 což sem létal to bylo kolem 50m/s a to bohatě stačí
Jen pozor GM vrtule se tam vejde pouze do rozměru tuším 16palců,RF max 18palců


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2022 20:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Balbriggan
Obrázky: 21
Zdar, Ak chces mat skutocny hotliner nie iba rychlejsi vetron, nenechaj sa odradit a daj tam tu Megu 22/30 2800kv + KPG27 6.7:1, regulator mas dobry. Na 6S ti to bude brat s RFM 16x17 F5B 130-140A = ~2800W s RFM 17x18 F5B Red 170-180A = ~3800W, nezabudni ze na vrtule F5B ide specialny kuzel. Hotliner nieje iba o rychlosti ale aj o akceleracii a tento pohon ti to umozni. Podla toho co som sa docital, tak model zvladne pohon do 4kW. Odporucam si pozriet vlakno na RCGroups https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3544057-Robbe-Amplitude-Hotliner


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2022 8:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
Super diky za info dam tam tedy vrtuli 16x17 a koukam na jp model a ma buď úzkou a nebo zesilenou. Je to ale asi jedno kterou vezmu nebo ne? Na rc group jsem koukal. Co používáš za serva?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: pon 07.11.2022 21:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Balbriggan
Obrázky: 21
Rozdiel medzi 16x17 uzka a 16x17 siroka zosilena je nielen vo vykone ale hlavne v nutnosti pouzit presazeny kuzel +5° pre 16x17 siroku zosilenu. Merania co som popisoval vyssie platia pre 16x17 siroku zosilenu + 38mm kuzel presazeny +5°. Vrtulu 16x17 uzku som nikdy nemal takze rozdiel vo vykone nemozem popisat ale po skusenosti ze rozdiel medzi 17x18 gold a 17x18 red je 1kW sa nebudem cudovat nicomu. Vrtule na presazenom kuzele (F5B) znasaju vacsi vykon a lepsie priliehaju k trupu. Osobne by som isiel do vacsieho vykonu a dal by som tam tu 17x18 red.

Doporucujem pouzit:

16x17 siroka zosilena - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Vrtulove-listy-RFM/@produkt/Vrtule-16x17-siroka-F5B/
alebo rovno 17x18 red - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Vrtulove-listy-RFM/@produkt/Vrtule-17x18-F5B/
k tomu 38mm kuzel presazeny +5° - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Kuzely-RFM/@produkt/Presazeny-kuzel-38mm-5-/

Serva pouzivam KST alebo MKS napriklad :

https://www.f5b.cz/cs/katalog/Serva/@produkt/KST-X08-V6-0-2-8kg-cm-8-4Volt-Softstart/
https://www.jino.cz/servo-mks-hv6100_789


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2022 11:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
Burro píše:
Rozdiel medzi 16x17 uzka a 16x17 siroka zosilena je nielen vo vykone ale hlavne v nutnosti pouzit presazeny kuzel +5° pre 16x17 siroku zosilenu. Merania co som popisoval vyssie platia pre 16x17 siroku zosilenu + 38mm kuzel presazeny +5°. Vrtulu 16x17 uzku som nikdy nemal takze rozdiel vo vykone nemozem popisat ale po skusenosti ze rozdiel medzi 17x18 gold a 17x18 red je 1kW sa nebudem cudovat nicomu. Vrtule na presazenom kuzele (F5B) znasaju vacsi vykon a lepsie priliehaju k trupu. Osobne by som isiel do vacsieho vykonu a dal by som tam tu 17x18 red.

Doporucujem pouzit:

16x17 siroka zosilena - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Vrtulove-listy-RFM/@produkt/Vrtule-16x17-siroka-F5B/
alebo rovno 17x18 red - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Vrtulove-listy-RFM/@produkt/Vrtule-17x18-F5B/
k tomu 38mm kuzel presazeny +5° - https://www.f5b.cz/cs/katalog/Vrtule-a-kuzely/Kuzely-RFM/@produkt/Presazeny-kuzel-38mm-5-/

Serva pouzivam KST alebo MKS napriklad :

https://www.f5b.cz/cs/katalog/Serva/@produkt/KST-X08-V6-0-2-8kg-cm-8-4Volt-Softstart/
https://www.jino.cz/servo-mks-hv6100_789


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2022 11:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2011
Příspěvky: 24
Ok koupim tu zesilenou. Ještě k těm servum ja používám převážně hitec s kst a mks nemam zkušenost. Používáš stejná serva i na klapkach a vyskovce nebo tam je potreba silnější? Laka mě docela to kst a napřímo bez becu z 2s lipol. Z prvu sem chtel hitec d145sw ale ty se tam nevejdou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robbe Amplitude
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2022 17:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2015
Příspěvky: 45
Bydliště: Balbriggan
Obrázky: 21
Tie KSTcka mozes použiť, ja ich mam v Speedfire 2 čo má 8 kW a nemám problém. Na klapkách mam tieto :https://www.f5b.cz/cs/katalog/Serva/KST/@produkt/KST-HS08-A/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz